• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2021

08:56

Kad stanemo u kordon oni nas gađaju i nazivaju kerovima, a kada izazovu sukobe ONDA TRAŽE POLICIJU!

printscreen RTV Pink

Politika

Kad stanemo u kordon oni nas gađaju i nazivaju kerovima, a kada izazovu sukobe ONDA TRAŽE POLICIJU!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je u Jutarnjem programu RTV Pink da je jedino nasilje koje smo videli na protestu ono koje su vršile Zelenovićeve i Đilasove pristalice

 

"Policija ni prema kome nije primenila silu, nikoga nije istukla. Policija čini sve da do nasilja ne dođe, mi smo jedina brana nasilju. Kada stanemo u kordon kod Sava Centra, viču na nas, nazivaju nas kerovima, gađaju i teraju da se sklonimo, a onda sledeći put kada izazovu sukobe i tuču dozivaju i traže policiju", rekao je Vulin. 

Vulin je za Pink kaže da je strašno što policija veće mesecima nekoga razdvaja.

"Bager ili utovarivač, nije ni važno, on ima pravo da se kreće u skladu sa saobraćajnim propisima, ali 30 traktora koji su blokirali most nemaju pravo da budu tamo", naveo je Vulin.

Šokiran sam činjenicom da Zelenović stoji na tri metra od mesta gde pebijaju čoveka I NIŠTA NE PREDUZIMA!

Ministar Vulin je podsetio da je ranije upozoravao na ovakvu mogućnost.

"Nasilni protesti su ranije pripremani, uopšte nije važno šta je povod, samo je bilo važno naći način da dođe do sukoba", istakao je Vulin i naglasio da nijedan pripadnik policije nije u subotu izašao na ulicu sa idejom da nekoga tuče.

Stojim iza svakog svog policajca

Vulin je izjavio da stoji iza svakog policajca koji je bio na protestima u subotu, koji se držao slova zakona, postupao po pravilima službe i dodao da svaki policajac ima podršku svog Ministarstva, a i njega kao ministra.

On je za tv Pink rekao da nijednog policajca neće da baci nevladinim organizacijama da ga "čereče, ponižavaju, vređaju".

- To su ljudi koji vole svoju zemlju, koji je čuvaju. Ni jedan policajac u subotu nije izašao sa idejom da nekog tuče, da nekom pravi probleme ili da nekog povredi, izašao je da radi svoj posao i da se što pre vrati kući svojoj porodici. Stojim iza svakog policajca koji brani red i zakon. Bez policije postajemo čopor, a ne uređena društvena zajednica - rekao je Vulin.

Vulin je istakao da su oni koji su organizovali blokade i kršili zakon targetirali policiju i da će to masovno početi da rade, kao i da je to već viđeno u obojenim revolucijama širom sveta.

- Sada su počeli da rade jednu stvar koju su radili u Hong Kongu i Belorusiji, a to je targetiranje policajaca. Načelnika PU Šabac su stavili na fotografiju i onda čitav tekst o njemu ko je i šta je, šta je uradio, odnosno šta nije uradio, kao da imaju pravo da odlučuju šta je to policajac trebalo da uradi. Policijac se stavi na net izvređa se, važno je i poslati mu poruku znamo i tebe i tvoju porodicu i ti više nisi siguran i onda na taj način napadate sve one koji su radili svoj posao. To se radilo u Hong Kongu, radilo se u Belorusiji, sada se radi i kod nas. To će biti masovno. Oni će ići od čoveka do čoveka - naglasio je Vulin.

Dodaje da policija nije tu da nekog povredi, već da sačuva živote građana i njihovu imovinu.

- Oni koji su izašli protiv njega, oni koji su ga vređali, gađali, govorili da je ker, oni su izašli sa idejom da nekoga povrede, pa i tog policajca. Nijedan policajac u Srbiji ne želi da povredi nikoga i zato stojim iza svakog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i imaće moju podršku - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, policija neće primenjivati nikakvo nasilje, jer je brana nasilju.

- Nemojte napadati građane, uništavati imovinu, nemojte od Srbije praviti nebezbedno mesto, za sve ima prostora i načina da se reši, ali činiti svakodnevni život nemogućim nije rešenje ničega - rekao je Vulin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija