• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.11.2021

20:54

VUČIĆ ZA RTS: Cena gasa sigurna narednih šest meseci, ali i posle toga NEĆEMO BITI NEZADOVOLJNI!

Printscreen

Politika

VUČIĆ ZA RTS: Cena gasa sigurna narednih šest meseci, ali i posle toga NEĆEMO BITI NEZADOVOLJNI!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je za RTS o istorijskom sporazumu o ceni gasa sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom

- Mogu da kažem da smo tek sada potpuno sigurni što se tiče cene električne energije i gasa. Mnogo sam srećan, ovo je ono čemu sam se potajno nadao. Nismo sigurni samo narednih šest meseci. Ovo pokazuje odnos predsednika Putina prema našoj zemlji. Razgovarali smo o svemu, ne smem da iznosim detalje, ali nećemo biti nezadovoljni, već naprotiv, mislim da ćemo dobro proći i kasnije. Ovo je zaista jedan prijateljski iskorak predsednika Putina, da sam ja na njegovom mestu, nisam siguran da bih bio spreman na to. Mnogo mu hvala na tome i na tom ličnom odnosu. Kada smo sišli na večeru, videli ste, nismo ni večerali već smo razgovarali sa saradnicima i svaki je "uhvatio za gušu svog subašu", ko je kako šta uradio i ko je mogao bolje. Dugoročno se ne zna šta će biti za godinu, dve ili tri, ali sada tokom zime neće biti promena. I dalje imamo najniže cene električne energije u Evropi. Pričali smo i o struji i o gasnim elektranama, o svemu smo pričali. Verujem da ćemo već sutra imati 650 instalisanih megavata. Što se energetike tiče biće nam potrebne godine da se pronalazimo jer cene energenata rastu. Mi imamo obezbeđeno dovoljno električne energije za narednu godinu, ali moramo da ulažemo da imamo i za naredni period. O gasu moramo dodatno da vodimo računa - rekao je Vučić.

O Kosovu i Metohiji

- Govorio sam o dvostrukim standardima Međunarodne zajednice, predsednik Putin to prepoznaje. Razgovarali smo o svemu, znate kad tri sata razgovarate, a sami ste vas dvojica, o muzejima, crkvama, nema oblasti o kojoj nismo pričali. Trudim se da svojim osmehom i zadovoljstvom ne pokažem aroganciju, ali teško je jer sam presrećan.

O ekonomiji i odnosima u regionu

- O Petrohemiji naš uslov je bio da nema otpuštanja radnika. Imamo Brose, imamo fabrike, moramo im obezbediti energente. O Fijatu ne mogu da otkrivam detalje ugovora, jer je takav sporazum. Srbija mora sebe da čuva i brine i da uvek može da zaštiti svoje građane. Da budemo jednako uspešni ili uspešniji od drugih. Ja se nikada ne zadovoljavam nerešenim rezultatom ili porazom. Srbija mora da bude snažna ili snažnija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
S400 Triumph

pre 2 godine

Dok ga zaludjeni evropejci i proamericke drzave placaju 1000 mi ostajemo na 270. Ne kazem da imamo najjacu spoljnu politiku na Balkanu, ali, imamo.

Mixko

pre 2 godine

Ma bravo lideru nas sto si uspeo ispuniti svoje obecanje da ces nastojati da cena ostane ista.

Kris

pre 2 godine

Nama jako puno znači jer neće nam poskupeti cena grejanja.

Tina

pre 2 godine

Srbija ima najjeftiniju cenu gasa u Evropi i to zahvaljujući odgovornoj politici Vučića i pravim iskrenim prijateljem Rusijom.

EmaNikolic

pre 2 godine

Srbija je mirna narednih 6 meseci i to će biti kada je grejna sezona u punom kapacitetu. Neće biti poskupljenja grejanja što je veoma važno za građane.

Ema

pre 2 godine

Bitno je da cena gasa ostane ista dok je najpotrebnija zimi, a nase reserve ostaju netaknute, ovo ne da je dobra vest ovo je odlicna vest BINGO.

Lazar

pre 2 godine

Ovakav ustupak pokazuje koliko je Srbija poštovana od velike Rusije. Spasiba Rusia

Nada

pre 2 godine

Sastanak izmedju Aleksandra i Putina je bio plodonosan i uspesan jer smo uspeli da obezbedimo da se za nas ne menja cena gasa.

Dragan

pre 2 godine

Saradnja sa bratskom Rusijom veoma nam znači, a ovaj sastanak biće samo još jedan u nizu kvalitetnih i prosperitetnih dogovora, koji će jos vise učvrstiti dobar odnos ove dve zemlje.

Dejan

pre 2 godine

Srbija nikada nije imala posvećenijeg lidera. Srbija nije nikada imala sposobnijeg i cenjenijeg predsednika. Svaka čast za svaki potez jer posle svakog vašeg poteza, predloga, inicijative, Srbija je bolje mesto za življenje. Živela Srbija. Živeo predsednik Vučić.

Kiza

pre 2 godine

Mislim da još niko ne shvata koliko se bitna stvar danas desila za Srbiju i koliko će ova cena gasa značiti ne samo u smislu velike uštede i energetske stabilnosti nego i ogromnog uticaja na dalji celokupnu ekonomiju i dalji razvoj privrede.

Nenad

pre 2 godine

Rusija je bratska država koja je obezbedila najpovoljniju cenu gasa Srbiji.

Ivan

pre 2 godine

Odlične vesti i potvrda našem iskrenom prijateljstvu.

Andrija

pre 2 godine

Nasi odnosi sa Rusijom su zaista na najvisem mogucem nivou.

ema

pre 2 godine

Cena gasa ostaje ista sto je dobro za nas gradjane i nasu privredu.

Simic Dusica

pre 2 godine

Najbitnijih šest meseci,svaka čast na zalaganju vrha vlasti.

Goran Krstić

pre 2 godine

Nezadovoljan može biti samo Djilas,pošto je nedavno najavio smrzavanje gradjana Srbije.Pošto i on,na žalost,živi u Srbiji,biće mu toplo cele zime,ali ne oko srca!

Dragan

pre 2 godine

Русофоби су на апаратима ово је непроцењиво.

Dragan

pre 2 godine

Dobro je imati na koga da računaš kada ti je najteže, kao što mi imamo Rusiju.

Lena

pre 2 godine

Imamo uz sebe Rusiju i Kinu, dve jake države, koje su do sada pokazale da na njih uvek možemo da računamo.

Emina

pre 2 godine

Saradnja Srbije i Rusije nikad bolja i velika zasluga za takvo prijateljstvo ide Vucicu jer je " glavni krivac".

Tara

pre 2 godine

Samo nastavite da vodite ovu zemlju ka prosperitetu, a dusebrižnici neka se zamisle šta su oni uradili za vreme dok su bili na vlasti?

Dare

pre 2 godine

Ovo je veliki uspeh i svi smo srecni zbog toga!

Noki

pre 2 godine

Ova cena gasa je odlicna, hvala nasim prijateljima i Vucicu koji se veoma trudi oko svoje zemlje!

Biksi

pre 2 godine

Vucic se izborio za svoju zemlju, ovo je odlicna cena gasa!

Jovica

pre 2 godine

Ovo je dokaz da je Srbija mnogo postovana od strane Rusije!

Neca

pre 2 godine

Ovo je odlična vest koja gradjanima mnogo znaci, bitno je da nema poskupljenja!

Njanja

pre 2 godine

Veoma značajna informacija i pozitivni pregovori jer nam je gas neophodan u svakom smislu te reči . Svaka čast Vučiću na pozdignutim dogovorima.

munjce

pre 2 godine

Bravo za postignut dogovor, Rusija je oduvek gajila iskreno prijateljstvo sa Srbijom.

Sara

pre 2 godine

Građanima Srbije mnogo znači što u narednm periodu neće biti povećanje cene gasa.

Mikan

pre 2 godine

Pa naravno, i Rusima odgovara da i posle 6 meseci nastave dobre odnose sa nama.

Dragan

pre 2 godine

Bitno je da nema poskupljenja, hvala Putinu sto je prihvatio predlog naseg predsednika!

Milan

pre 2 godine

Putin nam je mnogo učinio zadržavanjem postojeće cene gasa. Tu nam je ušteda u milijardama.

Melani

pre 2 godine

Jako znacajno za Srbiju da se cena gasa za sada ne menja a i ubuduce sigurno da cemo biti zadovoljni. Predsednik se maksimalno potrudio da to tako i bude!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17