• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs

09.10.2021

10:50

VUČIĆEVIĆ NA TV PINK OTKRIO DETALJE VERITAS PAPIRA: Fiktivnim pozajmicama ĐILAS KUPUJE LJUDE, novcem građana Srbije plaća političare i medije

printscreen

Politika

VUČIĆEVIĆ NA TV PINK OTKRIO DETALJE VERITAS PAPIRA: Fiktivnim pozajmicama ĐILAS KUPUJE LJUDE, novcem građana Srbije plaća političare i medije

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević govorio je za Televiziju Pink detaljno i ekskluzivno o "Veritas papirima". Urednik ističe da je, sve što je objavljeno, suva istina, a za svaki podatak koji Informer objavljuje, postoje dokazi. Celokupnu šemu možete videti u vikend izdanju Informera

- Kada smo najavili ovu aferu, Đilas je zapretio da će nas tužiti, a mi smo koristili sve podatke koji su javno dostupni! - kaže Vučićević.

 

Ističe da Đilas direktno u šaci drži broj ne javne ličnosti u Srbiji. Svi oni rade za novac i zaposleni su u firmi Dragana Đilasa.

- Drži u šaci pojedine novinare, NVO, organizacije, PR i marketinške organizacije, pojedine portale i medije, a sve to plaća sistemom lažnih pozajmica. Sa računa svoje firme "Multikom" Đilas je "pozajmio" skoro 2 miliona evra! Reč je, dakle, o fiktivnim pozajmicama koje se nikada ne vrate - kaže Vučićević za "Novo jutro".

Učinjeno je čak 30 ovakvih "pozajmica" i samo je u jednom slučaju pozajmica vraćena. O kojoj firmi je reč, Vučićević ne želi da otkriva.

KOME JE SVE ĐILAS "POZAJMIO" PARE?

- Aleksandar Saša Bjelić, bivši vozač i gradski menadžer u vreme dok je Đilas bio gradonačelnik, dobio je pozajmicu od 320.000 evra. Prema dostupnim informacijama, on novac nikada nije vratio novac. Bjelić je 2014. hapšen zbog malverzacija u Gradu Beogradu, pljačke prilikom rekonstrukcije Bulevara - kaže Vučićević.

Firma "Ces Mecon" Zvonimira Nikezića pozajmila je više od 150.000 evra. On je 2013-2014. hapšen zbog, kako se tada govorilo u medijima, pljačke Azotare, a ta istraga nije nikad dovedena do kraja. Đilas je ovoj firmi uplatio 16.424.000 dinara. Prema dostupnim podacima, novac nije vraćen.

- Upravo Nikezić svakodnevno govori kao nezavisni ekspert, kritikujući mere vlade. Predstavlja se kao stručnjak, a zapravo je Đilasov dužnik - kaže urednik Informera.

Media Centar je pozajmio 2018. godine 6 miliona dinara od Đilasa. Osnivač Media Centra je NUNS, a i NUNS i Media Centar tvrde da su nezavisni. Dejan Bulatović, potpredsednik SSP koji se predstavlja kao poljoprivredni proizvođač kojem "zbog krize" ide jako teško, dobio je od Đilasove firme "pozajmicu" od 5.700.000 dinara - samo u jednoj tranši.

- Nikad novac nije vratio, ali je sirotinja, nezavisan je i bori se za prava seljaka uzimajući od tajkuna Đilasa novac - kaže Vučićević.

 

Na račun firme "Bordega Software" isplaćeno je 5 miliona dinara. Firma je povezana sa slovenačkim ministrom Samom Omerzelom, koji je u Sloveniji pod istragom zbog sumnje da je prao novac. 

- Dakle, sa njim Đilas ima sumnjive poslove - kaže Vučićević.

Pet miliona dinara dobio je u jednoj tranši kum Mlađan Đorđević, na ime udruženja građana "Naša Srbija".

- A od kuma, televizor - kaže Vučićević.

Direktno digital News dobili su u jednoj tranši 4,5 miliona dinara. 3.600.000 dobila je KTV televizija.

- Sole nam pamet da su nezavisni i objektivni. Kako to kad vas Đilas plaća? - kaže Vučićević.

Podvlači da su ovi podaci dobijeni iz APR-a.

Novinar Nenad Čaluković sa firmom "Budi karakter" dobio je 1.600.000 dinara u jednoj tranši i preko noći promenio uređivačku politiku.

Saša Stojković, glavni urednik portala sa juga Srbije, dobio je u jednoj tranši 1.200.000 dinara od Đilasove firme.

Ljuban Panić, generalni sekretar SSP, dobio je 100.000 evra "da u medijima glumi eksperta, objektivnog, intelektualca... "

Zoran Papović predstavlja se kao marketinški stručnjak, a dobio je 33.691.000 dinara.

"NOVCEM GRAĐANA SRBIJE FINANSIRA RUŠENJE DRŽAVE"

Sve ukupno, Đilasova firma "pozajmila je" celoj mreži saradnika 201.540.000 dinara (skoro 2 miliona evra). Međutim, firma sa koje se pozajmljuje novac, taj novac nema i posluje u gubicima.

- U ovom zadatom periodu, firma je i u gubitku. Odakle novac? Iz prethodnog perioda! To je sa onih 619.688.269 evra koje je Đilas "zaradio" dok je bio na vlasti, dok je bio gradonačelnik i ministar. Tada su njegove firme zaradile ove milione - kaže Vučićević i dodaje:

Ovo je novac svih građana Srbije, građana koji sada gledaju televiziju. On našim novcem finansira ove ljude da ruše državu! Kod njega se sve vrti oko novca, nema interesa, naroda, Kosova... Ima samo para, miliona!

Dodaje da je izneo podatke koji su javno dostupni.

- Šta je sa onim što ne znamo? Ovo je samo jedan od dokaza kako Đilas našim i vašim parama kupuje političare i ljude u Srbiji. Ovo je njegov metod poslovanja, on kupuje ljude i svi oni moraju da govore ono što im Đilas naredi. Predstavljaju se kao stručnjaci i eksperti, a zapravo su zaposlenici Dragana Đilasa - kaže Vučićević.

Marinika Tepić i Ana Stevanović, funkcionerke SSP, na platnom su spisku Đilasove firme. Zaposlena je i Biljana Lukić, kao i Tanja Pašić koja se takođe predstavlja kao analitičarka, sin Zvonimira Nikezića, Dušan Nikezić, takođe je zaposlen kod Đilasa...

- Zaposlen je i Saša Vukadinović, bivši šef BIA. Prima platu kod Đilasa, a pojavljuje se na opozicionim medijima kao nekakav stručnjak za bezbednost. On nije nikakav analitičar, već Đilasov službenik! Đilas mu je gazda - kaže Vučićević i dodaje:

Ovde se radi samo o novcu i prljavim interesima tajkuna koji bi da otme vlast. Nas koji nismo za njih proglašavaju za botove i "sendvičare", a sada vidimo za kakve oni sendviče rade - za najskuplje i najluksuznije sendviče.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nena

pre 2 godine

Novcem koji je krao od naroda i države, Đilas plaća novinare, analitičare da prave haos.Konačno ćemo moći da vidimo spisak tih ljudi koje plaća.on i njegovi bliski saradnici se samo prljavim radnjama bave ali polako će se jedna po jedna obelodaniti!

Nena

pre 2 godine

Istina na kraju uvek izadje na videlo. Klupko lazi i obmana Dragana Djilasa se polako odmotava. Prozreo ga je narod odavno

Ivana

pre 2 godine

Dragan Đilas mora u zatvor to je jedino važno u ovom trenutku. Dragan Đilas je uništio i opljačkao našu državu. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.

Nena

pre 2 godine

Tako je,dela Aleksandra Vučića ce biti vidljiva i trajaće dugo godina i decenija za razliku od tajkuna koji su samo gledali da napune svoje račune i džepove!Sva svoja zlodela pokušavaju da prebace na drugog,optužujući,misle da će tako zataskati sve!

Anica

pre 2 godine

Djilas misli da para vrti gde burgija nece! E pa Djilase narod zna i vidi sta ti radis!

Vuk

pre 2 godine

Hahaha. Izadje prljav ves u Pandori, krece ofanziva na sve samo ne na one koji su oznaceni tamo...

Siniša

pre 2 godine

Đilas treba da kaže od kud mu milooni i treba da odgovara za utaju poreza za pare koje je izneo iz Srbije

Jeca

pre 2 godine

Ovo je skandakozno! Gradjani i treba da znaju ko nam je "opozicija"

Marko

pre 2 godine

Ja kad sam pričao,mnogi mi nisu verovali ništa povodom toga. I sada,NAPOKON! Izašla je istina da vidi narod sve šta su nam žuti radili iza leđa i kakve smicalice su nam pravili. Zbog Đilasa i celokupne bande žutih tajkuna sam ostao bez posla,a moja kuća i porodica bez hleba . Nikad to neću da im oprostim,nikad dok sam živ!

Vlada

pre 2 godine

Ja stvarno ne razumem i tu šaku jada koja podržava Đilasa.....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija