• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2021

13:18

/video/ Veoma sam počastvovan vašom posetom Srbiji - Orden u našoj zemlji dobijaju samo pravi prijatelji!

printscreen

Politika

/video/ Veoma sam počastvovan vašom posetom Srbiji - Orden u našoj zemlji dobijaju samo pravi prijatelji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Republike Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adoom u Palati Srbija. Nakon ovog, Vučić će održati i niz bilateralnih sastanaka sa visokim predstavnicima Kraljevine Saudijske Arabije, Narodne Demokratske Republike Alžir, Narodne Republike Bangladeš, Republike Indije, Republike Angole, kao i sa predsednikom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija
 

– Posebno hvala vama na poseti Srbiji, veoma smo počastvovani. Ovo je prva poseta predsednika Gane posle mnogo decenija. Nadam se da ćete više puta da dolazite u Beograd i Srbiji. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima – rekao je predsednik Srbije.

Predsednik je poručio da je predsednik Gane jedan od najumnijih ljudi od kojeg može mnogo da se nauči.

- Spremni smo da kupujemo tropsko voće i druge proizvode od Gane, ako su zainteresovani. U političkom smislu, nemamo nikakvih problema, već se dobro razumemo. Treba da radimo zajedno, da se češće viđamo i da zajednički delujemo - rekao je Vučić.

Srbija je, kaže predsednik, dobila podršku od strane predsednika Gane, što će značiti kako bi se što više uradilo za naše ljude u Gani, i njihove ljude u Srbiji.

- Osećajte se kao kod kuće. Nastavićemo da povećavamo naše prisustvo u Gani, u našoj istinski dragoj i prijateljskoj zemlji. Čestitam vam i na ordenu koji ste, kao istinski prijatelj, i zaslužili - rekao je Vučić.

Predsednik Gane izjavio je da je došao da učvrsti posvećenost Pokretu nesvrstanih i kako bi se prisetili tog dela istorije. 

- Odnosi su odlični i želimo da njihov značaj istaknemo. Hvala za čast koju ste učinili mojoj zemlji i meni odlikovanjem koje će imati bitno mesto u mom kabinetu - rekao je predsednik Gane.

Vučić je odlikovao predsednika Gane Nana Ado Dankva Akufo-Adou Ordenom Republike Srbije na lenti.

Foto: printscreen

Predsednik Gane odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Gane.



Vučić je Akufo-Adou orden uručio na svečanoj ceremoniji u Palati Srbija posle "tet-a-tet" razgovora i sastanka delegacija dve zemlje.

 

 

Predsednik Gane je u nedelju stigao u dvodnevnu posetu Srbiji, a učestvuje i na Samitu kojim se obeležava 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih.

Inače, Gana je 2019.godine, kao 16. zemlja članica UN, povukla priznanje Kosova uz obrazloženje je da je odluka o priznanju kosovske nezavisnosti 2012.godine bila "preuranjena".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vladan

pre 2 godine

Srbija je zainteresovana za jačanje saradnje sa Ganom. Verujem da će do toga i doći.

Milja R

pre 2 godine

Zahvalni smo Gani što poštuje teritorijalni integritet Srbije.

Emilija

pre 2 godine

Gana je među zemljama koje su povukle priznanje lažne države Kosovo i tako doprinele vraćanju poverenja u pravdu i međunarodne odnose.

Sanja

pre 2 godine

Gana je naš iskren prijatelj i u potpunosti zaslužuju ovaj orden

Nešo N

pre 2 godine

Srbija zna da čuva prijateljstvo sa svojim iskrenim prijateljima.

Janko

pre 2 godine

Srbija je ovih dana diplomatsko gnezdo kome lete mnoge zemlje sveta. Nadam se da će odnosi Srbije i Gane ići u najboljem mogućem pravcu.

Tamara

pre 2 godine

Predsednik Gana je ucinio veliku cast nasem predsedniku svojim dolaskom.

Vasa

pre 2 godine

Vučić i ostali naši zvaničnici će se sastati sa zaista ozbiljnim brojem predstavnika država širom sveta. Verujem da će to doprineti potvrđivanju dobrog ugleda Srbije u svetu.

Tamara

pre 2 godine

Nas predsednik je potpuno ispostovao predsednika Gane i ucinio je sve da se njegov gost dobro i prijatno oseca u nasoj prestonici.

ana

pre 2 godine

Mozemo reci da je Vucic car i da je obrnuo igricu. Nikad vece postovanje Srbije i nikad bolja saradnja sa zemljama iz citavog sveta. Alal mu vera.

Goga

pre 2 godine

Zahvaljujuci Vucicu Srbija danas ima nikad bolje odnose sa celim svetom. Drzavnik, lider, politicar i covek posvecen svom poslu koji neprestano radi u interesu Srbije. Danas je nasa zemlja svetska vest. Svaka cast.

Mina

pre 2 godine

Ovo će tek biti jedan dobar početak saradnje između Srbije i Gane.

Tina

pre 2 godine

Ovo je početak jedne dobre i kvalitetne saradnje, a i iskrenog prijateljstva.

EmaNikolic

pre 2 godine

Biće ovo jedna dobra saradnja. Ovo je tek početak, jer Srbija i Gana imaju jedna drugoj dosta toga da ponude.

Brankić

pre 2 godine

Veliki je znacaj ovakvih skupova i poruke svetu koje se salju sa njih. Srbiji je ogromna cast sto je domacin ovog Samita.

Brankić

pre 2 godine

Odlicna prilika da se ponovo ozive neka zaboravljena prijateljstva sa zemljama koje bi mogle predstavljati znacajna trzista i nasu izvoznu sansu.

Brankić

pre 2 godine

Prijateljstvo i mir je veoma vazna stvar u svim nasim zivotima. Drago nam je sto mozemo da budemo domacini pokretu nesvrstanih gde je mir i prijateljstvo na prvom mestu.

Brankić

pre 2 godine

Srrbija treba da iskoristi poziciju i značaj Nesvrstanih počev od privredne, pa do političke sfere uticaja.

tito

pre 2 godine

druze tito sad si nam dobar a kad prodje ovaj vasar opet cemo po starom da ti psujemo i saljemo kosti u Kumrovac KAKA SMO MI TO NAROD sad ga hvalimo pa kudimo pa ga ljubimo zbilja nema nama napretka kakvi smo takvi smo sami nemozemo a drugi nas procitali

Ksenci

pre 2 godine

Sve zemlje članice pokreta ne svrstanih jesu naši nekadašnji prijatelji. sad nije teško da se tih prijateljstava podsetimo i obnovimo. Zajedno možemo mnogo više, i za same zemlje ali i globalno gledano.

Ksenci

pre 2 godine

Srbija ima tu čast da se u Beogradu obeleži 60. godišnjica Pokreta ne svrstanih zemalja. Srbija je država koja se zalaže za mir, stabilnost i slobodu, čast nam je što smo baš mi domaćini.

Ksenci

pre 2 godine

Svako ko je zagovornik mira dobrodošao je u Srbiju i širom su mu otvorena vrata.

Ksenci

pre 2 godine

Sastanak od ogromnog značaja u našoj borni za očuvanje Kosmeta u sastavu naše zemlje.

Vladimir

pre 2 godine

Srbija ima tu čast da ugosti zemlje iz različitih delova sveta.

Vanja

pre 2 godine

Srbija će svima pokazati kakav je pre svega domaćin samim tim jer smo mi poznati kao jako gostoprimiv narod.

Neda

pre 2 godine

Iskreno se nadam da će Srbija ostvariti još bolju i jaču saradnju sa Ganom.

Maja

pre 2 godine

U znak zahvalnosti na podrsci teritorijalnog integriteta Srbije i postovanja principa medjunarodnog prava krunisano je dodelom ordena Gani za plodotvornu saradnju sa nadom da cemo u budunosti unaprediti bilateralne odnose.

Ana

pre 2 godine

Orden je zasluzeno otisao u prave ruke, ruke prijateljstva Srbije i Gane, dve zemlje koje obiluje istinsko i iskreno prijateljstvo i medjusobna saradnja na svetskom nivou.

Ivana

pre 2 godine

Ovo je zaista jako važno za našu državu i njene građane. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.Srbija se cela razvija i gradi. Hvala Vučiću na svemu.

Ivana

pre 2 godine

Orden je otišao u ruke pravih i iskrenih prijatelja

Ana

pre 2 godine

Od iskrenog za iskrenog prijatelja. Orden je Gana zasluzila!

Gagi

pre 2 godine

Velika je čast naše zemlje da ugosti ovoliki broj stranih zvaničnika.

Dragan

pre 2 godine

Treba održavati dobre diplomatske odnose sa svim ovim zemljama.

Gagi

pre 2 godine

Sa Alžirom i Bangladešom imamo dobre odnose a svakako da treba raditi i na jačanju odnosa sa Saudijskom Arabijom i ostalim državama učesnicama samita.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija