• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.11.2021

11:27

Komšić je izazvao međunarodni incident i TREBA DA SE IZVINI!

Politika

Komšić je izazvao međunarodni incident i TREBA DA SE IZVINI!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić predočio je danas da se niko u državnom rukovodstvu nije bavio muralom Ratka Mladića i da je u pitanju očigledna politizacija cele teme, a na pitanje o tužbi koja je upućena novinaru Tanjuga za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH


On je podsetio da zna se na koji način bi trebalo da se postupa ukoliko postoji bilo šta što nije u skladu sa zakonom.


"Mi smo čak i bili previše revnosni u hapšenju onih koji su bili osumnjičeni u Haškom truibunalu. To smo radili čak i kršeći sopstveni Ustav, jer naš Ustav nije dozvoljavao izručenje optuženih za ratne zločine. Sada neko pokušava da nas okrivi za negiranje ili veličanje ratnih zločina", rekao je Dačić gostujući za TV Prva.

Intervju sa Komšićem

Zamoljen da prokomnetariše slučaj novinara Tanjuga Marka Ivasa, koji je radio intervju sa Željkom Komšićem u Sarajevu kada je Komšić prekinuo razgovor, a novinar tužen za negiranje genocida u Srebrenici, Dačić je rekao da to još jedan dokaz zaslepljenosti hrvatskih i bošnjačkih političara u BiH.

Zločin je nesumnjivo počinjen, ali...

Žele da poreknu činjenicu da su Srbi bili najveće žrtve etničkog čišćenja na prostoru bivse SFRJ

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije

"Novinar Ivas trebalo je da pita Komšića da li polazimo od toga da je u Jasenovcu počinjen genocid. Komšić je izazvao međunarodni incident i BiH bi trebalo da se izvini novinaru Tanjuga. To svakako ne podiže ugled BiH. To je u stvari sramota, jer pokazuje kolika je mržnja prisutna i potvrđuje da se žele incidenti", ocenio je Dačić.

On je ukazao da svi koji tako govore i tako se ponašaju smatraju da su Srbi ratni zločinci i da je Srbija država koja je počinila genocid.

"To je sramno. Hrvati i Bošnjaci su počinili genocid u Srbiji još tokom Prvog svetskog rata boreći se na strani Austrougarske. Isto je bilo i u Drugom svetskom ratu, da ne govorim posebno o Jasenovcu. Sada neko hoće da poredi Srebrenicu, gde je nesumljivo počinjen zločin, koji mi ne poričemo i naša skupština je donela rezoluciju o tome. Ali ovde se želi poreći činjenica da su Srbi bili najveće žrtve etničkog čišćenja na prostoru bivse SFRJ", zakljucio je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zagor

pre 2 godine

Kratki,tema je GENOCID U SREBRENICI i počinjenje krivičnog djela propisanog Krivičnim zakonom BiH!!@ Idi pjevaj...za drugo i nisi

milankukic

pre 2 godine

e moj Dacicu pa zar ti mislis da ti koji predstavljaju predsednistvo B i H imju pameti ili dobijaju od drugih instrukcije sta da kazu

Hogar

pre 2 godine

Druže BiH nije srbija,koja kada se tiče medjunarodnih odnosa,ne smije ni da otvori usta niti prstom da pomakne dok Rusija ne trepne.BiH slijedi politiku zapada,što je normalno obzirom da se i nalazi na zapadu a je li normalno da srbija koja je takodje na zapadu,ogroman novac prima sa istog tog zapada,političari i tajkuni šalju djecu na zapad dok pri tome srbija ne vadi glavu iz zadnjice Rusije???? Srbija će po svoj prilici opet da fasuje zbog "bratske " Rusije ?

milankukic

pre 2 godine

@Hogar ajde kazi kad nas je rusija bonbardovala a zapad i u prvom i u drugom i sad 1999 i ti nesto pricas naprave stetu od 150 milijardi a daju ti besovratno 2milijarde nepticaj gluposti

Kosovar

pre 2 godine

Kada ces ti da se izvines prvo svom narodu pa onda ostalima u okruzenju za sva zla što si učinio sa svojom nacionalistickom bagrom.Ali i na tebe će doći red,pa makar u starosti.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija