• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2021

21:12

NOVE PROVOKACIJE ŠIPTARA! Zastave Albanije i UČK postavljene u severnoj Kosovskoj Mitrovici!

Politika

NOVE PROVOKACIJE ŠIPTARA! Zastave Albanije i UČK postavljene u severnoj Kosovskoj Mitrovici!

Podeli vest

U severnom delu Kosovske Mitrovice, u etnički mešovitom naselju Bošnjačka mahala, večeras su postavljene zastave Albanije i terorističke organizacije UČK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

U saopštenju se ističe da je reč o "smišljenoj, opasnoj provokaciji koja ima za cilj da izazove neodmerenu reakciju srpskog naroda na severu pokrajine, koji je teško stradao upravo od ruku terorista UČK".

Kancelarija za KiM smatra da, iako je izvršilac sakriven, slavljenje terorističke UČK ima svoj prepoznatljiv potpis i "vodi sve do vlasti u Prištini".

U saopštenju se ocenjuje da je "očigledna namera Aljbina Kurtija da ponovo podigne tenzije na severu Kosova i Metohije, izazove incidente i tako pokuša da skupi neki politički poen".

Navodi se i da "to što Kurti nije dobrodošao u srpske sredine na KiM, a sever pokrajine mu predstavlja svakodnevnu opsesiju, ne može kompenzovati ovakvim akcijama i kačenjem zastava terorističke organizacije u srpskim sredinama".

- Jasno je da Kurtija očigledno ne zanima dijalog i normalizacija odnosa, ali ga zanima novo rasplamsavanje tenzija kroz koje pokazuje još jednom svoje pravo lice ekstremiste, preobučenog u odelo političara - poručuju iz Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Cek...a srpske i ruske zastave u Severnoj Mitrovici nisu provokacija?

Milan

pre 2 godine

Da li Srpska lista sedi u skupštini sa bivšim UCK teroristima? Jel ucestvije na izborima lazne drzave? Jel imaju konflikt sa tim sto rade? Nemaju, pa onda?

Pera Bandera

pre 2 godine

Treba im oštro pripretiti i poslati Nenada Čanka da on to sredi sa svojim prijateljem Aljbinom Kurtijem.

Rade R

pre 2 godine

Sada neka Srbi stave zastave Srbije! Odlična prilika da se vidi dali međunarodna zajednica ima iste aršine! ŽIVELA SRBIJA!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija