• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.12.2021

12:39

POSLE KORNETA U SRBIJU STIŽU MOĆNI NOVI PANCIRI! PAO DOGOVOR! "Ostale su još tehničke stvari"!

Politika

POSLE KORNETA U SRBIJU STIŽU MOĆNI NOVI PANCIRI! PAO DOGOVOR! "Ostale su još tehničke stvari"!

Podeli vest

Srbija će kupiti nove ruske raketno-topovske protivvazdušne sisteme "Pancir", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin tokom razgovora u Moskvi sa ministrom odbrane Rusije, generalom Sergejom Šojguom, navodi se u saopštenju ruskog ministarstva odbrane koje prenosi TAS S

- Dobili smo Kornete (protivtenkovske raketne sisteme). Dobili smo tenkove, oklopne transportere i kupujemo nove Pancire - izjavio je Vulin tokom razgovora sa Šojguom.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je preneo "lični pozdrav i veliku zahvalnost predsednika Srbije Aleksandra Vucića" ruskom ministru odbrane "za sve ove godine zajedničke borbe i razvoja odnosa", prenosi ruska agencija TAS S.

Foto: AP photo/Printskrin/Fotoilustracija

- Sve ono što smo sa vama dogovorili se sprovodi - rekao je Vulin u obraćanju Šojguu.

Vulin je dodao da će predstavništvo ruskog Ministarstva odbrane uskoro biti otvoreno u Beogradu.

- Čekamo samo otvaranje. To su već tehnička pitanja - izjavio je sprski ministar unutrašnjih poslova.

Ministar Vulin je nazvao šefa ruske odbrane svojim ličnim prijateljem i prijateljem Srbije.

Ruski ministar odbrane je izjavio da saradnja Rusije i Srbije poslednjih godina dobija dinamičan i višestruki karakter, a da su rezultati nedavnog sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i Srbije Aleksandra Vučića još jedna potvrda toga.

Foto: Tanjug

- Predsednici nasih zemalja dogovorili su dalji razvoj bilateralne saradnje u različitim oblastima, uključujući i vojnu sferu - izjavio je Šojgu.

- Nastavljamo vojnu saradnju. Izvodimo zajedničke vežbe. Svake godine ih je sve više. Naš program vojne saradnje se širi. Dobro napreduje i vojno-tehnička saradnja. Program koji smo zacrtali pre mnogo godina sprovodi se u fazama, na vreme i u obimu koji smo dogovorili - zaključio je Šojgu.NO


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
(VIDEO) SRBIJA PROTIV HRVATSKE I NATO, KORNETI PROTIV JAVELINA... Kad uporedite dva najpoznatija protivoklopna sistema, biće vam jasno zašto su komšije i Alijansa poludeli...
Politika

(VIDEO) SRBIJA PROTIV HRVATSKE I NATO, KORNETI PROTIV JAVELINA... Kad uporedite dva najpoznatija protivoklopna sistema, biće vam jasno zašto su komšije i Alijansa poludeli...

Region je na nogama zbog isporuke ruskih Korneta Srbiji. Ovo posebno boli Hrvatsku, ali i zemlje NATO u okruženju. Srbija je do sada važila za oklopnu silu, ali su iz Alijanse isticali da srpske tenkove čekaju njihovi brutalni protivoklopni sistemi, pre svih Javelini... Računali su valjda da Srbija nema čime da zaustavi njihove oklopne jedinice... Sada su potučni i prestravljeni...

26.11.2021

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija