• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.11.2021

14:37

Govoriću o Kosovu i Metohiji tokom moje posete Parizu

Tanjug/Sava RAdovanović

Politika

Govoriću o Kosovu i Metohiji tokom moje posete Parizu

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se pitanje Kosova i Metohije naći na njenoj agenda tokom dvodnevne posete Parizu


Brnabić je rekla da će tokom posete Parizu razgovarati sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadesom o trećoj zajedičnoj sednici dve vlade i da će zahvaliti na podršci koju Kipar pruža evropskom putu Srbije i na principijalnom stavi po pitanju Kosova i Metohije.


- U pripremi za sutrašnji dan je i zasedanje Generalne konferencije Uneska i obeležavanje 75-godišnjice Uneska. Osvrnuću se i baviti pitanjem KiM i nase kulturne i istorijske zaostavštine, crkava i manastira na KiM koji su pod zastitom Uneska - navela je premijerka.

Kao posebno važan istakla je sastanak sa generalnom direktorkom Uneska Odri Azule.

Brnabić, koja će danas učestvovati na Pariskom forumu za mir, naglasila je da je ovaj forum ove godine organizovan na temu globalnog upravljanja u jeku pandemije i pripremama za globalno upravljanje nakon pandemije.

- Učestvujem na panelu koji se bavi tom temom, tako da ću govoriti kako smo se mi suočili sa pandemijom i šta je ono sto smo mi uradili da izađemo sa što manje posledica - navela je Brnabić.

Osvrnula se i na obeležavanje Dana primirja u Prvom svetskom ratu, napominjući da se oseća ponosno što pripada srpskom narodu koji je u tom ratu, kako je istakla, pokazao svu humanost, hrabrost, odvažnost, junaštvo,

- Danas je za Srbiju i srpski narod poseban dan -poručila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Brnabić: Panić priča o aerodromu ,litijumu, ali ne o vakcini!
Politika

Brnabić: Panić priča o aerodromu ,litijumu, ali ne o vakcini!

Predsedica Vlade Ana Brnabić i Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izrazili su danas žaljenje što su pojedini lekari, poput predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića, "postali" političari i što nastupima pokušavaju da ispolitizuju pitanje borbe protiv korona virusa

10.11.2021

18:17

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija