• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.11.2021

23:03

JA VAM OBEĆAVAM, IMAĆEMO NAJNIŽU CENU GASA U EVROPI! Vučić: Zaboravili smo kako vozovi izgledaju, to su strateška pitanja za zemlju!

TV Pink printscreen

Politika

JA VAM OBEĆAVAM, IMAĆEMO NAJNIŽU CENU GASA U EVROPI! Vučić: Zaboravili smo kako vozovi izgledaju, to su strateška pitanja za zemlju!

Podeli vest

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostovao je u emisiji "Hit Tvit" i tom prilikom objasnio da će Srbija i nakon isteka ugovora imati najpovoljniju cenu gasa u Evropi

- Da objasnim narodu, dogovorena je formula. Naftna formula koja nije bila tako dobra nekada kao što je dobra danas. U međuvremenu je berzanska cena gasa dramatično porasla. Mi se godinu dana borimo za ovo, nekoliko meseci je bilo nemoguće rešiti. Rusi imaju problem o kome neće da govore. Čak 70 milijardi kubnih metara gasa nedostaje Evropi, a svi hoće da istisnu Ruse i ne daju im da prodaju energente - rekao je predsednik.

On je rekao da je sadašnja vlast uspela da izgradi gasovod, za razliku od prethodnih, i da sada možemo da pregovaramo o ceni gasa.

Foto: TV Pink printscreen

Predsedniku Putinu veliko hvala što nam je dao ovu cenu. Videćemo kolika će biti posle šest meseci. Ali znate li zašto? Zato što će posle svi da skoče, i da se žale. Pa naravno da Belorusija plaća jeftinije gas, pa pobogu te dve zemlje su u savezu! Takve gluposti sam primoran da slušam. A ja vam garantujem da ćemo mi imati najnižu cenu u Evropi, ne računajući zemlje ZND - rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je cela srpska delegacija u Rusiji bila presrećna kada je postignut dogovor, ali da je bilo neizvesno do kraja.

Jesmo li imali gasovod? Nismo. A sada ga imamo. Jesmo li imali metro? Nismo. A imaćemo. Jesmo li gradili bolnice? Nismo, a sada ih imamo. Zaboravili smo kako izgledaju vozovi, a to su strateška pitanja za zemlju. Možete da pričate sve najgore o meni, ali rezultati su ono što govori o svima nama. A šta ćemo posle šest meseci za gas videćemo. Ja sam sa Putinom pričao tri sata. Šta sada, tri sata da pričamo telefonom - rekao je predsednik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Teodora

pre 2 godine

Veliko Hvala predsedniku Rusije Vladimiru Putinu što nam je dao ovu cenu koju iskreno ni sami nismo očekivali. Videćemo kolika će biti posle šest meseci.

Romanija

pre 2 godine

To što je se Vučić dogovorio sa Putinom zaslužuje svaku pohvalu.

Nešo N

pre 2 godine

Obezbeđen je siguran dotog gasa za građane Srbije i to po veoma povoljnoj ceni i to opozicije nije dobro nego kritikuju kako će Srbija zbog toga morati dati Rusiji neku protivuslugu.

Glasinac

pre 2 godine

Što je Vučić građanima obećao to je i ispunio i to treba čestitati.

Marko

pre 2 godine

Predsednik Vučić će se svim silama truditi da Srbija ima najnižu cenu gasa u Evropi, a to ćemo naravno postići zahvaljujući dobroj i prijateljskoj saradnji Srbije i Rusije.

Paja

pre 2 godine

Možemo samo biti srecni zbog dogovora predsednika Rusije i Srbije.

Dejan

pre 2 godine

Najniža cena gasa za nasu zemlju je od velikog značaja za dolazak stranih investitora .

Jovica

pre 2 godine

Predsednik ce i dalje da se bori za dobru cenu gasa!

Foki

pre 2 godine

Siguran sam u to da cemo jos uvek imati nizu cenu gasa od ostalih!

Gigi

pre 2 godine

Srbija i Rusija su veliki prijatelji, nadam se da ce cena gasa ostati ista!

Ena

pre 2 godine

Verujem Vucicu, on je uvek odrzao svaku rec i obecanje!

Mr Comment

pre 2 godine

Postoje “pacijenti” koji osporavaju predsednikovu borbu za najnižu cenu gasa u Evropi… Ali to je već njihov probelm. Niko od normalnih građana ove zemlje nema takvu pomisao, jer sve što je od strane Aleksandra Vučića obećano, to je i ispunjeno!

Dabetic

pre 2 godine

Sustina je u dugorocnim planovima koje ova vlast ozbiljno shvata, infrastruktura, bolnice, energenti pa to su sve pitanja od kojuh nam zavisi buducnost.

Zoran

pre 2 godine

Predsednik Vučić što obeća to i ispuni. Dogovor oko cene gasa sa predsednikom Putinom je njegov uspeh.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija