• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2021

18:31

PREDSEDNIK VUČIĆ O KONFERENCIJI U BRISELU: Otvaranje klastera je snažan signal podrške EU Srbiji!

Printscreen

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ O KONFERENCIJI U BRISELU: Otvaranje klastera je snažan signal podrške EU Srbiji!

Podeli vest

Srbija je otvaranjem klastera 4 napravila korak napred i dobila važan signal Evropske unije da oni podržavaju evropske integracije naše zemlje, saglasni su predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić

“Imamo odlične vesti iz Brisela. Srbija je jedina sa Zapadnog Balkana koja je otvorila poglavlja sada, i dobila pozitivan signal od EU”, naglasila je Brnabić, na sednici vlade kojoj prisustvuje i predsednik Vučić.

Ona je dodala da time treba da se ponosimo i da nam to služi na čast, kao i da je to pokazatelj da i u vreme pandemije, možemo da sprovodimo reforme, posebno u oblasti vladavine prava.

“Nastavljamo dalje, imamo spreman i klaster 3 za otvaranje”, poručila je Brnabić, koja je jutros sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović prisustvovala Međuvladinoj konferenciji u Briselu, na kojoj je Srbija otvorila klaster 4.

Kako je istakla, nikada pozitivnije komentare nije čula tokom međuvladine konferencije, na kojoj su, prenela je, mnogi rekli da je bilo blizu i otvaranje klastera 3.

“Žao mi je što nije, ali i ovo je ogroman uspeh. Spremamo se za otvaranje klastera 5. U ovom trenutku imamo 22 otvorena poglavlja, od 35 i guramo dalje”, rekla je Brnabić.

Foto: Printscreen

Predsednik Vučić je ocenio da je otvaranje klastera 4 značajan signal da EU podržava dalji napredak Srbije na njenom evropskom putu, ali i da se u Srbiji vredno i dobro radi.

„Mi smo jedina zemlja sa Zapadnog Balkana kojoj je bilo šta otvoreno na međuvladinoj konferenciji u Briselu. Čemu se ne radujemo, jer bi voleli da su i drugi, posebno naši prijatelji iz Severne Makedonije, ali to, dodaje, iz bilateralnih razloga nisu“, kazao je on.



Vučić se zahvalio predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, šefu Delegacije EU u Srbiji Emanuelu Žiofreu, koji je mnogo truda uložio i pokazao mnogo poštovanja.

Istakao je da je ovo dobar signal za našu zemlju da se rad isplati.

Naglasio je da su posebno važne otvorene oblasti kao što su životna sredina, energetika i transportna povezanost.

„Želim vladi da dobro radi i da možemo uskoro da pričamo i o zatvaranju poglavlja“, dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Iva

pre 2 godine

I ljudi u svetu su prepoznali trud i rad Vucica i zato treba svima da bude drago zbog ovih divnih vesti. Ceni se rad predsednika Vucica.

Ana

pre 2 godine

Kad se samo setim sa DS - om, s mrtve tacke nismo mrdnuli sto se tice ulazak u EU.

Ana

pre 2 godine

Sem snaznog osecam da je Srbija danas visoko procenjena i da nam i to otvara sirom vrata.

Milan

pre 2 godine

Uspesno i odgovorno resavamo zadatke i polako dostizeml EU put.

Kica

pre 2 godine

Srbija je pokazala ozbiljnost na putu ka EU i zato ne cudi otvaranje klastera sa cetiri poglavlja, izmedju ostalog i zastita zivotne sredine, koja je trenutno aktuelna tema u Srbiji.

Deda

pre 2 godine

Za sve ove godine nismo odustali od EU a ni ona od nas.

Azra

pre 2 godine

Vise nego ikada verujem u evropski put Srbije, jedini ispravan trenutno.

marko

pre 2 godine

Srbija je priznata zemlja u evropi i svi postuju politiku Vučica!

Bojana

pre 2 godine

Veliki uspeh našeg predsednika i svih građana.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija