• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.11.2021

12:49

Niko ne sme da vređa Mariniku Tepić! Nikome ne dam da nekoga napada zato što je neke nacionalne pripadnosti!

Tanjug

Politika

Niko ne sme da vređa Mariniku Tepić! Nikome ne dam da nekoga napada zato što je neke nacionalne pripadnosti!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da najoštrije osuđuje svako vređanje na nacionalnoj osnovi, kao i svaki govor mržnje i isticanja argumenta da je neko ovakav ili onakav, jer pipada nekoj naciji


Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše, kako je rečeno, širenje govora mržnje na nacionalnoj osnovu na nacionalnim frekvencijama i to tako što je potpredsednica S SP-a prozvana kao rumunski neprijatelj i da li je to za njega način legitimne političke borbe.


"Apsolutno osuđujem svakoga ko bilo koga vređa na nacionalnoj osnovi. Marinika Tepić je lažov i žena koja ne postoji stvar koju nije uradila protiv naše države i ne postoji neodgovornost koju nije pokazala na nekom mestu, kao i Dragan Ðilas. Ja Rumune obožavam i Ukrajince i Bošnjake i Mađare... i nikome ne dam da nekoga napada zato što je neke nacionalne pripadnosti", naveo je Vučić.

Istakao je da je sramota da bilo ko napada bilo koga zato što pripada nekoj drugoj naciji i da će uvek da izrazim svoje neslaganje sa tim.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Zapitao je novinarku N1, koja mu je postavila pitanje, da li je njima sa te televizije lepo kada čuju da njemu psuju majku i kažu da je moron.

"Svi koji pripadaju bilo kojoj naciji su građni naše zemlje i moraju da imaju ista prava, i kao predsendk uvek ću se boriti za to", poručio je Vučić.

Pozivam rumunsku braću da 3. aprila glasaju za budućnost Srbje i da imaju sva prava i da svaki napad za njih svaki budući predsednik osudi, poručio je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ilija

pre 2 godine

Niko od nas nema protiv nje bilo šta zato što je Rumunka, ali i te kako nam svima smeta što pljuje svesno po Srbiji i tako vređa srpski narod. Rumuni su nama bratski narod i to su nam i dokazali.

Branko N

pre 2 godine

Svako je u Srbiji ravnopravan bez obzira na njegovu nacionalnost.

Ana

pre 2 godine

To se slazem. Jos kad Marinika ne bi vredjala nas zdrav razum, bilo bi dobro.

Bogi

pre 2 godine

Svako ima pravo da ga nadležni sudovi i drugi organi javne vlasti Republike Srbije efikasno štite od svih oblika diskriminacije! Stop diskriminaciji.

Pera

pre 2 godine

Ovo je demokratska drzava i slazem se sa predsednikom da niko nema pravo nikoga da vredja ni po kakvoj osnovi, a posebno nacionalnoj.

Lara

pre 2 godine

Ne smeta nikome Marinikina nacionalna pripadnost, smeta to sto radi protiv Srbije i svojih gradjana.

Igor

pre 2 godine

U nasoj drzavi svako ima ista prava bez obzira na to koje je nacionalnosti.Ali je nedopustivo da Marinika radi protiv nasih gradjana.

Vedrana

pre 2 godine

Marinika je licemer i lazov. Ali prebaciti nekom nesto jer je drugacije nacije, boje koze ili uverenja, nije u redu. Treba osuditi to.

Baća

pre 2 godine

Slažem se. Marinika je Rumunka, ali nisu svi Rumuni kao ona. Smeta što ona želi da Srbima zalepi etiketu genocidnog naroda, a ima sva prava u Srbiji kao pripadnica nacionalne manjine. To iritira i otuda ponekad žešći komentari na njen račun, a ne protiv rumunske braće. Bahati se, provocira i besomučno laže o Srbima. Pa, idi, sestro, u neku drugu državu, npr. U Hrvatsu, pa pokušaj nešto da im prigovoriš. A u Srbiji sve može. Dokle?

Zoki

pre 2 godine

Srbija je zemlja svih njenih građana i lepo je što je predsednik ovo rekao. Međutim, postoji jedan problem, neki građani ( u ovom slučaju gospođa Marinika Tepić ), svesno pljuju po zemlji u kojoj žive, a to je neprihvatljivo.

Ana

pre 2 godine

Srbija nikada nije tolerisala uvrede na nacionalnoj osnovi, pa nece ni sada. A Mariniki nek je na cast sto vredja druge.

Pera Savic

pre 2 godine

Srbija nije niti ce biti fasisticka drzava ikad,svako ima pravo da se izjasnjava kako se oseca.

Jeca

pre 2 godine

Ova Tepicka samo potvrdjuje da je Srbomrzac i lazovcina dosadila je narodu vise stvarno

Sofija

pre 2 godine

Problem je što Marinika vređa svoj narod. A nebitno je ko je koje nacionalnosti sve dok smo ljudi.

ana

pre 2 godine

Nasa drzava je bogata nacionalnim manjinama. I treba da se postuju svi medjusobno. Greska je osudjivati srpski narod a ziveti u Srbiji, gde svako ima jednako pravo. Manjine su postovane kod nas.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija