• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.11.2021

11:48

TAJKUN "BRILJIRAO" U VAŠINGTONU! Đilas u SAD obećavao baš sve za vlast! I Kosovo, i RS, i Srebrenicu!

Tanjug

Politika

TAJKUN "BRILJIRAO" U VAŠINGTONU! Đilas u SAD obećavao baš sve za vlast! I Kosovo, i RS, i Srebrenicu!

Podeli vest

Lider SSP Dragan Đilas rekao da je za njega Kosovo rešeno, baš kao i pitanje "genocida" u Srebrenici, kao i da podržava jaku BiH

Predsednik SSP, tajkun Dragan Đilas, na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom u Vašingtonu rekao je da je spreman da se odrekne gotovo svih srpskih nacionalnih interesa!

Odlično obavešteni diplomatski izvori Informera kažu da su i Amerikanci ostali šokirani saznanjem da za Đilasa 'ništa nije sporno'. On je, naime, rekao da je spreman da, brzo po dolasku na vlast, prizna lažnu državu Kosovo, 'genocid' u Srebrenici, ali i da se odrekne Republike Srpske!?!

Redovni sastanak

Naši sagovornici napominju da je do sastanka Eskobara sa Đilasom i njegovim saradnikom Borkom Stefanovićem došlo u sklopu 'redovnih aktivnosti specijalnog izaslanika' i da tom susretu ne treba pridavati značaj koji on nema.

- Taj sastanak i fotografija Eskobara, Đilasa i Stefanovića nastala posle sastanka ne znače nikakvu radikalnu promenu politike, kako to sada pokušavaju da tumače neki mediji. Naprosto, posao specijalnog izaslanika jeste da se sastaje i da razgovara sa svima iz regiona, pa i sa predstavnicima opozicije - kaže naš izvor i napominje da niko u Vašingtonu nije očekivao 'tako krupna obećanja i zakletve vernosti' na jednom protokolarnom sastanku.

Priviđa mu se krađa

Đilas se u Vašingtonu interesovao i za stav SAD po pitanju 'potencijalne krađe izbora u Srbiji'!?!
Izvor Informera

- Đilas je sam a da niko o tome prethodno nije pitao rekao da se njegova politika radikalno razlikuje od politike predsednika Aleksandra Vučića, on je sam naglasio da kao svoj veoma važan zadatak po dolasku na vlast vidi normalizaciju odnosa u regionu. Odmah potom rekao je da je Kosovo realnost i da se ona mora priznati. Rekao je i da nema apsolutno nikakvih problema sa tim da prizna 'genocid' u Srebrenici, jer je to presuda haškog suda... - prenosi sagovornik Informera, inače visokopozicionirani zapadni diplomata.

Prema njegovim rečima, lider SSP je naglasio i da je 'Republika Srpska ovakva kakva je neodrživa'!?!

- Rekao je da pojedinci u Banjaluci, baš kao i na severu Kosova zloupotrebljavaju nacionalno pitanje za svoje kriminalne aktivnosti. Naglasio je da je podrška celovitoj i jakoj BiH i njegov stav i stav njegove partije... - prepričava naš sagovornik.

Kako saznajemo, Đilas se u Vašingtonu interesovao i za stav SAD po pitanju 'potencijalne krađe izbora u Srbiji'!?!

- Đilas i Stefanović su pitali svoje sagovornike da li će Amerika podržati demokratsku borbu protiv krađe izbora, koja se, kako oni tvrde, sprema u Srbiji. Gospodin Eskobar im je na to odgovorio da nema nikakvih dokaza da je u njihovoj zemlji bilo većih izbornih nepravilnosti, ali da principijelno SAD uvek i svuda podržavaju demokratiju i demokratske političare. Stekao se utisak da se ovakav odgovor nikako nije dopao Đilasu... - naglašava izvor našeg lista.

U Americi tražio i sankcije za Srbiju

Neposredno posle posete SAD Dragana Đilasa i njegovog stranačkog zamenika Borka Stefanovića, sedmorica kongresmena predvođeni Ričijem Toresom, šiptarskim lobistom, poslali su američkom predsedniku Džozefu Bajdenu pismo u kojem traže da Vašington uvede sankcije Srbiji zbog navodne korupcije i pritiska na medije!?!

Pismo su, osim Toresa, potpisali i kongresmeni Radža Krišnamorti, Dejvid Sislin, Jan Šakovski, Džejms Mekgavern, Džim Kosta i Majk Gigli. Upravo je Tores jedan od najžešćih albanskih lobista, koji se hvalio sastankom sa 'kosovskom predsednicom' Vjosom Osmani i svojevremeno je Srbe optužio za ratne zločine na Kosovu (!). Gigli je takođe blizak šiptarskom lobiju, ali i bošnjačkoj zajednici u SAD, dok su Sislin i Šakovski podržali rezoluciju o navodnom genocidu u Srebrenici.

Ovo pismo osvedočenih šiptarskih i bošnjačkih lobista jedva su dočekali đilasovci, pa je tako Marinika Tepić, potpredsednica SSP, brže-bolje objavila da Amerikanci traže sankcije za Srbiju, a u tome ju je podržala i osnivač Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić.

Komentarišući sve ove navode, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su mediji u vlasništvu Dragana Šolaka i Dragana Đilasa u 'velikoj dubiozi' i da spas vide u tome da svim silama udare na njega i na Srbiju.

- Uskoro će biti izneti dokazi koliko su para potrošili za laži i lobiranje po Americi i koga su angažovali. Uglavnom nađu albanske lobiste koji su podržavali rezolucije po kojima su Srbi genocidan narod, sankcije protiv Srba, a koji danas podržavaju ukidanje Republike Srpske. Inače, uskoro će više kongresmena u SAD potpisima podržati srpsku rezoluciju nego što ih je potpisalo pismo predsedniku Bajdenu. Pričate o zamrzavanju imovine. Molim da mi zamrznu svu imovinu u inostranstvu, pa da vidite koliko ćete njima računa da zamrznete, a koliko meni. Meni nijedan, jer ga nema. U tome je problem - rekao je Vučić.

Da u ovim tvrdnjama našeg sagovornika i te kako ima istine, potvrđuje i intervju samog Đilasa, koji je posle sastanka s Eskobarom u intervjuu za 'Glas Amerike' otvoreno rekao da su Srbi na Kosovu kriminalci!?!

- Imate ljude koji su kriminalci, zaista su kriminalci, optuženi sa raznih strana, osumnjičeni, koji formiraju svoju listu na Kosovu i onda uzimaju 99 odsto srpskih glasova i sede u vladi Kosova... - kazao je Đilas za 'Glas Amerike'.

Bruka i sramota

I dok Đilas juče nije odgovarao na naše pozive, a nikakav komentar naših saznanja nismo mogli da dobijemo ni u njegovoj partiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da nema te vlasti i opstanka na njoj zbog koje bi blatio sopstveni narod.

- Optuživanje Srba i njihovih političkih predstavnika slušamo već deceniju. Gonili su Olivera Ivanovića, rekli da je ratni zločinac, držali ga u pritvoru mesecima. Gonili su Milana Ivanovića, koliko puta su govorili da iza svega stoji Zvonko Veselinović, pa Milan Radoičić... To je politika u kojoj je važno pronaći krivca, a krivci su uvek Srbi. Neki domaći političari žele da učestvuju u tome kako bi se nekome dodvorili. Da blatim sopstveni narod u trenucima kad ga neki drugi napadaju, ne pada mi na pamet - ističe Vučić.

Brnabićeva: Opozicija spremna na sve

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenjuje da je opozicija spremna da nanese štetu državi ako će joj to obezbediti povratak na vlast.

- Đilas je izgleda kampanju od vrata do vrata započeo u Vašingtonu. Ili će se tamo kandidovati ili računa na njihovu podršku, trećeg nema. Možda misli da Kristofer Hil i Eskobar imaju pravo glasa u Srbiji. Opozicija je spremna na sve samo da dođe na vlast. Ništa im nije sveto. U prilog tome govori i izjava Marinike Tepić, koja se hvali time da su platili kongresmene da se Vučiću zabrani ulaz u Ameriku - naglašava Brnabićeva.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cccc

pre 2 godine

Neka Điki osdane u Americi, treba mu zabraniti da kroči na svti srpsku zemlju.

Ljubiša

pre 2 godine

Da sam ja to rekao, do sad bi ste me već osudilu i poslali u zatvor, ovako, kao Kalimero vičete "to je nepravda", zato bolje ćutite, jer ispadate smešniji od grofa od Mauricijusa.

Nele

pre 2 godine

Moze Djilas da obecava sta oce,nas precednik vec ispunjava sta je obecao jos kad je dosao vlast,I zato nama nasi prijateljii iz Ameriku veruju,Dzabe tajkunu arcis pare na avijonsku kartu.

Ljubiša

pre 2 godine

Grofa od Mauricijusa će na kraju da snadje, ono, na šta je on pozivao. Na protestima će ga narod ispeglati za sve pare. Zato se i krije po ćoškovima kad su protesti.

Ana

pre 2 godine

Kakva ljiga od coveka ovaj Djilas! Takva je njegova politika prodaj sve, samo da bi dosao na vlast q pare strpao u dzep!

Jankovic

pre 2 godine

Najponiznije za jedan narod je nepostovanje interesa i istorijskih vrednosti jedne zemlje!To upravo svojim ponasanjem cini covek koji je vec dovoljno ovu zemlju opljackao

Nena

pre 2 godine

Ne mogu oni da diraju ono što nije njihovo, pre svega Kosovo koje su nam naši pradedovi ostavili. Mogu da obećaju svima sve, ali ovo je naša zemlja

SasaRu

pre 2 godine

Iste ustupke albancima je tajkun Đilas radio i dok je bio na vlasti, činio je sve samo da zadrži vlast i napuni svoje džepove.

Darko

pre 2 godine

Za cast i pare taj čovek bi sve prodao, oni su zlo koje ne smemo dozvoliti da nam se ponovi.

Ninoslav

pre 2 godine

Samo još kada bi ga narod Srbije podržao onda bi uspeo u svom planu.

SasaRu

pre 2 godine

Tajkun Đilas bio i svoju državu prodao radi ličnog interesa, to isto je radio i dok je bio na vlasti.

Sonja

pre 2 godine

Ne odlučuje na našu sreću više Amerika o nekim stvarima na Balakuni jer ovo više nije 2000 godina i neće ga oni dovesti na vlast. Ovim je završio svoju političku karijeru.

Jovanka

pre 2 godine

Otiso je i tamo malo da laze, mozda mu neka laz i upali!

Milica

pre 2 godine

Čovek koji je Srbe sa Kosova nazvao kriminalcima i veličao Albance, predstavlja našu zemlju kod velikih sila. Ovo je samo pokazatelj njegove političke karijere.

Bata

pre 2 godine

Koga on to prestavlja tamo i čiji su to stavovi. Ne samo da nema podršku birača nego je i posvađan sa velikim delom opozicije. Pored ovakvih domaćih nama drugi neprijatelji ni netrebaju. Izbore su bojkotovali a sada ako izađu znaju da će doživeti katastrofalan rezultat i već unapred pripremaju priču kako će izbori biti namešteni i nelegularni.Mada sve što je naveo uopšte ne treba sumnjati da nebi sproveo samo kada bi se dočepao vlasti. A to hvala dragom bogu neće moći regularno niti na bilo koji drugi način.

Nikola

pre 2 godine

Ako je to cena da Srbija postane clan EU, ja sam za!

Milica

pre 2 godine

Ništa neočekivano od Đilasa. Dobio šut kartu od EU, pa sada traži podršku na drugoj strani.

Ilija

pre 2 godine

Djilas nista ne moze da postigne na posten nacin.

Bart

pre 2 godine

Mogu da pričaju šta hoće iako je sramotno to što su uradili. Bosi po trnju su prošli u Americi a još gore će na izborima koji dolaze.

Zoran

pre 2 godine

Djiki, mizes i tvoju zadnjicu pod kiriju da das Amerima ali nikada nece sesti u vicicevu stolicu! ?

Baća

pre 2 godine

Đilas, kao i sve udvorice, računa da bi ga Amerikanci mogli dovesti na vlast, a ne građani Srbije na izborima. Pa, to se neće desiti na izborima, a što se tiče Amerikanaca, njihovo je, kao u onom filmu, prohujalo sa vihorom. Bilo, pa prošlo. A i nije u skladu sa dobrim običajima pljuvati svoju zemlju i svoj narod pred strancima. Kada to neko čini kao Đilas, znači da je, što se tiče birača, u čabru. Srbija nije ničija kolonija, niti će biti.

Penzionerj

pre 2 godine

To i njemu sličnim majka više ne radja. Dali ovih pet posto znaju šta radi ovaj nedogradjeni. Biće nula pet posto.

RADOJE

pre 2 godine

Srbi iz Srbije, Republike Srpske,Kosova da li imate hrabrosti da sprecite te tri ili cetiri lude glave nego da radi njih stradaju nebrojane Srpske neduzne glave??????

cica Mrsoje

pre 2 godine

Moze Dritan Djiljasqimi da obeca sta mu padne na pamet, ali narod se pita a ne on . Najbolje bi bilo da se i ne vraca, jedna budala manje.

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Djilas je poreklom iz BiH odakle su mu predci dosli u Srbiju. Treba da ga je sramota da tako govori o srpskom narodu posebno onima koji krvlju natopise balkan braneci svoju zemlje od okupatora. Najveci stradalnici i slobodoljupci smo mi Srbi a ovog treba po sletanju u Beograd uhapsiti zbog sramote koju cini svom narodu i svojoj drzavi. Ovo je izdaja i rusenje drzavnog integriteta.

Komsija

pre 2 godine

Niko nema sto Srbina imade.... Srbin ima autosovinistu za brata. Da li iko moze da zamisli albanskog funkcionera kako u Vasingtonu propagira povratak Kosova u Srbiju, ili hrvatskog funkcionera kako zagovara ukidanje nezavisne drzave, ili Muslimana kako trazi povratak u SFRJ? Ali, zato mi Srbi imamo Djilasa, Cedu Jovanovica, Canka, list Danas, Novu S....

Oldtajmer

pre 2 godine

Prvo molio Evropljane da ga dovedu bez izbora na vlast pa kad ga oni odbili on sada probao kod Amera. Kome Ameri pomognu taj traje samo dok završi posao a onda ga pušte niz vodu.

Marijana

pre 2 godine

Samo neka on obećava, neće mu poći za rukom da ponovo potkrada i obmanjuje srpski narod.

Goksi

pre 2 godine

Đilas je takav bio i kad je bio na vlasti, evo ga sada i kad je opozicija.

Jovan

pre 2 godine

Đilas se više nikad neće vratiti na vlast, nećemu pomoći ni albanski lobisti ni Ameri.

Daki91

pre 2 godine

Tajkunska posla, Đilas samo ovako zna da radi, da trguje zemljom, državom, ljudima...

sjedinjene američke kolonije

pre 2 godine

Јесу ли и њему дали хоклицу?

laki

pre 2 godine

Amerika ce da ih iskoristi svakog ko laje i pljuje na bsvoju zemlju ako im je u interesu, ali oni najvise preziru takve ljude. I kad im vise nisu potrebni samo ce da obrisu pod sa njima.

Mila

pre 2 godine

Ne može on da obećava ništa što nije njegovo, ovo je srpska zemlja koja ima snagu da se brani i štiti svoje interese

Mikan

pre 2 godine

Djilasa i placaju da sprovede ove udare protiv Srbije iz unutra.

Velja

pre 2 godine

Ne svidja se Djilasu sto nece Amerikanci da podrzavaju sve sto ce on da laze oko izbora ne bi li opravdao losu podrsku koju ima.

Goran

pre 2 godine

Djilas se nadao da ce Amerikacni da stanu iza svake njegove nebulozne optuzbe protiv izbornog procesa bez pitanja. Prevario se.

Milan

pre 2 godine

Koji glasovi su ukradeni Djilasu kada nije ni izasao na izbore?

Nikola

pre 2 godine

Pa đubre jedno kako ga nije sramota da se vrati odakle je otišao. Sve bi raspreodao samo da je u mogućnosti!

Vlada

pre 2 godine

Đilas se toliko ukanalio ovim da to nije realno. Bog sve vidi.

Milena

pre 2 godine

Tajkun i kriminalac, fuj šta radi!!! Dno dna je kako se ophodi prema srpskom narodu.

Kasija

pre 2 godine

Đilas je veliki klošar, da to svet video nije!

Maja

pre 2 godine

Djilas još jednom pokazao koliko ne voli svoju zemlju ali da bi sve učinio da dodje na vlast i da nastavi da pljačka naš narod, ali neće uspeti u tome, jer narod bira

Dragan

pre 2 godine

I zadnjicu svoju bi Đilas dao Amerima samo da ga nekako postave na vlast.

Dragan

pre 2 godine

Đilas je izdajica srpskog roda kakvog Srbija u skorijoj istoriji ne pamti.

Marko

pre 2 godine

Njima otprilike treba čovek poput Đilasa koji će im dati sve na tacni da za uzvrat može da još malo pljačka državnu kasu!

aca

pre 2 godine

Dao bi taj i rodjenu majku zarad vlasti, nista ne cudi kad je on u pitanju

darko

pre 2 godine

Koliko je jadan i bedan Djilas, daje sve i sakom i kapom kako bi se samo dokopao vlasti kako bi nastavio da pljacka i unistava Srbiju

milan

pre 2 godine

Briljirao i nudio ono sto je nase, nije mu to deda ostavio u nasledju pa da moze da deli i sakom i kapom, sramota

Goran

pre 2 godine

Ovo može da se tretira i kao veleizdaja, a za to se primenjuju posebne mere..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija