• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTV Pink

24.10.2021

11:51

Brnabić: "VUČIĆEVO UBISTVO PLANIRANO NA OTKRIVANJU SPOMENIKA STEFANU NEMANJI"

Tanjug/Rade Prelić

Politika

Brnabić: "VUČIĆEVO UBISTVO PLANIRANO NA OTKRIVANJU SPOMENIKA STEFANU NEMANJI"

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera "Jovanjica" pokušaji državnog udara

 

Brnabić je, govoreći o hapšenju bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalnović, rekla da nema zaštićenih i danadležne službe treba da rade svoj posao. 

"SNS je jedina u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako. Nema zaštićenih! Postoje institucije i, ako je neko prekršio zakon, mora da odgovara. Nadležne službe rade svoj posao, a partijska knjižica, ime i prezime ili funkcija, neće zaštititi nikoga", izjavila je premijerka Ana Brnabić komentarišući hapšenje bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović. 

Pokušaj državnog udara 

Sve što se dešavalo u vezi sa prisluškivanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića i u slučaju afere Jovanjica bio je, ocenjuje ona, pokušaj državnog udara – "najblaže rečeno".

"Slažem se i sa onim što je izjavio predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, a to je da je planirana i fizička eliminacija predsednika Srbije. Ovo je samo bilo uvertira u sve to. Planirano je dugo i detaljno, napravljene su paralelne strukture u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i kampanja u tajkunskim medijima koju su, po dogovoru, prenosili i mediji u regionu", kaže Brnabić.

Foto: Printscreen RTV Pink

Cilj ovih medija bio je, ocenjuje ona, da se Vučić dehumanizuje, da se od njega i njegove porodice napravi kriminalni klan, te bi u trenutku njegovog eventualnog fizičkog smaknuća rekli "šta je čudno, to je i zaslužio, on je bio mafijaš i političar samo za javnost. Kada bi streljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: "Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica". Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža", istakla je Brnabić.

Podseća na ekonomske uspehe, otvorene fabrike i rast Srbije uprkos pandemiji koronavirusa...

"Sa ovakvim rezultatima, nemate šta da zamerite predsedniku i onda mu krenete na sina, i to besprizorno i besramno. Sve je postalo dozvoljeno! Kriminalizuje se mladić, na naslovnim je stranama tajkunskih novina i nedeljnika, pripisuju mu da vodi navijačke klubove, da trguje fudbalerima, da je blizak kriminalnim klanovima, a to je, videli smo prethodnih meseci, jako opasno... Sve ovo usmereno je protiv Vučića", kaže premijerka.

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje.

"Ceo narativ je bio takav! Mislim da su hteli da ga ubiju i pre, tokom i posle otvaranja spomenika Stefanu Nemanji, ali danas je, čini mi se, taj narativ razbijen. Mi ćemo nastaviti istragu i zaštićenih neće biti", zaključila je Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 2 godine

Već smo imali sličan scenario kad su ubili premijera u Srbiji, prvo hajka na sve strane pa je onda usledilo ubistvo. Ovo je stvarno jezivo. Sva sreća pa je na vreme sve otkriveno i sprečeno.

Baća

pre 2 godine

Očigledno je, a verujem da tako misli i većinska Srbija, da je uklanjanje Vučića, prvo politički, a zatim i fizički, prioritet nekih zapadnih centara moći koji i od Srbije žele da naprave vazalnu državu po meri svojih interesa, kao što su napravili od ostalih država u regionu. I našli su u toj prljavoj raboti domaće izvođače radova. Vidimo danas da su neki od njih iza rešetaka i daj bože da tamo ostanu do kraja života. Ali ono što me najviše nervira, a rekao bih i većinu ljudi, jeste taj neodgovorni i odbranaški odnos nekih najodgovornojih pojedinaca u vrhu vlasti koji su, svojim činjenjem ili nečinjenjem tome doprineli, kao što je bivši ministar unutrašnjih poslova. Dovesti nekoga kao što je Hrkalovićeva na najodgovorniji položaj i dati mu takvu moć da može da vedri i oblači u MUP-u, a zatim posle neviđenog skandala sa dotičnom psihološkinjom reći da sa tom rabotom koju je činila nemate nikakve veze je zaista još skandaloznije. Pa gde je tu osećaj za objektivnu odgovornost, za haos koji je izazvan nesposobnošću da se obavlja jedna od najodgovornijih funkcija u državi? Neopoziva ostavka je najmanje što častan čovek može da ponudi. Ali, kao što vidimo, nje nema. Žalosno i sramotno.

Milica

pre 2 godine

Dobro je da je namera otkrivena na vreme i da je tragedija izbegnuta.

Jovana

pre 2 godine

Svi koji su učestvovali u pokušaja atentata na Vučića treba da odgovaraju u skladu sa zakonom.

Zoran

pre 2 godine

Mnogo si ti najvan ili se samo praviš? Zato da bi Srbija igrala kako amerika svira

Bosa

pre 2 godine

U Srbiji nema zaštićenih. Zakon je na prvom mestu, a svako ko je umislio da je dovoljno jak da izazove državni udar, grdno se prevario.

Milica

pre 2 godine

Napad na Predsednika je napad na drzavu svoju. Sramota

Tamara

pre 2 godine

Otlriveni su svi monstrozni pokusaji i svi planovi kojima su pojedinci hteli da nanesu stetu predsedniku Vucicu koji to nije zasluzio.

Tamara

pre 2 godine

Planirati ubistvo je zaista previse monstruozan cin koji zasluzuje svaku osudu.

Tamara

pre 2 godine

Nadlezni organi rade svoj posao profesionalno i otkrili su sve one koji su planirali strasan zlocin.

damjan

pre 2 godine

To nisu ljudi, to su bolesni umovi, jer mogu da hladnokrvno ubiju bez trunke kajanja i grize savesti, dobro je pa im nije uspeo plan

Una

pre 2 godine

To bi bila katastrofalna tragedija, direktan udar na drzavu

Vukica

pre 2 godine

Gde ce im dusa, svirepo ubistvo na predsednika drzave, bio bi direktan udar na drzavu i narod

Jelena

pre 2 godine

Takvim stvarima se mora stati na put kako više nikome ne bi palo na pamet da planira bilo čije ubistvo, da ne govorimo o tome što je ovde u pitanju predsednik države. Pojedinci su na sve spremni

Zeljko

pre 2 godine

MUP i BIA su dobro uradili svoj posao i srećom sprečili atentat na vreme.

Jovan

pre 2 godine

Neko je hteo Srbiju bez Vučića odnosno slabu Srbiju.

Verica

pre 2 godine

Stvarno strasno,kriminalci hoce po svaku cenu da likvidiraju predsednika jer im je stao na put.

Eva

pre 2 godine

Bas zato jer je pravedan i radi po zakonu smeta mnogima koji su za vreme drugih vlasti mogli da zive i rade kako su i sta su hteli .

Gojko

pre 2 godine

Ovo je stvarno strasno sta rade i predsedniku i njegovoj porodici samo zato sto sve rade ispravno i sto se bore protiv korupcije i kriminala.

Ina

pre 2 godine

Zaista zasticenih nece biti medju onima koji su planirali ubistvo predsednika Vucica.

Marko

pre 2 godine

Sve te extreme koji pokušavaju da naude našem predsedniku pod hitno sankcionisati i dati svima kazne po zaslugama, jer jedino će se tako stati na put toj mržnji. Predsednikov život mora biti zaštićen.

Stevan

pre 2 godine

Vise puta kroz istoriju smo imali ubistva najvisih drzavnih sluzbenika, i uvek nakon toga godine krize i neverovatne posledice. Danas, gotovo jedini način da Vučić ne bude na čelu drzave je njegovo smaknuće, protiv te pojave se moramo boriti svim silama!!!

Era

pre 2 godine

Institucije moraju da zastite predsednika svakog trenutka.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17