• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.11.2021

10:46

JAK, HRABAR, VITEZ KOJI VOLI SVOJ NAROD I SVOJU DRŽAVU! Najpoznatiji ruski novinar uputio Vučiću nezaboravne reči! Video

printscreen Solovьёv LIVE

Politika

JAK, HRABAR, VITEZ KOJI VOLI SVOJ NAROD I SVOJU DRŽAVU! Najpoznatiji ruski novinar uputio Vučiću nezaboravne reči! Video

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju najpoznatijem ruskom novinaru Vladimiru Solovljevu koji će se emitovati pred sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom

 

Solovljev je najavio na Jutjub kanalu intervju sa Vučićem i tom prilikom mu uputio komplimente kakve još nijedan novinar nije.

- Vučić se ozbiljno pripremio, neverovatan čovek - uči ruski jezik, vrlo interesantno govori kada ga pitaju o korupciji, otvoren, hrabar, jak čovek koji veoma voli svoj narod i svoju državu. Pri tome je pozamašan, visok je dva metra, krepak, kao neki bogatir (ruski vitezovi iz srednjeg veka) - rekao je Solovljev u najavi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za ruski Solovjev kanal na Jutjubu preneo je zanimljiv detalj sa jednog od njegovih prethodnih sastanaka sa presdednikom Rusije Vladimirom Putinom na kojem je bilo reči o NATO.

Vučić je naveo da je to bio njihov deveti susret i da je Putin dobio različite informacije o stavu Srbije.

"Rekao mi je: ''Dobro Aleksandre, vi možete ući u NATO ali naši narodi će ostati prijatelji''. I tako sam ga slušao 35 minuta, a potom sam upitao: ''A ko vam je to uopšte rekao? Dozvolite mi pet minuta i odgovoriću", ispričao je Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da je tada Putinu rekao da je Srbija vojno neutralna zemlja i da neće u NATO.

"Ja vam ne kažem to samo za danas. Ja govorim o budućosti. To je dugoročno opredeljenje Republike Srbije. Ne razumem kako je neko mogao da vam kaže da mi idemo u NATO", preneo je Vučić detalje tadašnjeg razgovora sa Putinom.

Foto: printscreen Solovьёv LIVE

Naveo je da je tada Putinu rekao i da Srbija neće uvoditi nikakve sankcije protiv Rusije.

"Garantujem vam i dajem vam reč. To je interes ne samo Rusije nego i Srbije, I od tog trenutka mi nismo imali teških razgovora."

Vučić je rekao da je do sada imao mnogo sastanaka sa Putinom i da su za Srbiju to uvek bili važni susreti.

"Ovoga puta zbog situacije u regionu Zapadnog Balkana, odnosa Beograda i Prištine, odnosa u celom regionu i dešavanja u BiH, kao i zbog energetske situacije, i u Evropi i kod nas u Srbiji, što se tiče Srbije, samo još jedam sastanak je bio toliko vazan sastanak", rekao je on.

Vučić je rekao Putin predsednik velike države, a on predsednik male zemlje, i da je zadovoljan što Putin uvek u odnosu prema Srbiji, ceni naše ljude i uvažava našu zemlju.

"Smatram da je Putin snaga Rusije i da je uzdigao Rusiju u vojnom i političkom smislu", dodao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Ruski Vucicevic,jedva cekam da vidim i Kineskog.

Zoran

pre 2 godine

Lažni, tvoju hrvatsku prestižemo i ekonomski i vojno, svidjalo se to tebi ili ne.

Zaharova

pre 2 godine

Vidi se da si SNS talenat,odgovara nesto deseto,kakvi sad Hrvati.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija