• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.11.2021

12:00

ĐILAS MI JE PREKO SVOJIH MEDIJA NAMESTIO AFERU SILOVANJA! On je idealan protivnik Vučiću, RASTURIO JE CELU OPOZICIJU!

printscreen TV Prva

Politika

ĐILAS MI JE PREKO SVOJIH MEDIJA NAMESTIO AFERU SILOVANJA! On je idealan protivnik Vučiću, RASTURIO JE CELU OPOZICIJU!

Podeli vest

Glumac Branisalv Lečić, kojeg je koleginica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, izjavio je jutros za TV Prva da je izvorište svih senzacija i novih informacija povodom tog slučaja bili kreirani od strane đilasovskih medija - Nova S, Danas, Nedeljnik, N1


- Vidite licemerje i dvoličnost. Imate medije u kojima su mene napadali, izvorište svih senzacija na tu temu i novih informacija je bilo upravo tamo. Zna se koji su to mediji, to su Nova S, Danas, Nedeljnik, N1. Zašto? Ako vi i pored presude, kad se završila cela priča, kad ste me izvorišno nazivali užasnim imenima i atakovali na mene da sam već osuđen, ja sam jednog trenutka rekao "Recite mesto, da obučem belu košulju da me streljate". Da se mi nešto razumemo, velika je razlika između onih koje sve nove informacije i sva svedočanstva, sve kreiraju a vi ih prenosite. Ja umem to da razlikujem, ja nisam od juče u medijskom prostoru, ja živim od javnosti tako da ja vrlo dobro to znam. Jako dobro znam odakle vetar duva. Ovde je u pitanju jedna ozbiljna, kobna, konstrukcija, jedna tendenciozna akcija u kojoj je bilo potrebno da se ja diskreditujem, izbacim iz politike. Na tržištu je bila slobodna Danijela i ta cela priča je urađena već početkom jeseni, pa tokom zime. Ja tačno znam, imam podatke. Kao što je Insajder, Brankica Stanković je priznala - tri meseca je ranije pripremala priču o Danijeli, a ja sam je zvao oko marta i pitao za neku drugu stvar i ona je meni to odlagala, nijednom ne pominjući da se to sve dešava. Radi se o tome da se bavi istraživačkim novinarstvom, a uopšte je ne znanima druga strana koja je glavna tema optužbe emisije koju pravi. Danijela je prvo objavila u filmu da je silovana u 21. godini, a onda ispada da je silovana u 28. godini, to znači 12. marta 2012. kada je optužila mene, a na tom papiru na sajtu Insajdera izbrišu tu 21. godinu, ali im ostane godina, to se nisu setili da izbrišu. Mi imamo i prvi i drugi primerak u kome se dokazuje da su korigovali. Znači, posumnjam u onoga ko je to izjavio, pa se bavim istraživačkim novinarstvom i utvrdim istinu, a ne da službujem nekom zadatku - rekao je Lečić i dodao da je kampanja protiv njega bila organizovana kampanja iz jednog centra.

- Ovde su mediji bili organizovani da prave kampanju iz jednog centra koordinisani sa nizom drugih nevladinih organizacija kao što su Autonomni ženski centar, Žene u crnom i tako dalje, uključujući i advokata Božu Prelevića koji je predstavnik slobodnog parlamenta gde su imali čak i sastanke i dogovarali se - rekao je Lečić i rekao da govori "na osnovu činjenica i saznanja". 

Borba za presto u DS

- Ja sam tužio Ministarstvo državne uprave lokalne samuprave jer nisam upisan posle demokratskog procesa gde sam izabran glasovima demokrata za predsednika DS, nego je upisan Lutovac. Onda vidite tu koaliciju, ja se nadam da će Upravni sud imati snage da se odupre koaliciji ministarstva koga predstaljvlja Marija Obradović, potpredsednica Napredne stranke, tačnije rečeno predsednika ove države, da će Ministarstvo državne uprave lokalne samuprave biti sa jedne strane zajedno sa Điilasovim Lutovcem, stečenim upravnikom DS. Ko je tu opozicija? Je l se sećate kako su me optuživali da sam ja Vučićev čovek? E, pa sad Vučićev čovek ne bude upisan u Vučićevom ministarstvu nego upisan Lutovac, koga, naravno, Đilas drži tamo gde treba, pri nozi, jer Đilas ima ambicije da bude jedini lider opozicije i idealan je opozicioni lider Aleksandra Vučića zato što je apsolutno rasturio celu opoziciju. Nema opozicije jer iza senke, ambicijom Dragana Đilasa, nestaju svi opozicionari. Umesto da ujedinjuje, on razjedinjuje. Pojavio se Branislav Lečić kao mogući predsednik DS koji ima želju da objedini celu opoziciji i da kaže "ne" i Vučiću i Đilasu. 

Foto: printscreen TV Prva

- DS ne može da pređe cenzus ako je uništena do temelja sa 0,2 odsto sa Đilasovim Lutovcem. 

- Vrlo je sumnjiva ta koalicija između Vučića i Đilasa, da koalicija! Je l optužen Đilas da je lopov? Zašto šeta slobodno ulicom i koliko to dugo traje? Na šta to liči? Je l postoji slobodni mediji? Ne. Postoje mediji pod uticajem države i postoje mediji pod uticajem opozicije koju predstavlja Đilas. 

- Je l me pozvao neko od ovih medija posle završene priče gde su galamili, je l me pozvao neko da mi kaže "izvinjavamo se"? 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 2 godine

Uh mukice moje. Pa vama nije potreban nikakav Vučić, vi ste dovoljni sami sebi. Vi sami sebe mrzite...

Lui

pre 2 godine

Kako se lepo banda dogovori kada treba podeliti kapital. Tada niko nije kriv samo daj pare ? Uzdravlje !

bole

pre 2 godine

Bože me sačuvaj šta sve izrodi DS, koja se klela u demokratiju.

Mito

pre 2 godine

Komprosto ulizico ("veliki političar", "mačo men", pretvorio si život u glumatanje, jer iza stoji nekarakter labilne ličnosti koja lovi u mutnom), još nekoliko tvojih lica, nisi glup koristiš glumačko školovane. Dobro znaš da Đilas nema šansu, ali ovo je igranka da preuzmeš DS. Budi glumac, dobar si ali nisi najveći, ograničen si IQ (ti misliš da si najveći, ego do besvesti) ali gluma u politici ne prolazi, jer politički mangupi prepoznaju glumce. Razmisli

Tanja

pre 2 godine

Lečiću, niko ti ne veruje. Em što si silovatelj em si bahati lažov!!! Srami i stidi se nulo od čoveka. Ti ne poštuješ nikog a obraza nemaš. Čak i da nisi silovao a da si napastvovao trebaš da ćutiš. Imaš decu i godine! Bedni čoveče.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija