• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.10.2021

19:36

USVOJENA ČETIRI EKONOMSKA ZAKONA! Mali - Ogromna je reforma u pitanju!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

USVOJENA ČETIRI EKONOMSKA ZAKONA! Mali - Ogromna je reforma u pitanju!

Podeli vest

Narodna skupština usvojila je jednoglasno Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji

Usvojen je i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji, koji je podnela Vlada.

Takođe je usvojen i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Privremenom registru punoletnih državljana Republike Srbije kojima se uplaćuje novčana pomoć za ublažavanje posledica pandemije bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

Nakon toga usvojen je Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Subotica-Horgoš granica sa Mađarskom (Segedin).

Značaj nove fiskalizacije

Kada biste sada pitali Poresku "koliko taj i taj duguje za porez na imovinu ili neku drugu poresku obavezu, ne biste lako dobili odgovor", kaže ministar finansija Siniša Mali.

- Upravo zato sprovodimo reformu sistema - objasnio je Siniša Mali danas pred poslanicima u Narodnoj skupštini Srbije.

- Moći ćete preko telefona da se ulogujete i dobijete informacije o svojim poreskim obavezama - dodao je on govoreći o novom sistemu fiskalizacije, za koji se zakon usvaja danas u Skupštini.

- Ovaj novi sistem fiskalizacije usmeren je prema tome da se poveća broj obveznika, kako bi imali efikasnost u naplati poreza kao i u suzbijanju sive ekonomije. Time bi se i smanjila nelojalna konkurencija onima koji rade legalno - naveo je Mali.

- Verovali ili ne imamo 184 računa ili podračuna na koje građani plaćaju svoje obaveze. Hoćemo da postoji samo jedan i biće tako za godinu-godinu i po. A onda će preko algoritma da se uplate kategorišu kako bi trebalo - najavio je.

- Radi se o ogromnom menjanju sistema što građani ne vide sada, ogromna je reforma u pitanju - naglasio je Mali.

- Do kraja 2023. godine će sistem potpuno da zaživi - kazao je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 2 godine

Prosto neznam o čemu pričate g. ministre najveći utajivači poreza su poslodavci koji daju minimalac a razliku gotovinu i očekujete da radnici rešavaju taj problem ! neverovatno ! A vi to znate još kako i nesmeta vam ! .....

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija