• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2021

12:44

U OBAVEZI SMO DA ČUVAMO USPOMENU NA MILUTINA MRKONJIĆA! Dačić se u suzama oprostio od predsednika SPS! Foto/Video

Tanjug/Rade Prelić

Politika

U OBAVEZI SMO DA ČUVAMO USPOMENU NA MILUTINA MRKONJIĆA! Dačić se u suzama oprostio od predsednika SPS! Foto/Video

Podeli vest

Za Socijalističku partiju Srbije ovo su dani žalosti za velikom legendom, istorijskom ličnošću našeg druga Milutina Mrkonjića, ali i dani kada smo svesni radosti što smo imali jednu takvu veličinu među nama, izjavio je danas predsednik SPS Ivica Dačić, nakon što se u sedištu stranke u Beogradu upisao u Knjigu žalosti povodom smrti počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića

 

Dačić je najavio da će danas u svim odborima te stranke širom zemlje biti otvorene knjige žalosti.

- Mi smo u obavezi da čuvamo uspomenu na Milutina Mrkonjića zato što je to bio plemenit čovek koji je bio, pre svega stručnjak, a ne političar, koji je živeo za svoje projekte, i koji je mnogo toga uradio za našu zemlju i narod. Da ne govorim koliko je bio veran i ljudima sa kojima je nekada radio, uključujući i bivšeg predsednika SPS i predsednika Srbije Slobodana Miloševića i njegovu porodicu - naglasio je Dačić.. On je istakao da je Mrkonjić isto tako bio je odan i mlađima, da je voleo da ih savetuje i da im je davao podršku u najteže vreme, kada su se borili za opstanak partije posle 5. oktobra 2000.
 

- U tom smislu to je zaista veliki gubitak za našu partiju, ali i velika obaveza da nastavimo njegovim putem. Mi smo doneli odluku da osnujemo političku školu za mlade ljude koja će nositi ime Milutina Mrkonjića - objavio je Dačić.

On se zahvalio svima koji su SPS-u izrazili saučešće i pozvao sve socijaliste koji su ga poštovali da dođu na komemoraciju i sahranu i da se na dostojanstrven način oprošte od njega.

Kako je najavio predsednik SPS, u četvrtak u 11 sati biće održana komemoracija Milutinu Mrkonjicu u Skupštini Srbije, a u 15 sati počasni predsednik i jedan od osnivača SPS biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija