• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

08.10.2021

20:30

"VERITAS PAPIRI" Đilas našim parama plaća novinare, analitičare, političare, portale...! "Pozajmicama" kupuje ljudske duše!

Politika

"VERITAS PAPIRI" Đilas našim parama plaća novinare, analitičare, političare, portale...! "Pozajmicama" kupuje ljudske duše!

Podeli vest

* Za poslednjih pet godina firma "Multikom" Dragana Đilasa "pozajmila" je čak 201.540.000 dinara, što je skoro dva miliona evra * U tom periodu 'Multikom' nije zaradio toliki novac, jasno je da Đilas plaćenike finansira novcem koji je zgrnuo dok je bio vlast

 

Lider SSP, tajkun Dragan Đilas svojim sumnjivo stečenim bogatstvom potkupljuje i kontroliše veliki broj medija, novinara, takozvanih stručnjaka, analitičara i političara, pokazalo je višemesečno istraživanje Informera!

Detaljnom analizom finansijskih izveštaja Agencije za privredne registre (APR) utvrdili smo da je firma "Multikom", u kojoj je Đilas vlasnik 97% akcija, u prethodnih pet godina "pozajmila" čak 201.540.000 dinara, što je skoro dva miliona evra! Reč "pozajmila" pišemo pod navodnicima jer sve ukazuje da su u pitanju lažne, simulovane pozajmice. Najpre zato što one skoro nikada (osim u jednom slučaju) nisu vraćene, a onda i zato što je očigledno da preko njih Đilas kontroliše medijsko-politički prostor u državi - on sumnjivo stečenim milionima bukvalno kupuje ljudske duše i svoje plaćenike drži u ropskom odnosu tako da oni uvek i svuda moraju da pišu sve najlepše o njemu i njegovoj politici.

Čvrsti dokazi

Informer će i u narednim danima pisati o mehanizmu 'pozajmica' preko koga Dragan Đilas dobar deo medijske i stručne javnosti u Srbiji drži u šaci i na taj način generiše brojne lažne afere kojima pokušava da izazove haos i preotme vlast. Napominjemo da za sve podatke koje objavljujemo imamo čvrste materijalne dokaze i da su sve činjenice više puta detaljno proveravane.

Na samom vrhu spiska tajkunskih "pozajmica" nalazi se Aleksandar Saša Bijelić, bivši vozač Dragana Đilasa i gradski menadžer u vreme kada je lider SSP bio ministar u Vladi Srbije i gradonačelnik Beograda. "Multikom" je 2019. Bijelićevoj firmi "Ultra drajv rentakar" pozajmio 35.800.000 dinara, što je više od 300.000 evra! U finansijskim izveštajima nigde nema traga da je i jedan jedini dinar ove pozajmice do danas vraćen, pa se sasvim osnovano može pretpostaviti da je Đilas silnim kešom kupio podršku Bijelića, koji je danas funkcioner SSP. Upućeni kažu da je izvesnije da je tajkun sa ovih 300.000 evra nagradio, odnosno obezbedio ćutanje Bijelića, koji je aprila 2014. bio osumnjičen i hapšen zbog pljačke državnih miliona prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu!

Foto: Informer DN

Aleksandar Saša Bijelić

Sasvim je zanimljivo da se među Đilasovim dužnicima nalazi i "nezavisni" i u hejterskim medijima često citirani novinar - Nenad Čaluković. Ovaj bivši urednik "Nedeljnika", koji sada izdaje politički mesečnik "Karakter", dobio je 2020. od "Multikoma" pozajmicu od 1,6 miliona dinara i do danas, prema dostupnim podacima, nije vratio ni dinar. Indikativno je da je Čaluković bukvalno iz korena promenio svoju uređivačku politiku i postao ostrašćeni, hejterski kritičar vlasti i države upravo neposredno pošto mu je na račun legla milionska "pozajmica"!?!

Firma "Direktno digital njuz", koja je osnivač zloglasnog portala, 2020. godine dobila je "pozajmicu" od 4,5 miliona dinara, koja, naravno, do danas nije vraćena. Biće da su Igor Velimirović i Đorđe Stefanović, suvlasnici portala "Direktno", ove pare dobili da bi bili nezavisni i objektivni...

Foto: Informer DN

Igor Velimirović

Kompletan spisak kome sve tajkun Dragan Đilas "pozajmljuje" novac pročitajte u sutrašnjem štampanom izdanju Informera. 

Informer će i u narednim danima nastaviti da se bavi ovom temom.

Glume političare i eksperte, a zaposleni su kod Đilasa...

Dragan Đilas je bukvalno gazda svojih stranačkih funkcionera, ali i pojedinih "nezavisnih eksperata". Oni su zaposleni u Đilasovim firmama i za platu moraju da rade i govore onako kako im se kaže.

Do sada se u javnosti o tome pričalo, ali Informer je došao do dokumentacije koja nepobitno dokazuje da je u firmi 'Multikom' zaposlena Marinika Tepić, potpredsednica SSP!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Marinika Tepić

Na spisku Đilasovih službenika je i bivši direktor BIA Saša Vukadinović, baš kao i "nezavisna novinarka" Biljana Lukić!

Foto: Informer DN

Biljana Lukić

Od Đilasa, kao zaposleni, platu primaju i funkcioneri SSP Ana Stevanović, Tatjana Tanja Pašić i Ljuban Panić, baš kao i 'ekonomski ekspert' Dušan Nikezić, sin Zvonimira Zvonka Nikezića.

 

 

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djurdja

pre 2 godine

Objasnite nam kako stoje stvari sa porezom kada su u pitanju ovakve pozajmice. S obzirom da se radi o Djilasu&Co verovatno je u pitanju neka teska zloupotreba.

Duka

pre 2 godine

Veritas papiri, al spinujete, na ovo moze da se primi samo penzioner od 80 godina! Sto ga vise pljujete mi ga vise gotivimo!

Normalac

pre 2 godine

Tako je. Svi kojima je pozajmio svaki dan objašnjavaju šta je iskreno i objektivno izveštavanje i novinarstvo

Ljubiša

pre 2 godine

Tako je, mi ga pljujemo, vi ga govnite. Podvučeno žutom.

Bane

pre 2 godine

Molim vas da ne objavljujete vise ove ruzne i ljigave fotografije srpskih izdajica!!!

boki

pre 2 godine

Dokle ce Dilas zamajavati narid i drzavu vec 5 g slusamo iste price.Zasto drzava cuti ili ga zatvoriti ili ga osloboditi optuzbi.Neko iz vlasi i tuzilastva stiti Dilaca .Svaki dan y Srbiji je tema Dilas kome to koristi razara psihu gradana

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija