• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo-online.com

11.10.2021

12:20

MIR JE POTREBAN SVIMA! Ne želimo da se mešamo u uređenje života Albanaca, ali Srbi nemaju poverenja u kosovske institucije!

Politika

MIR JE POTREBAN SVIMA! Ne želimo da se mešamo u uređenje života Albanaca, ali Srbi nemaju poverenja u kosovske institucije!

Podeli vest

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika Leposavića Zoran Todić poručio je da su i pred ove lokalne izbore na Kosovu, koji se održavaju u nedelju, Srbi okupljeni oko jedne, Srpske liste, koja ima podršku zvaničnog Beograda, jer jedino tako mogu da se i u narednom periodu izbore za svoja legitimna prava

Todić je na TV Hepi rekao da je cilj opstanak na ovim prostorima i ekonomski razvoj na Kosovu, ne samo u Leposaviću, već i u svim drugim srpskim sredinama na Kosovu.

- Svima je jasno, kako našem narodu koji živi na KiM, tako i međunarodnoj zajednici i Albancima, da iza Srpske liste stoji država Srbija, predsednik Aleksandar Vučić, Kancelarija za KiM, Vlada Republike Srbije, jer mi jednostavno nemamo luksuz da se delimo na partije. Konačno su se Srbi ujedinili i to je jedini način za opstanak - rekao je Todić.

On je naglasio da se u srpskim sredinama na Kosovu sledi politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer je to, kako je rekao, politika mira i razvoja.

- Bez razvoja srpskih sredina, bez ulaganja i investicija nema budućnosti, pre svega za generacije koja dolaze i upravo zahvaljujući državi Srbiji se trudimo i trudićemo se i u narednom periodu da radimo na stvaranju što kvalitetnijih uslova za život naših ljudi, kako u urbanim, tako i u ruralnim sredinama - naveo je Todić.

Akteulni gradonačelnik Leposavića je naglasio da je konkretno u ovoj opštini u poslednje vreme investirano blizu 15 miliona evra čime je pokrenuta stanogradnja koja je bila prekinuta u poslednje tri decenije.

- U opštini Leposavić smo, u protekle dve-tri godine, podelili 60 stanova i trenutno se gradi sedam zgrada, a možemo da se pohvalimo i da smo jedna od retkih opština koja je uspela da renovira sve školske objekte, dok se za potrebe Poljoprivredne škole u Lešku gradi učenički dom sa ciljem da ova škola bude regionalni centar, jer znamo da je poljoprivreda naša budućnost i privredna grana bez koje se ne može u budućnosti - rekao je Todić.

TODIĆ: Pobeda na izborima važna zbog odbrane dostojanstva Srba!

On se osvrnuo i na stav ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova koji je ponovio da je potrebno poštovati Rezoluciju 1244 SB UN, ali i ispuniti obaveze iz Briselskog sporazuma, pre svega kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština.

- Suština Briselskog sporazuma je formiranje Zajednice srpskih opština sa izvršnih ovlašćenjima u određenim oblastima, jer bez ZSO nema perspektive za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Zajednica je osmišljena da bude spona između Srba na KiM sa našom državom Srbijom, jer bez prisustva države Srbije ovde nemamo čemu da se nadamo - ističe Todić i dodaje da je stavovi Kine i Rusije, koje su stalne članice UN, poznati od ranije.

Gradonačelnik Leposavića je naglasio da je neprihvatljiva težnja Albanaca, izrečena i kroz poslednju izjavu albanskog premijera Edija Rame, o ujedinjenu Albanije i Kosova.

- Mir je potreban i Srbima i Albancima, ali i svima u regionu i država Srbija poslednjih osam godina vodi politiku mira. Zato moramo svi da damo svoj doprinos da bi sačuvali taj mir koji je svima neophodan za dalji razvoj sredina, kako onih u kojima žive Srbi, tako i tamo gde žive Albanci. Mi ne želimo da se mešamo u uređenje života i življenje Albanaca, ali Srbi nemaju poverenja u kosovske institucije - poručuje Todić.

On je podsetio na nedavnu provokaciju aktuelne kosovske vlade na čelu sa Aljbinom Kurtijem i slanje specijalnih kosovskih policijaca naoružanih dugim cevima na sever Kosova što je unelo dodatni nemir među srpski živalj na Kosovu.

- Ipak, naš narod je istrajan, to je pokazao i ovog puta tražeći samo slobodu kretanja, što je jedno od osnovnih ljudskih prava - zaključio je Todić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kosovar

pre 2 godine

Pa cuj todicu dobro sta cu ti reci.Odrastao sam zajedno sa srbima,bosnjacima,turcima,romima i nikada nismo imali problema sa time.Dok se umesa beogradska politicka "elita"sve su potpuno unistili.Najvise sve ovo pogadja vas srbe,jer se drzite beogradskih "politicara",kao pijan plota i zato ste ni na nebu ni na zemlji. Sto se tice poverenja,pa to sam i zaboravio sta znaci kad ste vi srbi u pitanju (cast izuzecima),jer nikada verovatno i niste imali iskrene namere kad su albanci u pitanju.Verovatno da nema nigde u Svetu da ljudi koji zive na odredjenim prostorima neznaju ni jezik svojih sugradjana,nego smo mi bili "glupi"pa smo upotrebljavali vas maternji jezik da bi komunicirali.To vam nije dozvoljeno nigde u Svetu.Ali,bice promene i po tom pitanju,jer nece vise ni albanci da igraju kako vi svirate. Ti se drzi Leposavica,i ocisti ga da barem kad prolazimo kroz njega vidimo ako ne ciste duse,onda barem ciste ulice.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija