DOBILI SMO NEVEROVATNU CENU GASA - 270 DOLARA PO KUBNOM METRU - PUTIN JE POKAZAO DA JE VELIKI PRIJATELJ SRBIJE!

Printscreen TV Pink

15:37 Politika 42

Informer.rs | 25. 11. 2021.

DOBILI SMO NEVEROVATNU CENU GASA - 270 DOLARA PO KUBNOM METRU - PUTIN JE POKAZAO DA JE VELIKI PRIJATELJ SRBIJE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da će cena gasa ostati ista - u narednih šest meseci biće 270 dolara


15.40 - Vučić o detaljima razgovora s Putinom

- Razgovarali smo o mnogo tema, tri sata smo razgovarali... On je shvatio koliki je značaj gasa za našu zemlju, i cena, i količina. Postigli smo nešto što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji... Dobili smo neverovatnu cenu od 270 dolara po kubnom metru gasa u narednih šest meseci, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio  - rekao je Vučić.

Bajatović je, kaže Vučić, skakao od sreće, a Putin je pred predsednikom Srbije zvao sve redom kako bi se rezultati postigli što pre.

- Putin mi je rekao: "Aleksandre, rešenje će biti dobro", a i posle 6 meseci, čini mi se, da ćemo imati izuzetnu cenu i povećanje obima, ali i fleksibilnost.

Printscreen TV Pink

Dodaje da se na ovaj način štedi više od 300 miliona evra, što je, kaže, jedan nacionalni stadion, a dobili smo i sigurnost za snabdevanje.

- Bio je i više nego fer, kapa dole predsedniku Putinu, veliko hvala! Razgovarali smo o mnogo tema, tri sata smo razgovarali... On je shvatio koliki je značaj gasa za našu zemlju, i cena, i količina. Postigli smo nešto što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji... Dobili smo neverovatnu cenu od 270 dolara po kubnom metru gasa u narednih šest meseci, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio - rekao je Vučić i dodao:

- Rusija će nastaviti da podržava Srbiju po pitanju KiM. Putin je imao oko 90 pitanja za mene iz različitih oblasti, ja sam imao svojih 10 obimnijih tačaka. Razgovarali smo o KiM, dugo smo pričali o situaciji u celom regionu, o pritiscima, o nepostojanju želje kod Albanaca za dijalogom. Razgovarali smo o izgradnji železnica. Upoznao sam ga sa različitim promenama odnosa u regionu.

- Pažljivo, detaljno i temeljno smo razgovarali. Razgovarali smo o železnicama, BG vozu i njegovoj komplementarnoj izgradnji sa metroom, razgovarali smo o radio farmaciji, o vojno-tehničkoj saradnji - kaže predsednik.

Printscreen TV Pink

Zamolio je Putina, dodaje, da se ubrza realizacija određenih dogovora, posebno dopremanje tzv. korneta (lansirne rampe) u Srbiju.

- Rekao sam da ne žalimo i ne kukamo kada naše komšije dobijaju naoružanje na poklon i kupuju najmodernije avione. To je njihov posao i čestitamo im, ali naš posao je da ne smemo da budemo slabi i džak za udaranje. Moramo da budemo veoma, veoma snažni - rekao je Vučić.

Bilo je reči i o kulturi, saradnji pozorišta, boksu, ruskim stručnjacima u ovoj oblasti u Srbiji...

Ističe da je razgovor bio odličan, s obzirom na to da je u Rusiji težak dan zbog tragedije u rudniku.

- U jednom takvom danu, našao je vremena za Srbiju. Svaka mu čast na tome - rekao je Vučić.

Vučić se još jednom zahvalio Putinu zbog odlične cene gasa.

- To je velika stvar za Srbiju, hvala mu na tome. Pokazao je da smo pravi prijatelji. Uvek možemo da računamo na prijatelje, ali moramo da se ponašamo odgovorno i ozbiljno - rekao je Vučić.

13.56 - Odnosi na najvišem nivou

Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju

- Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji - izjavio je Vučić, a prenosi ruska agencija TASS.

Predsednik Srbije je naglasio i da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima.

- Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama - poručio je Vučić.

13.39 - Putin: Pred nama je obilje pitanja koja treba da razmotrimo...

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas na početku susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će Moskva i Beograd pronaći prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora o isporukama gasa Srbiji.

- Mislim da ćemo se dogovoriti, naložićemo odgovarajućim telima da posao dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje koje bi bilo prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako navodi Tas s, ruski predsednik je rekao da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim pravcima uprkos pandemiji koronavirusa.

- Pred nama je obilje pitanja koja treba da rzmotrimo. Ipak, uprkos izazovima koje je donela pandemije, veze dve zemlje ne samo da su održane, već su se razvile u svim pravcima - istakao je Putin.

13.25 - Vučić zadovoljan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma je zadovoljan sastankom sa predsednikom Vladimirom Putinom, saznao je Informer iz delegacije u Sočiju

Prema našim saznanjima, predsednik Vučić je posle sastanka, na putu do sale za ručak, rekao da je veoma srećan i zadovoljan

12.57 - Počeo tet-a-tet sastanak

U Sočiju su počeli važni razgovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

12.20 - Vučić stigao u rezidenciju Vladimira Putina u Sočiju

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u rezidenciju Vladimira Putina u Sočiju na tet-a-tet sastanak dvojice predsednika.

Poklon za Putina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokloniće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu srebrnu posudu i komplet knjiga.

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

Vučić je sam najavio da su to pitanja od ključnog značaja o kojima ce razgovarati sa ruskim predsednikom, kojeg će, kako je rekao, obavestiti i o svemu što se dešava u razgovorima o KiM, kao i o celokupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.Tomas gustafsson

25.11.2021. 15:51

Е,сада си претерао Александре Вучићу! Прешао си све границе! ХОЋЕШ ДА "ОПОЗИЦИЈА" ШИЗНЕ НАЧИСТО?!? КАКО СМЕШ ДА СЕ ТОЛИКО БОРИШ ЗА СРБИЈУ И ЈОШ ДА БУДЕШ УСПЕШАН У ТОЈ БОРБИ?!? СРАМОТА!!! П.С. Ђики & "опозиција"-спремите пругасте пижаме,сада су хит у лудари!!!


Skul

25.11.2021. 16:00

270 dolara po kubnom metru? Da li se zezate? Cena kubnog metra gasa je ispod 1 eura.


Goran

25.11.2021. 19:47

@Skul - Ispod 1 eura je litar gasa. Znas li ti koliko ima litara u jednom kubnoom metru?


Baća

25.11.2021. 16:05

Svaka čast i hvala našem velikom prijatelju i državniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu i svaka čast i hvala Aleksandu Vučiću koji vodi mudru i državničku politiku Srbije.


Mancini

25.11.2021. 16:30

Ne stidim se da kažem da sam ruskofil, i to, najveći, jer, u životu, ne postoji idealna ljubav, pažnja, korektnost u jednoj porodici-bližoj rodbini (to su samo priče i lepe želje) koja je kao preslikana iz definicije, ne postoji. "Neće ni majka da uzme dete u naručje, ako ne zaplače". Obzirom da flertujemo i sa Zapadom i sa Rusijom, dobili smo mnogo (uz činjenicu da Putin nije neko koga možemo naočigled da varamo, lažemo, zamajavamo...).


Bobana

25.11.2021. 16:54

Ovo je odlična vest za sve građane u Srbiji i za narod i za privredu i to treba realno pozdraviti.Aleksandar Vučić je još jedom pokazao koliko je cenjen i poštovan državnik. Veliko Hvala našem istinskom prijatelju predsedniku Rusije Putinu.


Lidija

25.11.2021. 17:22

Ta cena sigurno ne važi i za druge zemlje. I time je Putin pokazao koliko ceni naš narod i koliko mu je bitan super odnos sa Srbijom!


Vesna

25.11.2021. 18:29

Čestitamo predsedniče Vučiću! I ovaj put si ispunio očekivanja svog naroda koji te je na put ispratio u veri i nadi da ćeš uspeti izboriti se za ono što je najbolje za srpski narod.


Mikan

25.11.2021. 19:44

Ogromna je stvar da se za takav energenat dobije nekoliko puta manja cena od trzisne.


Velja

25.11.2021. 19:45

I tu nece da bude kasnjenja u sprovodjenju dogovora jer Putin nece dozoliti da se njegova rec ne postuje.


Goran

25.11.2021. 19:45

Rusija se svakim danom sve vise pokazuje kao najbolji saveznik Srbije u svetu.


Marija

25.11.2021. 19:54

Iskrena je ovo borba bila, i predsednik je uspeo da se izbori. Nije mala stvar imati tu sigurnost kad je rec o snabdevanju gasa, da nece biti prekida, a pritom i znati da se cena nece menjati narednih 6 meseci. Velika stvar za drzavu je danas postignuta i hvala na tome, predsedniku Vucicu.


Kaca

25.11.2021. 19:55

Narod prepozna rad i trud, i nadam se da ce nagraditi predsednika na predstojecim izborima. Hvala za sve ucinjeno za nas., predsedniku Vucicu.


Brandži

25.11.2021. 20:09

Dobra vest za Srbiju, trud dobri odnosi i iskreno prijateljstvo donoai rezultat.


Brandži

25.11.2021. 20:10

Nismo ni sumnjali da će jako prijateljstvo i bratstvo ove dve zemlje presuditi. Drago mi je što čujem da je ovako.


Brandži

25.11.2021. 20:10

Svaka čast! Putin je pokazao koliko ceni našu zemlju!


Brandži

25.11.2021. 20:11

Razgovori su urodili plodom, prijateljstvo sa RF se isplatilo.


ksendžA

25.11.2021. 20:32

Ovo je odlicna cena imajuci u vidu kako se krece cena gasa na svetskom trzistu.


ksendža

25.11.2021. 20:33

Nama je u ovom trenutku najvažnije da smo dobili od Rusije gas po prihvatljivim uslovima. Živelo srpsko-rusko prijateljstvo.


Ksendža

25.11.2021. 20:33

Još pola godine ćemo plaćati gas po istoj ceni i to je fantastična vest za našu zemlju.Perica Savic

25.11.2021. 20:57

Ovo je prijateljstvo koje se mora gajiti i paziti da negde ne pogresimo,Vucic zna kako da igra svetsku igru i postuje prijatelje.


Alexandar

26.11.2021. 02:39

Fantasticna vest za nas i dokaz da smo cenjeni od strane nase prijateljske Rusije.


Gaga

26.11.2021. 03:27

Srbija je dobila najnižu cenu gasa što joj omogućuje energetsku stabilnost ove zime.


Mina

26.11.2021. 03:28

Ova cena gasa je dokaz celom svetu da smo mi važni Rusima.


Lena

26.11.2021. 03:29

Kada su problem energenti bratska Rusija pomaže. Hvala im na tome.


Žarko

26.11.2021. 07:04

Predsednik Putin je još jednom pokazao da je istinski prijatelj Srbije! Zato ga naš narod i voli toliko.Nešo N

26.11.2021. 07:13

Ovo je najbolji dokaz da nam je Rusija iskreni prijatelj.Zoki

26.11.2021. 07:42

Vucic se bori za ovu zemlju, to je ovim cinom i pokazao!Jelena

26.11.2021. 07:54

Divna saradnja između dve države, zasnovana na prijateljstvu i medjusobnom poštovanju


Ana

26.11.2021. 07:55

Hvala predsedniku Putinu na velikodušnosti. Ovo je zaista cena kakvu smo mogli poželeti.


Danka

26.11.2021. 07:55

Podrska Rusije u kriznim situacijama nije nikada izostala, od pandemije korona virusa do energetske krize, znamo da mozemo da racunamo na njih!


Jelena T

26.11.2021. 07:56

Srbija i Rusija su prijatelji, braca. Putin je neko ko je uvek tu za nas! Ne samo kao partner, vec i kao prijatelj! I to se danas jako ceni.


Ana

26.11.2021. 07:56

Drago mi je da je postignut dogovor koji je povoljan za obe strane, i da su obe strane zadovoljne njime.


Ana

26.11.2021. 07:57

Svaka čast! Putin je pokazao koliko ceni našu zemlju!


Ana

26.11.2021. 08:00

Najveca prednost u svemu ovome sto cemo imati dovoljno gasa tokom cele godine i nece se povecavati cena narednih 6 meseci


Mladen

26.11.2021. 08:05

Ovo je velika i veoma važna vest za Srbiju. Ovo je dokaz dugogodišnjeg prijateljstva Srbije i Rusije. Velika zahvalnost predsedniku Putinu koji je učinio mnogo dobrih dela za Srbiju i i dalje to radi. Neizmerna zahvalnost.


Tanja

26.11.2021. 08:17

Ko ima zamerke na ovakav potez Putina taj stvarno neka preispita sebe malo, i neka se dobro raspita o ceni gasa i vrati u školu da razlikuje merne jedinice umesto što "lupeta" svašta. Odlična vest, svako treba da bude zadovoljan ovim ishodom!


Vesna

26.11.2021. 08:49

Hvala predsedniku Vučiću što je uspeo da ugovori povoljniju cenu gasa.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.