• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2021

11:40

U Beogradu ne postoje i neće postojati dobri i loši kvartovi!

MUP

Politika

U Beogradu ne postoje i neće postojati dobri i loši kvartovi!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je kolegijum sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima svih policijskih stanica na teritoriji Beograda i istakao da očekuje još veću angažovanost pripadnika beogradske policije u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno uličnog koji najviše pogađa običnog čoveka

Tokom sastanka načelnici su predočili ministru Vulinu dosadašnje rezultate, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu, sa posebnim akcentom na suzbijanju uličnog kriminala, navodi se u saopštenju MUP-a.

- Beograd je jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, ali uspeh načelnika svake policijske stanice u Beogradu meri se samo po tome koliko se običan čovek oseća bezbedno. U Beogradu ne postoje i neće postojati sigurni i nesigurni delovi grada, dobri i loši kvartovi - poručio je ministar Vulin na kolegijumu.

Vulin je naglasio da će beogradska policija očuvati javni red i mir, ali je, takođe, pozvao građane da ne dozvole da budu zloupotrebljeni zarad nečijih političkih interesa.

Kako je kazao, policija budno prati stanje javnog reda i mira u Beogradu, na svim javnim mestima.

- Sve češće imamo pojavu profesionalnih protestanata koji pozivaju na nemire i uništavanje javne imovine. Policija će očuvati stabilan javni red i mir, ali isto tako pozivam građane da ne dozvole da zarad nečijih ličnih političkih interesa budu zloupotrebljeni - poručio je Vulin.

Vulin je ukazao da statistika pokazuje smanjenu stopu kriminala u Beogradu u odnosu na ranije godine, ali da on procenjuje rad svake policijske stanice na osnovu toga koliko se građani koji žive u okolini tih stanica osećaju bezbedno i koliko imaju poverenja u policiju.

Istovremeno, on je pohvalio rad beogradske policije koja beleži povećanje procenata rasvetljavanja gotovo svih krivičnih dela.

Vulin je posebno pohvalio brzo rasvetljavanje jučerašnjeg slučaja i hapšenje počinioca, koji je na Zvezdari presreo šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca, oborio ga na zemlju i oteo mu veću sumu novca.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17