• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.10.2021

14:05

Za Vučića je ovo pakao, ali šta god da odluči znam i verujem da će biti u interesu Srba i Srbije!

printscreen

Politika

Za Vučića je ovo pakao, ali šta god da odluči znam i verujem da će biti u interesu Srba i Srbije!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik "Informera"Dragan J. Vučićević komentarisao je dešavanja na Kosovu i Metohiji i zapitao se šta rade KFOR i NATO. On je stakao da po svim sporazumima ROSU ne sme da bude na severu Kosova

 

- Šta radi KFOR, šta radi NATO? Po svim sporazumima ROSU ne sme da bude na severu Kosova. Bojim se da se polako suočovamo sa onim "use i u svoje kljuse". Ovo je grozota. Pucaju na goloruki narod. Upali su u apoteke jer su lekovi navodno švercovani, prethodno su zabranili vakcine. Neće biti Oluje, neće biti 2004. godine i to svi moraju da znaju. To mora da zna i ovaj ludak Kurti koji se igra sa vatrom - priča Vučićević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Rašku gde će se u 15 sati sastati sa Srbima sa Kosova i Metohije. Vučićević ističe kako će ovo biti najteži sastanak za Vučića u životu, ali da će sve biti u najboljem interesu za Srbe sa KiM.

- Za Vučića je ovo pakao, ali šta god da odluči znam i verujem da će biti u interesu Srba i Srbije, a ovo će mu sigurno biti najteži sastanak u životu - dodao je urednik Informera.

Aljbin Kurti sve ovo nije mogao da izvede sam, a reakcija Međunarodne zajednice i Kfora još se čeka. Vučićević naglašava da su naredni dani ključni, ali da treba postupati pametno.

- Nama ne treba rat. Mi smo poslednja zemlja u regionu kojoj treba rat, ali s druge strane Srbija ne može mirno da gleda i posmatra kako neki manijaci i bolesnici pucaju na goloruki narod. Mi moramo da iskoristimo sva moguća diplomatska sredstva da ovo rešimo. Treba sačekati, ali svakako ne smemo dozvoliti da Kurti radi šta hoće - rekao je Vučićević.

Foto: printscreen

Vučićević o haosu na KiM

Na pitanje da li je to po zakonu o reciprocitetu, glavni urednik Informera naglašava da takav zakon ne postoji nigde u svetu.

- To je takvo licemerje i ruganje svakom zakonu i svakom sporazumu. Sada je jasno ko je namignuo Kurtiju i dao mu zeleno svetlo da radi to što radi? Da Srbi nemaju lekove, zakon protiv koka kole i fante? Po kom je to zakonu? Da li u zakonu piše da uzmeš kalašnjikov i pucaš na narod? Ili će NATO i Međunarodna zajednica da se uozbilje i smire tog ludaka Kurtija ili će biti što biti mora - kaže Vučićević.

Šta se očekuje od sastanka Vučića sa Srbima sa KiM?

- Najvažnije je da država Srbija pošalje vrlo jasnu poruku. Siguran sam da će posle sastanka Vučića sa Srbima sa KiM sve biti mnogo jasnije. Ne igrajte se sa Srbijom. Mislim da taj mnogo opasan čovek, ludak Kurti, ovo radi zbog izbora koji su u nedelju. On se igra rata da bi podigao rejting koji je jako pao posle povlačenja sa Jarinja i Brnjaka. Moglo je da bude mrtvih, dobro je da imamo samo povređene. Nama je u interesu mir i stabilnost, ali neka crvena linija mora da postoji. Mi napredujemo, ali ne možemo da kažemo sad ćemo mi da napredujemo ekonomski, a Srbe na KiM nek pobiju. Nismo mi divljač za odstrel. Nema nazad. Iza je Srbija, dokle više, nema nazad. Oteli su nam Kosovo koje ne priznaje više od pola sveta, a oni na teritoriji te lažne države sprovode nasilje i pucaju na narod - objasnio je Vučićević.

Srbi neće ostati bez odgovora.

- Oni koji misle da Srbi nisu spremni da brane Kosovo, iznenadili bi se. Znam za jedno istraživanje koje je naručila strana ambasada gde je na pitanje "Da li ste spremni da branite Kosovo?" neverovatan broj ispitanika odgovorio sa "Da" - kaže Vučićević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 2 godine

Ima vas SNS ovaca milion pa ratujte gospode,jefini vi imate koristi od ove države ...na nas ostale neračunajte.

Zoran

pre 2 godine

Propali prodavac semenki odlučuje sa kime će da pregara. Čudi me da se Vučić sa njim uopšte bakće. Predsednik razgovara sa predsednikom čak i ne priznate tzv države. A ovog blebetala ignorisati, ne postoji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija