• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.11.2021

13:50

BLAGO ONOM KO RANO POLUDI... Kurti pogrešio terapiju: Nećemo priznati Srbiju, dok Srbija ne prizna Kosovo!

AP Photo/Petr David Josek

Politika

BLAGO ONOM KO RANO POLUDI... Kurti pogrešio terapiju: Nećemo priznati Srbiju, dok Srbija ne prizna Kosovo!

Podeli vest

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je posle sastanka sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem da Priština neće priznati Beograd sve dok je na snazi Ustav donet 2006. godine za vreme vlade Vojislava Koštunice, po kome je KIM sastavni deo Srbije, prenosi Koha


- Trenutno ni Srbija ne priznaje nezavisnu državu Kosovo, ali ni Kosovo ne može da prihvati Srbiju sve dok ima takav Ustav od vremena njihovog bivšeg predsednika Koštunice od 2006. Mi želimo medusobno priznanje, što je u središtu sveobuhvatnog sporazuma. Do sada je postojao pristup da Kosovo treba da napravi ustupke i kompromise za priznanje koje konačno dolazi od Srbije. Srbija je imala koristi od ustupaka, ali nije priznala Kosovo - rekao je Kurti i dodao da je situacija posle 14. februara drugačija.


- Imamo političko rukovodstvo koje smatra da treba da bude uzajamno priznanje kao suština budućeg sporazuma - rekao je Kurti komentarišući sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu i dodao da oko te "suštine sporazuma", treba da budu druge stvari, reciprocitet manjinskih prava, ekonomski i trgovinski odnosi u to budućnost, „Evropske integracije, vladavina prava i demokratizacija".

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubomir

pre 2 godine

Ovaj je totalno prolupao. Taj vise ne zna sta prica. On da nas prizna a nalazi se u Srbiji????

Rade R

pre 2 godine

"snila baba šta bi rada bila"! E kurti kurti, prso si skroz!

VOJIN

pre 2 godine

БЛАГО ОНОМ КО МЛАЂАН ПОЛУДИ....

Aco

pre 2 godine

Hahahahahah.Eto ko im je premijer.Kakvi li su tek oni drugi?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija