• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.11.2021

17:18

PRIVEDENA AIDA ĆOROVIĆ I AKTIVISTI NVO! Hteli da unište mural generala Ratka Mladića!

Politika

PRIVEDENA AIDA ĆOROVIĆ I AKTIVISTI NVO! Hteli da unište mural generala Ratka Mladića!

Podeli vest

Policija je danas privela aktivistkinju za ljudska prava Aidu Ćorović nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, izjavio je jedan od aktivista nevladnih organizacija koje su najavile da će danas prekrečiti mural, ali je policija zabranila taj skup

Ćorović je, prema nezvaničnim informacijama, privedena u Policijsku upravu Vračar.

Pre incidenta, Aida Ćorović je ušla u obližnji market i kupila paket jaja, a zatim prišla muralu i gađala ga.

Saopštenje policije

Portal Nova.rs i drugi mediji sa političkim interesima i ciljevima njihovih vlasnika još jednom lažu i napadaju MUP.

Policija ne štiti mural već štiti javni red i mir i kontroliše sprovođenje zabrane okupljanja. U tom cilju se vrši legitimisanje svih lica, bez obzira na njihov odnos prema muralu generala Ratka Mladića.

Procene PU za grad Beograd i naređenje ministra Vulina su se pokazale ispravnom i zabranom svih skupova očuvan je javni red i mir.

Mnogo je onih koji bi da iz Beograda stižu slike razbijenih srpskih glava, na Dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. MUP je svojim delovanjem striktno poštujući zakon tu sliku sprečio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milankukic

pre 2 godine

tu kreatzru od zene oterati u zatvor dok neplati ciscenje i ponovo crtanje murala heroja Ratka Mladica a posle je proterati iz Sbije i zabraniti ulazak u Srbiju

Srki

pre 2 godine

Što slepci ne napraviše mural malom Slobi Stojanoviću ili Mirjani Dragičević..Da vidimo šta će ovo đubre od žene da uradi onda?

Goran

pre 2 godine

Kad vec pominjete fasizam i antisemitizam, zasto policija nije reagovala pre neki dan na skandiranja ispred stana Dr Kona?

vrapce

pre 2 godine

U Zgrebu prefarbali mural Praljku. Vi malo kaskate za događajima.

ratko

pre 2 godine

to su smradovi koji su sve nase generale predale Hagu kao ratne zlocince a ne kao generale koji su branili svoju Zemlju Srbiju. Dokle cemo tu gamad da trpimo u Srbiji

Djordje

pre 2 godine

Proterati je iz Srbije, oduzeti drzavljanstvo i kazniti. Neka ide u Sarajevo da gadja mural Naseru Orlicu ili u Zagreb da gadja mural Ante Gotovini.

BOKI

pre 2 godine

Izem ti državu koja ne sme da uhapsi ovu govnaru. Djubre treba proterati iz Srbije

Veselin

pre 2 godine

Neka ide u Sarajevo pa neka gadje Nasera Orica koji je ubica.Nego uziva u Srbiji i napada Srpstvo.

Dusan Novak

pre 2 godine

Treba je procesuirati pa nek kuci muza gadja jajima.

Maki

pre 2 godine

Sramotno primitivno ponašanje i zbog toga treba odgovarati dotična.

arsa

pre 2 godine

Држава мора бити много строжија када су овакве сподобе у питању.Барем једнако колико су они екстремни са својим ставовима.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12