• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.11.2021

19:49

AMERIČKA AMBASADA POTVRDILA: SAD se raduju učešću Srbije na Samitu za demokratiju!

Ambasada SAD u Srbiji

Politika

AMERIČKA AMBASADA POTVRDILA: SAD se raduju učešću Srbije na Samitu za demokratiju!

Podeli vest

Iz Ambasade SAD u Beogradu večeras je potvrđeno da Srbija pozvana da se pridruži Samitu za demokratiju predsednika Džozefa Bajdena koji se održava početkom decembra, uz ocenu da je da im je zadovoljstvo što će Srbija učestvovati na Samitu

- Sjedinjene Američke Države cene svoje partnerstvo sa Srbijom i radujemo se učešću Srbije na Samitu, koji će dati priliku Srbiji da reafirmiše svoju posvećenost reformama za pristupanje EU, a SAD i njenim partnerima da izraze svoje posvećenost jačanju demokratije, kako unutrašnje tako i one na međunarodnom planu - rekao je za Tanjug portparol Ambasade.

Srbija je dobila poziv da učestvuje na Samitu o demokratiji koji organizuje predsednik SAD Džozef Bajden, 9. i 10. decembra i okupiće lidere vlada, predstavnike civilnog i privatnog sektora iz više od 100 zemalja.

Cilj Samita je, kako je najavljeno, stvaranje zajedničke agende u cilju zaustavljanja demokratskog nazadovanja i erozije ljudskih prava i sloboda širom sveta.

Samit se organizuje kao deo onoga što je još prvog dana jasno najavila administracija Bajden-Haris a to je da neophodna revitalizacija demokratije kako na unutrasnjem tako i na globalnom planu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija