• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.11.2021

15:37

DOBILI SMO NEVEROVATNU CENU GASA - 270 DOLARA PO KUBNOM METRU - PUTIN JE POKAZAO DA JE VELIKI PRIJATELJ SRBIJE!

Printscreen TV Pink

Politika

DOBILI SMO NEVEROVATNU CENU GASA - 270 DOLARA PO KUBNOM METRU - PUTIN JE POKAZAO DA JE VELIKI PRIJATELJ SRBIJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da će cena gasa ostati ista - u narednih šest meseci biće 270 dolara

 

15.40 - Vučić o detaljima razgovora s Putinom

- Razgovarali smo o mnogo tema, tri sata smo razgovarali... On je shvatio koliki je značaj gasa za našu zemlju, i cena, i količina. Postigli smo nešto što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji... Dobili smo neverovatnu cenu od 270 dolara po kubnom metru gasa u narednih šest meseci, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio  - rekao je Vučić.

Bajatović je, kaže Vučić, skakao od sreće, a Putin je pred predsednikom Srbije zvao sve redom kako bi se rezultati postigli što pre.

- Putin mi je rekao: "Aleksandre, rešenje će biti dobro", a i posle 6 meseci, čini mi se, da ćemo imati izuzetnu cenu i povećanje obima, ali i fleksibilnost.

Foto: Printscreen TV Pink

Dodaje da se na ovaj način štedi više od 300 miliona evra, što je, kaže, jedan nacionalni stadion, a dobili smo i sigurnost za snabdevanje.

- Bio je i više nego fer, kapa dole predsedniku Putinu, veliko hvala! Razgovarali smo o mnogo tema, tri sata smo razgovarali... On je shvatio koliki je značaj gasa za našu zemlju, i cena, i količina. Postigli smo nešto što smo pokušali i predsednik Putin je pokazao prijateljstvo prema Srbiji... Dobili smo neverovatnu cenu od 270 dolara po kubnom metru gasa u narednih šest meseci, kao i povećanje količine gasa i fleksibilnost za koju sam posebno molio - rekao je Vučić i dodao:

- Rusija će nastaviti da podržava Srbiju po pitanju KiM. Putin je imao oko 90 pitanja za mene iz različitih oblasti, ja sam imao svojih 10 obimnijih tačaka. Razgovarali smo o KiM, dugo smo pričali o situaciji u celom regionu, o pritiscima, o nepostojanju želje kod Albanaca za dijalogom. Razgovarali smo o izgradnji železnica. Upoznao sam ga sa različitim promenama odnosa u regionu.

- Pažljivo, detaljno i temeljno smo razgovarali. Razgovarali smo o železnicama, BG vozu i njegovoj komplementarnoj izgradnji sa metroom, razgovarali smo o radio farmaciji, o vojno-tehničkoj saradnji - kaže predsednik.

Foto: Printscreen TV Pink

Zamolio je Putina, dodaje, da se ubrza realizacija određenih dogovora, posebno dopremanje tzv. korneta (lansirne rampe) u Srbiju.

- Rekao sam da ne žalimo i ne kukamo kada naše komšije dobijaju naoružanje na poklon i kupuju najmodernije avione. To je njihov posao i čestitamo im, ali naš posao je da ne smemo da budemo slabi i džak za udaranje. Moramo da budemo veoma, veoma snažni - rekao je Vučić.

Bilo je reči i o kulturi, saradnji pozorišta, boksu, ruskim stručnjacima u ovoj oblasti u Srbiji...

Ističe da je razgovor bio odličan, s obzirom na to da je u Rusiji težak dan zbog tragedije u rudniku.

- U jednom takvom danu, našao je vremena za Srbiju. Svaka mu čast na tome - rekao je Vučić.

Vučić se još jednom zahvalio Putinu zbog odlične cene gasa.

- To je velika stvar za Srbiju, hvala mu na tome. Pokazao je da smo pravi prijatelji. Uvek možemo da računamo na prijatelje, ali moramo da se ponašamo odgovorno i ozbiljno - rekao je Vučić.

 

13.56 - Odnosi na najvišem nivou

Odnosi Srbije i Rusije su na najvišem nivou u istoriji, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju

- Verujem da su odnosi Srbije i Rusije na najvišem nivou u istoriji - izjavio je Vučić, a prenosi ruska agencija TASS.

Predsednik Srbije je naglasio i da je saradnja dve zemlje u vojno-tehničkoj sferi na najvišem nivou, i da se zvanični Beograd nada novim sporazumima.

- Da, naša vojno-tehnička saradnja je na najvišem nivou. Zahvalni smo vam na lepim poklonima koje smo dobili. Mislim da ćemo imati nove sporazume u raznim sferama - poručio je Vučić.

13.39 - Putin: Pred nama je obilje pitanja koja treba da razmotrimo...

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas na početku susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Sočiju da će Moskva i Beograd pronaći prihvatljivo rešenje za uslove novog ugovora o isporukama gasa Srbiji.

- Mislim da ćemo se dogovoriti, naložićemo odgovarajućim telima da posao dovedu do kraja. Naći ćemo takvo rešenje koje bi bilo prihvatljivo za naše srpske partnere - rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Kako navodi Tas s, ruski predsednik je rekao da se odnosi dve zemlje razvijaju u svim pravcima uprkos pandemiji koronavirusa.

- Pred nama je obilje pitanja koja treba da rzmotrimo. Ipak, uprkos izazovima koje je donela pandemije, veze dve zemlje ne samo da su održane, već su se razvile u svim pravcima - istakao je Putin.

13.25 - Vučić zadovoljan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić veoma je zadovoljan sastankom sa predsednikom Vladimirom Putinom, saznao je Informer iz delegacije u Sočiju

Prema našim saznanjima, predsednik Vučić je posle sastanka, na putu do sale za ručak, rekao da je veoma srećan i zadovoljan

12.57 - Počeo tet-a-tet sastanak

U Sočiju su počeli važni razgovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

 

 

12.20 - Vučić stigao u rezidenciju Vladimira Putina u Sočiju

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u rezidenciju Vladimira Putina u Sočiju na tet-a-tet sastanak dvojice predsednika.

Poklon za Putina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokloniće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu srebrnu posudu i komplet knjiga.

Da je reč o izuzetno važnom susretu za Srbiju, predsednik Vučić naglasio je više puta, ističući kao najvažniju temu razgovora budući dugoročni ugovor sa Rusijom o isporuci gasa, ne krijući da će moliti Putina za najpovoljniju cenu tog energenta, jer od nje zavisi i dalji privredni razvoj Srbije.

Vučić je sam najavio da su to pitanja od ključnog značaja o kojima ce razgovarati sa ruskim predsednikom, kojeg će, kako je rekao, obavestiti i o svemu što se dešava u razgovorima o KiM, kao i o celokupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tomas gustafsson

pre 2 godine

Е,сада си претерао Александре Вучићу! Прешао си све границе! ХОЋЕШ ДА "ОПОЗИЦИЈА" ШИЗНЕ НАЧИСТО?!? КАКО СМЕШ ДА СЕ ТОЛИКО БОРИШ ЗА СРБИЈУ И ЈОШ ДА БУДЕШ УСПЕШАН У ТОЈ БОРБИ?!? СРАМОТА!!! П.С. Ђики & "опозиција"-спремите пругасте пижаме,сада су хит у лудари!!!

Skul

pre 2 godine

270 dolara po kubnom metru? Da li se zezate? Cena kubnog metra gasa je ispod 1 eura.

Goran

pre 2 godine

Ispod 1 eura je litar gasa. Znas li ti koliko ima litara u jednom kubnoom metru?

Baća

pre 2 godine

Svaka čast i hvala našem velikom prijatelju i državniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu i svaka čast i hvala Aleksandu Vučiću koji vodi mudru i državničku politiku Srbije.

Mancini

pre 2 godine

Ne stidim se da kažem da sam ruskofil, i to, najveći, jer, u životu, ne postoji idealna ljubav, pažnja, korektnost u jednoj porodici-bližoj rodbini (to su samo priče i lepe želje) koja je kao preslikana iz definicije, ne postoji. "Neće ni majka da uzme dete u naručje, ako ne zaplače". Obzirom da flertujemo i sa Zapadom i sa Rusijom, dobili smo mnogo (uz činjenicu da Putin nije neko koga možemo naočigled da varamo, lažemo, zamajavamo...).

Bobana

pre 2 godine

Ovo je odlična vest za sve građane u Srbiji i za narod i za privredu i to treba realno pozdraviti.Aleksandar Vučić je još jedom pokazao koliko je cenjen i poštovan državnik. Veliko Hvala našem istinskom prijatelju predsedniku Rusije Putinu.

Lidija

pre 2 godine

Ta cena sigurno ne važi i za druge zemlje. I time je Putin pokazao koliko ceni naš narod i koliko mu je bitan super odnos sa Srbijom!

Vesna

pre 2 godine

Čestitamo predsedniče Vučiću! I ovaj put si ispunio očekivanja svog naroda koji te je na put ispratio u veri i nadi da ćeš uspeti izboriti se za ono što je najbolje za srpski narod.

Mikan

pre 2 godine

Ogromna je stvar da se za takav energenat dobije nekoliko puta manja cena od trzisne.

Velja

pre 2 godine

I tu nece da bude kasnjenja u sprovodjenju dogovora jer Putin nece dozoliti da se njegova rec ne postuje.

Goran

pre 2 godine

Rusija se svakim danom sve vise pokazuje kao najbolji saveznik Srbije u svetu.

Marija

pre 2 godine

Iskrena je ovo borba bila, i predsednik je uspeo da se izbori. Nije mala stvar imati tu sigurnost kad je rec o snabdevanju gasa, da nece biti prekida, a pritom i znati da se cena nece menjati narednih 6 meseci. Velika stvar za drzavu je danas postignuta i hvala na tome, predsedniku Vucicu.

Kaca

pre 2 godine

Narod prepozna rad i trud, i nadam se da ce nagraditi predsednika na predstojecim izborima. Hvala za sve ucinjeno za nas., predsedniku Vucicu.

Brandži

pre 2 godine

Dobra vest za Srbiju, trud dobri odnosi i iskreno prijateljstvo donoai rezultat.

Brandži

pre 2 godine

Nismo ni sumnjali da će jako prijateljstvo i bratstvo ove dve zemlje presuditi. Drago mi je što čujem da je ovako.

Brandži

pre 2 godine

Svaka čast! Putin je pokazao koliko ceni našu zemlju!

Brandži

pre 2 godine

Razgovori su urodili plodom, prijateljstvo sa RF se isplatilo.

ksendžA

pre 2 godine

Ovo je odlicna cena imajuci u vidu kako se krece cena gasa na svetskom trzistu.

ksendža

pre 2 godine

Nama je u ovom trenutku najvažnije da smo dobili od Rusije gas po prihvatljivim uslovima. Živelo srpsko-rusko prijateljstvo.

Ksendža

pre 2 godine

Još pola godine ćemo plaćati gas po istoj ceni i to je fantastična vest za našu zemlju.

ksendža

pre 2 godine

Najlepsa vest koju smo danas mogli da cujemo

Perica Savic

pre 2 godine

Ovo je prijateljstvo koje se mora gajiti i paziti da negde ne pogresimo,Vucic zna kako da igra svetsku igru i postuje prijatelje.

Nada

pre 2 godine

Odnosi Srbije sa Rusijom su izvanredno dobri kako i priliči odnosima dveju pravoslavnih država koje su uvek kroz istoriju jedna drugu podržavale.

Miloš

pre 2 godine

Ovo je rezultat odlične saradnje sa Rusijom,koja je jos jednom pokazala koliko je velika podrška i prijatelj našoj državi. Veliko im hvala na svemu!

Dragan

pre 2 godine

Rusija na celu sa Putinom mnogo puta je pokazala i dokazala da je istinski prijatelj Srbije i da zeli ekonomsku saradnju na svim nivoima.

Ivan

pre 2 godine

Rusija je jos jednom pokazala da nam je veliki prijatelj.

Andrija

pre 2 godine

Hvala predsedniku Putinu i Ruskom narodu što su uvek uz Srbiju.

ana

pre 2 godine

Takvo prijateljstvo treba zasluziti. Zasluge sigurno pripadaju predsedniku Srbije. Nase odnose sa Rusijom treba i dalje negovati, posto su nasi iskreni prijatelji.

Alexandar

pre 2 godine

Fantasticna vest za nas i dokaz da smo cenjeni od strane nase prijateljske Rusije.

Gaga

pre 2 godine

Srbija je dobila najnižu cenu gasa što joj omogućuje energetsku stabilnost ove zime.

Mina

pre 2 godine

Ova cena gasa je dokaz celom svetu da smo mi važni Rusima.

Lena

pre 2 godine

Kada su problem energenti bratska Rusija pomaže. Hvala im na tome.

Žarko

pre 2 godine

Predsednik Putin je još jednom pokazao da je istinski prijatelj Srbije! Zato ga naš narod i voli toliko.

Nešo N

pre 2 godine

Ovo je najbolji dokaz da nam je Rusija iskreni prijatelj.

Neki

pre 2 godine

Rusija je jako dobra sa Srbijim, ovo su divne vesti!

Zoki

pre 2 godine

Vucic se bori za ovu zemlju, to je ovim cinom i pokazao!

Ada

pre 2 godine

Svaka cast Vucicu, on se uvek trudio za ovu zemlju!

Jelena

pre 2 godine

Divna saradnja između dve države, zasnovana na prijateljstvu i medjusobnom poštovanju

Ana

pre 2 godine

Hvala predsedniku Putinu na velikodušnosti. Ovo je zaista cena kakvu smo mogli poželeti.

Danka

pre 2 godine

Podrska Rusije u kriznim situacijama nije nikada izostala, od pandemije korona virusa do energetske krize, znamo da mozemo da racunamo na njih!

Jelena T

pre 2 godine

Srbija i Rusija su prijatelji, braca. Putin je neko ko je uvek tu za nas! Ne samo kao partner, vec i kao prijatelj! I to se danas jako ceni.

Ana

pre 2 godine

Drago mi je da je postignut dogovor koji je povoljan za obe strane, i da su obe strane zadovoljne njime.

Ana

pre 2 godine

Svaka čast! Putin je pokazao koliko ceni našu zemlju!

Ana

pre 2 godine

Najveca prednost u svemu ovome sto cemo imati dovoljno gasa tokom cele godine i nece se povecavati cena narednih 6 meseci

Mladen

pre 2 godine

Ovo je velika i veoma važna vest za Srbiju. Ovo je dokaz dugogodišnjeg prijateljstva Srbije i Rusije. Velika zahvalnost predsedniku Putinu koji je učinio mnogo dobrih dela za Srbiju i i dalje to radi. Neizmerna zahvalnost.

Tanja

pre 2 godine

Ko ima zamerke na ovakav potez Putina taj stvarno neka preispita sebe malo, i neka se dobro raspita o ceni gasa i vrati u školu da razlikuje merne jedinice umesto što "lupeta" svašta. Odlična vest, svako treba da bude zadovoljan ovim ishodom!

Vesna

pre 2 godine

Hvala predsedniku Vučiću što je uspeo da ugovori povoljniju cenu gasa.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija