• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.11.2021

12:46

Molim vas, šta je značilo ovo pitanje? Da li je ovo najveći blam Žakline Tatalović? Video

Beta

Politika

Molim vas, šta je značilo ovo pitanje? Da li je ovo najveći blam Žakline Tatalović? Video

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u obraćanju građanima Srbije predstavio nove demografske mere, među kojima je prva povećanje finansijske podrške porodicama za prvorođeno dete sa 100.000 na 300.000 dinara, ali je istakao i da je doneta odluka o izmeni zakona o zaštiti porodice

 

- Pošto danas majke rađaju prvo dete u 30 godini, moramo da pokušamo, jer time gubimo celu generaciju, da motivišemo studente, mlade žene i muškarce da ne beže od rađanja dece. Za studente donosimo meru da ukoliko devojka zatrudni i rodi dete za nju ne važe ispitni rokovi, isto tako i muškarca, oca, koji je student. Odredićemo rokove da obične fakultete moraju da završe do 26 godine života a Medicinski do 28 godine. Time dobijema da ne moraju da pauziraju zbog rodienja deteta i propuštaju ispitne rokove, već će moći uvek da polažu bez dodatnih troškova i obnove godine - rekao je predsednik Vučić, da bi se na to nadovezala novinarka N1 Žaklina Tatalović pitanjem koji to roditelj ženskog deteta želi da mu dete zatrudni tokom studija?! 

- Roditelj ste, šta mislite o tome koji roditelj ženskog deteta, ako je pošalju na studije, želi da to dete zatrudni? - upitala je novinarka N1, a predsednika je ovo pitanje gotovo ostavilo bez reči.

- Molim vas, šta je značilo ovo pitanje? Koji roditelj bi želeo da mu dete zatrudni za studijama? Mi olakšavamo, to je njihova dobra volja. Znate, postoje punoletni ljudi, to je kada napune 18 godina. Ukoliko žele da imaju dete, to je njihov izbor, njihova dobra volja, mi želimo da im olakšamo - rekao je Vučić i dodao:

- Ne mislimo nikoga da teramo, mi želimo da im olakšamo ako naprave takav izbor, da studiraju lakše. Ne pada nam na pamet da se mešamo u pravo na izbor da li neko želi da ima dete ili ne želi da ima dete, samo želimo da podstaknemo one koji to žele, da stvorimo uslove, da ne osećaju drugu vrstu problema, da ne moraju karijeru da zapostave zbog toga. Da računaju da imaju podršku države i kompletne socijane sredine. Ja mislim da su deca naviša vrednost za koju se borimo. Nisam sasvim shvatio to vaše pitanje - podvukao je predsednik Srbije.

Pogledajte kako je to izgledalo od 1.23.50




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marica

pre 2 godine

ova tatalovicka se pobila sa mozgom definitivno sto nije uzela statistiku koliko zena uradi abortus zbog losih materijalnih uslova pa ja sam bila prva da je barem o nama prvorotkama drzava ovako mislila kada sam ja radjala.

Dobrila

pre 2 godine

Председниче све је то лепо што ћете урадити за већи прираштај. Али пре свега треба натерати ову омладину да се жене. А како ће кад данас младићи чупају обрве, депилишу се и понашају се неозбиљно. А девојке ништа нису боље, учествју у којекаквим ријалитијима, хоће све да буду певаљке више мисле шта ће да намажу на образ него на хлеб. Потребно је приступити потпуном новом концепту васпитања деце од вртића па надаље како би се зауставило изумирање нашег народа. Треба вратити традиционалне вредности у васпитању деце и омладине, па ће онда доћи и подмладак. Овако са промовисањем неморалних и непоштених вредности никакве паре неће помоћи да порасте број новорођених беба.

vesna

pre 2 godine

dakle ova novinarka je sramota za zenski rod, bukvalno je rekla da su nase studentkinje glupe, da ce ostajati trudne zbog pomoci drzave i da li samo studentkinje radjaju, strasno, bilo bi smesno da nije tuzno ovako sroceno pitanje jedne "novinarke"

Igor

pre 2 godine

Žaklina Totalović je apsolutno neprofesionalna. Prenapadna je pri intervjuisanju bilo koga, a posebno se pokazuje kao loš novinar kada ispred sebe kao sagovornika ima bilo koga iz redova SNS.

Miloške

pre 2 godine

Puna podrška predsedniku Srbije na tome što želi da pomogne pre svega mladim bračnim parovima. Znamo svi koliko danas u sred ove ekonomske krize (ali i pandemijske, energetske...) treba izdvojiti npr za osnovne potrebe jedne bebe. Cifra nije mala i svaka čast na tome.

Ilija

pre 2 godine

Totalovićevoj je često jezik brži od pameti. Ona je školski primer novinara, koji za malo para postavlja pitanja kojima pokušava nekoga da omalovaži, ponizi itd. Pitam se zašto ne kritikuje svog gazdu koji joj naručuje pitanja (Đilasa) neke stvari. Bar kod njega ima puno sumnjivog materijala i za priču, ali i za policiju.

Zoran

pre 2 godine

Godpodja Zaklina Tatalovic, vase pitanje pretsadniku Vucicu je postavljeno , mozda sa dobrom namerom. Medjutim zelim da ja vama postavio jedo pitanje : koliko ce zivota biti spaseno od abortusa jer mladi par kao studenti ne mogu da izdrza financijski i da redovno daju ispite? Kao sto vam je Gispodin Vucic odgovorio, punoletni ljudi trebaju sami odluciti kada ce i koliko deca imate. A ako se odluce da budu roditelji kao studenti , zasto vas “boli glavu” zbog te njih ove odluke ili financijsjsje i druge pomoci koja ova vlada zeli da im pruzi ? N1 ?

Zoran

pre 2 godine

Novinarka Žaklina Tatalović postavlja pitanja, kako joj naloži Djilas!

Ana

pre 2 godine

Zaista nepromisljeno od strane novinarke, u zelji da sve okarakterise kao negativno postavi ovako neadekvatno pitanje?

dera

pre 2 godine

Trtalovićka , ti se pitaš koji to roditelj hoće da mu dete radja za vreme studija , evo ja hoću , i šta , trebam da se valda konsultujem sa tobom šta hoću ili neću ? Nego kako bi bilo da pokušaš da zaradiš platu bez poganih - glupavih pitanja ?

Perica Savic

pre 2 godine

Ovo su jako lepe vesti,sad sto neki mediji ovo gledaju kao sprdnju to je vec njihov problem,roditeljima ce svakako dobro doci ovaj novac.

Csas

pre 2 godine

Najgora televizija a i novinarka je losa do bola....

Reki

pre 2 godine

Svaka mera za podsticaj radjanja koja se stimulise daje rezultate.

Kića

pre 2 godine

Da li je najveći blam ne znam ima ih ona mnogo, ali definitivno mislim da nije razmislila pre nego što je postavila ovakvo pitanje.

Kristina

pre 2 godine

Zaklina se ponela jako neprofesionalno . Zahvaljujuci predsednikovoj smirenosti i mudrosti, dobila je adekvatan odgovor.

Lazar

pre 2 godine

Sramota je da se jedan novinar ovako ponasa. Provocira na jedan prost i neumesan nacin. Drzava olaksava mladim osobama ako se odluce za formiranje porodice. I treba da budemo zahvalni sto zivimo u jednoj uredjenoj zemlji.

Goran Krstić

pre 2 godine

Izgleda da je i glupost prelazna bolest!

Vlada

pre 2 godine

Blam veka... Ova žena ni sama ne zna šta je htela da pita Vučića...

Milena

pre 2 godine

U želji da ponizi Vučića, ponizila je samu sebe... E Žaklinice...

Dejan

pre 2 godine

Pa to i jeste najveći problem što niko ne želi obaveze. Svaka čast predsedniku na predlogu i podsticaju.

Daliborka

pre 2 godine

Žaklina Tatalović je još jednom pokazala i svojim pitanjem pokazala potpunu novinarsku neprofesionalnost. Prenapadna je pri intervjuisanju bilo koga, a posebno se pokazuje kao loš novinar kada ispred sebe kao sagovornika ima bilo koga iz redova SNS.

Sanja

pre 2 godine

Haha, kakvo pitanje. Pa studenti su odrasle osobe koje se same pitaju šta će sa svojim životom da rade. Imaju pravo da zasnuju porodicu i divno je što će država da im na ovaj način pomogne, jer mnogi se kolebaju upravo zbog toga što će propustiti rokove, da li će stići i s. Bravo za ovakav potez.

Bora

pre 2 godine

Zena definitivno ne zna sta priča, i da vredja Srpski narod!

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!
NBA

Ti si moj brat! Bogdan i saigrač blistali nakon velike pobede!

Košarkaši Atlante savladali su Boston Seltikse u dramatičnom meču NBA lige rezultatom 123:122 nakon produžetka. Jedan od najzaslužnijih za trijumf Hoksa bio je kapiten Srbije Bogdan Bogdanović! Po završetku utakmice, Bogdanov saigrač Dejonte Marej pohvalno je govorio o Srbinu i istakao njegov doprinos u pobedi nad vodećim timom Istočne konferencije!

29.03.2024

16:45

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija