• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

18.10.2021

12:21

KO JE JOŠ I ŠTA ZNAO! STRUČNJACI O SLUČAJU "DIJANA" Hrkalovićeva je imala podršku iz vrha MUP!

Politika

KO JE JOŠ I ŠTA ZNAO! STRUČNJACI O SLUČAJU "DIJANA" Hrkalovićeva je imala podršku iz vrha MUP!

Podeli vest

Dijana Hrkalović je sve radila u dogovoru ili bar sa prećutnom saglasnošću vrha MUP, na čijem čelu je u to vreme bio ministar Nebojša Stefanović!

 

Ovo kažu stručnjaci, koji naglašavaju da je Dijana Hrkalović, kao jako mlada osoba, dobila neograničenu moć, što se na kraju izrodilo u veliko zlo.

Advokat Svetozar Vujačić, koji je i savetnik aktuelnog ministra policije, podseća da je Stefanović taj koji je Dijani dao ogromnu vlast i moć.

- Od obične službenice, maltene pripravnice, Nebojša Stefanović je Hrkalovićevu doveo do najmoćnije žene u MUP. Nema nikakve dileme, definitivno je istina da nije mogla sve sama da uradi, da je postojao i neko iznad nje. Imala je ona saradnike, odnosno svoje potčinjene, koje je terala na određena dela, naređivala im i usmeravala ih kako da ta krivična dela sprovode. Ne mogu da kažem da je Stefanović znao sve, ali je bio dužan da zna. Zbog toga on ima objektivnu odgovornost za sve radnje Dijane Hrkalović. On je kao tadašnji ministar u najmanju ruku prećutno bio saglasan sa njenim delima. Ništa nije preduzeo da je dozove zakonu i pravilima službe - objašnjava Vujačić.

Odgovoran

Nebojša Stefanović ima objektivnu odgovornost za sve radnje Dijane Hrkalović. On je kao ministar bio prećutno saglasan sa njenim delima

Svetozar Vujačić

I dok se tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović juče nije javljao na naše pozove niti je odgovarao na poruke, bivši šef DB Božidar Spasić kaže da je Dijana Hrkalović uz sebe imala još dva važna faktora - kriminalce i strane službe.

- Mafija je u slučaju Hrkalovićeve bila mnogo jača od nje i to je koristila. Policajci koji su sa njom uništavali dokaze i vršili druga zlodela radili su to iz koristi, čuvali su položaj i očekivali neke nagrade. Sklonosti državne sekretarke ubrzo je osetio i strani faktor... - objašnjava Spasić, dodajući da su stranci pokušali da iskoriste Hrkalovićevu da bi udarili na državu.

Foto: printscreen

Boža Spasić

- Strani faktor je u stvari tzv. opozicija, koja se svim silama trudila da kompromituje predsednika Srbije, što je vidljivo iz njihovih postupaka nakon hapšenja Dijane Hrkalović, gde odjednom pokazuju ozbiljnu zabrinutost za uhapšene i suspendovane policajce i njihova navodno ugrožena prava - zaključuje Spasić.

 

Vučić: Sa Milenkovićem me upoznali Dijana i Nebojša

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je juče bio na obeležavanju 19 godina Bezbednosno-informativne službe (BIA), na pitanje novinara o premeštaju načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, rekao je da nema pojma o tome.

- Tog čoveka sam upoznao kada su ga Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović predložili za neku nagradu i ja sam mu je lično uručio. Nemam pojma ni šta radi, ni kako radi, ni koliko radi, a o policiji neće odlučivati ni partije ni mediji... Tvrdite da je Milenković kažnjen, a on je svojevremeno lično rekao da moja porodica i ja nemamo nikakve veze sa "Jovanjicom", pa onda ne razumem zašto bi mu se neko svetio - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje TV N1.

Slobodan Milenković jedan je od zaslužnih za otkrivanje uzgoja marihuane na plantaži "Jovanjica", a prema nezvaničnim informacijama, uskoro će biti prebačen u Odeljenje za ratne zločine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan

pre 2 godine

Ne razumem cemu sve ove price. Kao i cela moja generacija, ja sam sluzio vojsku. Tamo smo naucili sta je odgovornost i ko kome odgovara. Siguran sam da je tako i u policiji... U takvom sistemu se sve zna... Ko sta, kome, cemu itd. prema tome to je posao koji treba da odradi MUP, Tuzilastvo.. Ne vidim potrebu da mediji pametuju o tome i mi grdjani. Svako treba da odgovara za svoje postupke i dela. Kada se sve zavrsi, onda ide informacija ko je sta radio, po meni to tako treba da bude.

boja

pre 2 godine

je imam strah od slike hrkalovicke, dajte samo jrdnu sliku sa osmehom

Djordje

pre 2 godine

Da li neko od vas zna da postoji i indiska konoplja koja nema thc-a i prema tome nije ilegalna! Zna li neko od vas pametnjakovica da li je ta plantaza indiske konoplje ii marihusne sto mu dodje na isto ,a razlika je u tome sto je marihuana ilgalna jer ima thc-a?!

ratko

pre 2 godine

mrstice se ona na mese sldecih 40 godina na robiji

Rade

pre 2 godine

*** kao jako mlada osoba, dobila je neograničenu moć, što se na kraju izrodilo u veliko zlo.*** Ali zaboravljate da je ta mlada osoba imala, i mladu pi*icu, sa kojom je mogla sve, što se i na kraju vidi ! ! ! ! !

zoran

pre 2 godine

Normalno da je vrh MUPa podržavao državnu sektretarku. Ona je njima bila šef i morali su da je slušaju. To je do savršenosti odrađena negativna selekcija. Poreski obveznici su zdušnu materijalno potpomagali krimose da rade i da zarade. A onaj nevoljnik je primao platu u večnom gubitašu pa još imao i poslovni prostor. Maske pale, sad počinje kampanja priče o poštenju i obrazu.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17