• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.10.2021

20:45

/FOTO/VIDEO/ Ako sa strujom bude problema, odmah ću da kažem nema izvoza struje i tačka! Građani Srbije će da imaju struju, imaće i tople domove i gas!

Printscreen TV Pink

Politika

/FOTO/VIDEO/ Ako sa strujom bude problema, odmah ću da kažem nema izvoza struje i tačka! Građani Srbije će da imaju struju, imaće i tople domove i gas!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je na Samitu EPP u Sloveniji, kojem je prisustvovao, pokrenuto pitanje dolazeće energetske krize i načina na koji ona može da se reši, poručujući građanima Srbije da u svojim domaćinstvima neće osetiti taj problem, da će struje biti i da će država naći rešenje za taj problem

Vučić je ponovio da se iznenada približavamo velikoj, možda i posle epidemije kovida 19 najvećoj krizi, navodeći kao primer da u Kini već danas, u pojedinim provincijama ima restrikcija, jer nema gasa, struje.

Izneo je podatak da je danas cena gasa na tržištu dostigla neverovatnih 1.400 dolara na 1.000 kubnih metara, dok, primera radi, mi gas danas kupujemo za 270 dolara na 1.000 kubnih metara.


- To su cene koje mi ne možemo da izdržimo i zato je odluka da izgradimo gasovod bila dobra, uprkos pritiscima. Imako gasovod i dovoljno struje za sebe, ali ne možemo sami da upravljamo time, osim ako ne prekršimo neka pravila, što ćemo u krajnjoj instanci i morati, a za to ću ja biti kriv - rekao je Vučić.

Dodao je da većina u regionu mora da uvozi struju.

Pojasnio je da je dolazeća kriza posledica uvođenja karbon taksi, dok je drugi razlog taj što su zemlje, u februaru i martu misleći da izlazimo iz korona krize, sve industrijske kapacitete snabdeli jeftinim gasom, potrošili ga, a da sa Rusijom nisu na vreme napravili ugovore o dugoričnom zakupu gasa, pa Putin sada može da odlučuje o ceni.

- To nije pitanje domaćinstava, neće to ljudi osetiti. Obezbedićemo tople sobe, ali to nije pitanje za građane, već pre svega za industriju - ukazao je Vučić, dodajući da se sada svi vraćaju na ugalj, „upregli" su nuklearke.

Vučić je ponovio da će se Srbija boriti sa tim problemom, i da će, iako neće biti jednostavno, naći rešenje.

- Imamo za svoje potrebe i struje i gasa. Građani ne moraju da brinu, imaćemo dovoljno da budu topli domovi, imamo i struje i gasa više nego mnogi drugi u Evropi. Uvek smo znali koji put da pronađemo i sada ćemo, ali izgleda teže nego u prethodnim krizama - rekao je Vučić.

Foto: Printscreen TV Pink

O proširenju EU

- Naše je da radimo svoj posao. Da budemo na evropskom putu. Rekli smo prihvatićemo sve, samo ne možete da nam kažete da nismo značajno napredovali. Šta će da odluče Evropljani ne znam. Verujem da će se naslušati naših svađa, i da će im biti preko glave.

Na marginama samita i razgovor sa Micotakisom

- Neki evropski službenici koji odlaze u Vašington traže od Amerike da izvrše pritisak kako bi zemlje priznale nezavisnos Kosova. Rusija i Kna su, po nekima, organizovale udar na Cetinje i vi stanete i ne veruejte kakve gluposti slušate. Uzeli su mantru po kojoj ako nećete nešto loše da kažete o Kinezima i Rusima onda ste njihovi. E pa neću ništa loše da kažem. Sad ja njih da pitam šta će sada bez Putinovog gasa, mole ga da im da da prežive, pa onda kažu ti si Vučiću lud. Ako sa strujom bude problema, odmah ću da kažem nema izvoza struje i tačka. Građani Srbije će da imaju struju, imaće topel domove, imaće i gasa. Sve lidere je  ova kriza oborila sa nogu.

"Pandorini papiri"

- Kako će da me nađu kad nemam račun nigde. Imam običan račun u Beogradu koji moram da imam, kao što i vi imate. Možete da tražite šta hoćete, nemam pare. Hoćete da ponavljate pričui Sinišin a24 sata? Samo da hoće da prčitaju pa će im biti jasno. Kako tamo nema Đilasa, pa zna narod sve. Putin je bio najveća meta, pa do nekih drugih ljudi. mene takve stvari ne zanimaju. Ma kakve poruke da šalju, ovo su uobičajeni politički napadi, kada ste čisti ne bojite se ničega. 

Foto: Printscreen TV Pink

O ubistvu Đinđića i navodima medija o njegovom pijanstvu

- Mogli ste 2014. godine da pročitate svaki dan kako ćemo mi da pustimo legiju, Jovanovića, i lagali su svaki dan. ne samo da nisam bio pijan, već mi je naravno bilo, bez obzira što nam je bio politički protivnik, žao. Ja nisam od vas da se radujem Miloševićevoj smrti. Pravili su žurku i nosili balone na Trgu. Taj dan me je Šešelj pozvao, rekao je jednu rečenicu u kojoj se videlo da nije preterano žalio. Imate u arhivama naše službe šta je bio moj odgovor. To vam govori o nemoći. Kada morate na tako brutalan način da lažete, onda je jasno da imate neke ozbiljnije probleme, a to je da nemate politiku. 

- Uspeli smo da obezbedimo prvih 500 doza lekova u borbi protiv korone. To su dobre vesti, baš dobre.

O Koluviji

- Ne mogu više te gluposti da slušam. Znaju oni o čemu sve govorim. Dve godine vam neko proodicu i vas lično optužuje za kriminal i otvoreno lažu. I dve godine se mešaju u sudski postupak, obmanjuju celokupnu javnost. Na kraju kada se zapitate, ispadate da štitite nekoga. Hoću da se sazna istina, da se vidi ko je doneo odluku da nekome upropaštava živote zarad političke karijere. Danas bi on bio junak i slobodan kao ptica na grani,samo da je pristao na njihove laži.

O Vesni Pešić i optužbama 

- Svaki dan možete da čitate da sam najveći zlikovac. Sada se razumeju i u moje emocije. ne mrzim čak ni one koji mi svaki dan izgovaraju razne gadosti o deci i porodici. Bavim se snovima, bavim se budućnošću, ne mržnjom. Mislim da je u periodu pre 5. oktobra bilo mnogo užasnih grešaka, loših odluka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin

pre 2 godine

To je za pohvalu.treba nabaviti makar 300 000 doza za teze slucajeve i onda necemo imati umrle od korone.lek je veoma efikasan

Grada

pre 2 godine

Iako preti kriza svima u regionu, naša država će se izboriti da nas to ne zakači

Milena

pre 2 godine

Mogu da pričaju šta hoće, ali Vučić sve što govori je istina

Ivana

pre 2 godine

Čudne se stvari dešavaju oko uvoza i izvoza energenata više nijedna država neće da više da troše svoje energente na izvoz već ulažu u svoje potrebe.

Ivana

pre 2 godine

Čudne se stvari dešavaju oko uvoza i izvoza energenata više nijedna država neće da više da troše svoje energente na izvoz već ulažu u svoje potrebe.

Predragm

pre 2 godine

A sto da ne bude struje? Pa elektrane rade i na ugalj i na gas. Uglja ima na pretek. Poskupela struja u evropi jer se ugasilo 10 nuklearki pa bi da podignes cenu struje, narod da smanji potrosnju jer nema para pa da izvozis struju. A struja se izvozi preko Hamovica koga niko ne spominje i prosle godine uzo 2 milijarde evra.

Marija

pre 2 godine

Vučić zaista radi sve kako bi svom narodu sve obezbedio.

Nena

pre 2 godine

I posle neka neko kaže da Vučić radi protiv Srbije kada je jedini koji se zalaže da svom narodu obezbedi sve što je potrebno za normalan život.

Vladimir

pre 2 godine

Ovaj čovek zaista zaslužuje poštovanje svojih gradjana.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija