• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.11.2021

13:37

Ostavite nas tih besmislenih igara! Da je policija čuvala mural Ratku Mladiću on ne bi bio uništen! Zašto nisu uništili tablu Aćifa Efendije?

informer.rs

Politika

Ostavite nas tih besmislenih igara! Da je policija čuvala mural Ratku Mladiću on ne bi bio uništen! Zašto nisu uništili tablu Aćifa Efendije?

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje o uništenom muralu generalu Ratku Mladiću u Beogradu da policija nije čuvala mural, jer da jeste on ne bi bio uništen

 

- Koliko sam saznao taj mural je uništen. Da je policija štitila mural, mural ne bi bio uništen. Policija je štitila građane od međusobnog sukoba. Policija je štitila javni red i mir i ponašala se profesionalno. Nismo štitili nijedan mural, ni grafit. Posao policije nije da sklanja mtable, murale, niti grafite, posao policije je da čuva javni red i mir. Ja razumem da sam kriv svima za sve. Ostavite van tih besmislenih igara. Naš posao je da zaštitimo fizički integritet svakog čoveka u ovoj zemlji i to ćemo i dalje raditi. Svakome je jasno o čemu se radi, osim onima koji misle da će da nanesu štetu svojoj zemlji ne bi li u inostranstvu rekli "eto, država je nešto uradila" - rekao je predsednik.

Dodao je da je tamo bilo 100 prema 85 pripadnika dve grupacije, a da su zaštićeni bili upravo oni koji su kukali da nisu zaštićeni.

- Njih je trebalo štititi, a ne one druge. Da nije bilo policije, pitali biste što policija nije štitila sve njih, kad su svi znali da će obe grupe da se pojave, da će doći do fizičkog obračuna... - primetio je Vučić.

Predsednik je poručio da policija nije ulazila u meritum, suštinu i razloge, već je štitila javni red i mir i ponašla se profesionalno.

- Sve mi je teže da to slušam, poput kukumavčenja fudbalskih klubova, da im država ne daje pomoć, a država im pruža sredstva. Tako mi je i sa ovim... Da policija nije bila tamo da ih zaštiti od Prelića, Kneževića i ostalih, rekli biste da smo pustili da ih biju. A, kad to nismo dozvolili, onda ste rekli da smo čuvali mural, a kada je mural uništen, valjda nije dobro što je uništen farbom, nego ste hteli nečim drugim... - konstatovao je Vučić.

Zašto nisu uništili tablu Aćifa Efendije?

- Za razliku od onih koji govore da se bore protiv zločinaca a nisu otišli već osam godina da unište sa natpisom Aćifa Efendije kojeg su osudili organi Republike Srbije i Jugoslavije svojevremeno. Pa ta tabla zločinca Aćifa Efendije stoji osam ili devet godina, pa im nije palo na pamet da to učine. 

Foto: printscreen

Čak i ako se ostavi po strani Aćif Efendija, Vučić je upitao, budući da je mural uništen, što to nisu uradii dan ranije ili kasnije, ne praveći "velike svetkovine" od toga.

- Zašto nisu razgovarali sa kućnim savetom, stanari treba da odluče kako će im zgrada izgledati, imate u zakonu ko šta radi. Što ste od toga pravili predstavu želeći da nanesete štetu Srbiji i na kraju ste sve to uradili. Uradili kada niko nije znao. To ste mogli da uradite i pre godinu dana i pre ti meseca, samo je neko hteo da pravi cirkus i da neko nekoga izudara i da za to batinanje optuži Srbiju. Ko bi tu izvukao deblji kraj, ne moram da vam objašnjavam – objasnio je predsednik.

- Privedeno je 6-7 lica, koji su uglavnom bili pripadnici navijačkih grupa. Protiv svih lica su podnete krivične prijave. Svi su pušteni odmah, niko nije ni zadržan, a kamo li pritvoren. 

Intervju Nasera Orića

- Danas ti isti koji su tobož protiv ratnih zločinaca, objavljuju intervju prepoštenog, predobrog i prefinog Nasera Orića u svim svojim medijima koji jaže da su u Srebrenici hteli da me ubiju neki iz Srbije. Validan im je za intervjue. Validan im je i kao politički svedok i kao neko ko će da kaže ko je hteo da me ubije. Srbima treba što je moguće snažnije zabiti glogov kolac u srce, po svaku cenu i svaki način. Toliko o medijskim dvostrukim standardima, a političkim dvostrukim aršinima neću ni da govorim - rekao je Vučić. 

Slobodan Praljak

- Imate Praljkovih murala danas objavljenih koliko hoćete, u državi članici EU, i to nije problem. I kao što vidite, Praljkov niko nije uništio a Mladićev jeste, i onda smo mi loši a oni su dobri. Po kom to principu? Po kom principu stoji tabla Aćifa Efendije, ili Praljkovi murali? Odakle vam pravo da odlučujete o tome ko će kakve grafite ili murale da pravi?  

Foto: printscreen

- To je ta vrsta bezobzirnosti prema sopstvenoj zemlji. Njih jedino interesuje kako da se ocrni Srbija. Na Srbiju mora da se povećava pritisak sve vreme, moraju da se izmišljaju nove afere. U poslenjih sedam dana su me lažno optužili da sam bio u Petrinjji i da sam nekoga šutirao, nisu mogli da slažu da sam počinio zločin, jer ne bi mogli da dokažu. Ovako, "lagali smo dva dana" i to je to. Zamislite da vam je to neko rekao za roditelje, za dete. Ja u tom mestu nisam nikada bio.

Podsetimo, u Njegoševoj ulici danas je uništen mural posvećen generalu Ratku Mladiću. Kako saznajemo, pristalice Dragana Đilasa preko murala su bacili belu farbu, tačnije preko Mladićevog lika.

Sinoć je u centru Beograda održan protestni skup Iniciative mladih za ljudska prava protiv murala Ratku Mladiću, kome su između ostalih prisustvovali i predstavnici nevladinih organizacija i nekih opozicionih političkih stranaka.

Među prisutnima je bila i Nataša Kandić, kao i Aida Ćorović koja je i privedena tom prilikom jer je gađala jajima oslikani mural i time narušila javni red i mir.

Mural Ratku Mladiću oslikan je i u Sremskoj Kamenici, a i tamo je oskrnavljen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 2 godine

Jasno je da je cilj jučerašnje predstave bilo da dođe do fizičkog obračuna i da se za sprečavanje istog optuži država.

Vucic u Hag

pre 2 godine

Kako segrt brani svog majstora! U Hag svi genocidasi. Nije samo debeli parrtizan kriv, svo promoteri i saradnici su podjednako odgovorni. Nema mira dok svi ne odgovaraju, sto iz Srbije, sto iz ostalih drzava.

lili

pre 2 godine

Tebi je izgleda najbitnije da se Srbi, iako nevini, budu osudjeni.

Danka

pre 2 godine

Strašno je što pojedinci veličaju i opravdavaju ponašanje koje remeti javni red i mir a napadaju policiju koja taj red održava. Još za sve krivi Vučić i država, još malo će tražiti da svako nedopustivo ponašanje bude legalizovano a ne sankcionisano.

Mila

pre 2 godine

Njihovo ponašanje nema opravdanja, policija mora da radi svoj posao i da štiti ono što je u interesu građana, a to je valjda svima jasno

Goran

pre 2 godine

Svako ko remeti javni red i mir treba da bude priveden. Policija je tu sasvim ispravno postupila.

Filip

pre 2 godine

Oštetiti mural je vandalsko ponašanje a to je krivično delo i kažnjivo zakonom.

Mirjana

pre 2 godine

Gospođa koja je gađala jajima sliku Ratka Mladića je pokazala nepoštovanje prema srpskoj kulturi. Skrnavljenje spomenika, murala i drugih nacionalnih obeležja je nešto što se sankcioniše zakonom.

Jovana

pre 2 godine

Jasno je da je cilj jučerašnje predstave bilo da dođe do fizičkog obračuna i da se za sprečavanje istog optuži država.

Nikola

pre 2 godine

Kristalno jasno da su želeli da izazovu incident da bi optužili državu.

vladimiru77

pre 2 godine

Tako je , policija je cuvala red i mir !

Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Ovdje je rec o necemu mnogo opasnijem. Ovi srbomrzci su pokusali uvuci Srbiju u obracun muslimana sa Srbima u BiH, da kazu svetu kako se Srbi ujedinjuju protiv njih i stite toboz ratne zlocince a oni svoje zlocince uzdizu u junake. Za razliku od mudzahedina Mladic je bio profesionalni vojnik, a medjunarodna komisija je dokazala da u Srebrenici nije bilo genocida. Sad se srbomrzci udruzili iz Pristine, Sarajeva, Beograda, Zagreba da prave nerede po Srbiji i izazivaju srpski narod pa da opet upiru prstom u nas ako im odgovorimo. Lukavi zlotvori.

Slobodan

pre 2 godine

Generale, niko ne može da vam oduzme ono sto ste postigli i kao vojnik i kao čovek i kao Srbin i kao patriota. U tome je njihov poraz a vaša i naša pobeda. Bićete večno poštovani, to poštovanje prenosimo na potomstvo a ološ koji vas je izručio, optužio, protiv vas svedočio, osudio vas i olajava biće upamćen samo po zlu. Kao što su upamćeni Pilat i Juda.

Voja

pre 2 godine

Sramota za ceo Srpski narod. Zločinci su na slobodi stra će i borci sa Košara biti zločinci.

Jelena

pre 2 godine

Pojedini ne bi napadali mural Nasera koliko napadaju mural Ratka, jer tako misle da napadaju i Vucica.

aca

pre 2 godine

Policija je samo sprecavala sukob dve strane a nije cuvala mural, to treba svima da bude jasno

janko

pre 2 godine

Svi su odmah krenuli sa torijama da se cuva mural a ustvari su postojale 2 strane koje su mogle da izazovu sukob i zato je intervenisala policija

jovan

pre 2 godine

Policija je samo radila svoj posao i to je dobro uradila jer nije bilo povredjenih i sprecen je incident

Gaga

pre 2 godine

Policija je radila svoj posao u svakom slučaju. Takođe, nisu mi ni jasni ljudi kojima smeta mural.

Ja

pre 2 godine

Zamena teza i spin jos jednom. Ti murali su u drugoj drzavi i nema sta ko da ide odavde da ih unistava. Juce su hapseni samo pripadnici jedne strane, tako da je jasno da je mural cuvan.

Penzionerj

pre 2 godine

Trebala je policija da pusti prave Srbe da premlate plaćenike i izdajnike Srpskog roda. Neimali poroda! Sve drastično kazniti ali džaba kada su većina sudija njihovi. Do kada i zašto se čeka da se ta struktura prečisti.

Perica Savic

pre 2 godine

Policija je odradila odlican posao,nije bilo zrtava izmedju dve strane.

Tina

pre 2 godine

Da je policija stitila mural, on ne bi bio uništen, nego opozicija pokušava na sve načine da sakupi jeftine političke poene.

Mila

pre 2 godine

Neko mora da čuva građane od onih koji koriste svaki izgovor kako bi narušili mir i stabilnost

Milan

pre 2 godine

Policija je radila svoj posao i nije dozvolila nikakve nerede .

Perica Savic

pre 2 godine

Policija je tu da sacuva javni red i mir koliko je to moguce.

Mira

pre 2 godine

Sve ucesnike koji su stvarali nerede i nedolicno se ponasali teba zestoko kazniti.

Marina

pre 2 godine

Unistavanje murala bi trebalo biti kaznjivo ,a ne da prodju nekaznjeno.

Ivana

pre 2 godine

Posao policije je da cuva red i mir.Da stite fizicki integritet svakog covekau ovoj zemlji.Svakome je to jasno osim onima koji zele zlo Srbiji.

Marijana

pre 2 godine

Incidenti su napravljenj sa ciljem, da se izazovu neredi i optuži policija, koja samo radi svoj posao.

cevap89

pre 2 godine

Da je bio mural Nasera Orica ne bi se bunili.

miki89ljig

pre 2 godine

Organizatori su za cilj imali samo sukobe sa okupljenim Srbima i policijom kako bi okrivili Vucica i drzavu za ono sto su oni inicirali.

zoki valjevo

pre 2 godine

Ratko Mladic je heroj za Srbe, a ne zlocinac.

Marija

pre 2 godine

Ako policija ne cuva red i mir, pitam se ko ce? Nekim ljudima nista ne odgovara. Bitno je da na kraju svi budu dobro.

Mira

pre 2 godine

Policija je casno radila svoj posao, a pojedincima je samo cilj da se izmisljaju lazi protiv vlasti.

Sara

pre 2 godine

Policija je štitila narod da nebi došlo do međusobnog sukoba

Tejo

pre 2 godine

Policija zna svoj zadatak, a to je obezbediti mir i sigurnost gradjana

Ana

pre 2 godine

Uvek je neko treci kriv. Izgeda je tako najlakse.

Daliborka

pre 2 godine

Nema nikakve sumnje i potpuno je jasno da je cilj jučerašnje predstave bilo da dođe do fizičkog obračuna i da se za sprečavanje istog optuži država.Ovo je toliko bedno i žalosno što opozicija koristi ovu situaciju misleći da mogu da ostvare neki politički poen.Policija je samo radila svoj posao i sprečila da dodje do većih incidenata.

solodrinker

pre 2 godine

Policija je odlično odradila posao i sačuvala pre svega mir i sprečila sukobe dve strane!

Milica Milicic

pre 2 godine

Policija zna koje su joj nadleznosti, bitno je sprečiti sukobe i ocuvati red i mir, tako je i postupila.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija