• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.12.2021

10:38

Vulin: Početak suđenja Belivukovoj grupi pitanje pravosuđa

Beta

Politika

Vulin: Početak suđenja Belivukovoj grupi pitanje pravosuđa

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da su Tužilaštvo, BIA i MUP savršeno uradili svoj posao kada je u pitanju optužnica protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i dokazali nekoliko ubistava koje su počinili pripadnici tog klana, a da je pitanje pravosuđa kada će početi suđenje protiv te kriminalne grupe

- Optužnica je podignuta i prihvaćena, kada god otkrijemo nešto novo i kada dopunjavamo optužnicu, to ima neko vremensko trajanje zbog koga se produžava momenat za početak suđenja - rekao je Vulin za Pink.

Vulin je rekao da je razbijanje organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića primećeno u celoj Evropi i da su srpskoj policiji na izuzetnom uspehu čestitali Evropol i druge partnerske službe jer je bilo teško poverovati da postoji kriminalna banda sa takvom surovošću.

Komentarišući puštanje iz pritvora bivše državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović, Vulin je rekao da je to bila potpuno zakonit za krivično delo za koje je Hrkalović osumnjiičena zakonom je propisan maksimalan pritvor 30 plus 30 dana.

- Mi se ne bavimo osvetom, nego zakonom. Pritvor nije kazna, uslov za ukidanje pritvora Dijani Hrkalović je bio saslušanje svih svedoka, da ona ne bi mogla da utiče na svedoke, a pošto su svedoci saslušani, nema šta da radi u pritvoru. To je bila potpuno zakonita odluka - rekao je Vulin i dodao da je optužni predlog podignut i da se čeka optužnica.

Na pitanje kako komentariše istupanje pojedinih policajaca u javnosti koji su pričali o malverzacijama kojima su bili podvrgnuti kao pripadnici MUP-a u vreme kada je Hrkalovićeva bila državna sekretarka, Vulin je rekao da se svaka takva izjava istražuje i proverava.

Dodao je da su osim Hrkalovićeve, optužena jos dva policajca i naglasio da niko u policiji ne sme da misli da će protekom vremena njegova saradnja sa Belivukom ili bilo kakvo kršenje zakona biti zaboravljeno.

- Neće proći, radimo po zakonu i ništa neće biti zaboravljeno ne zato što je u pitanju Hrkalović ili bilo ko drugi, već zato što je suština policije zakonitost - rekao je Vulin.

Naglasio je da ukoliko imaju bilokakvu komunikaciju sa kriminalcima, policajci moraju da to prijave svom starešini, a ko ne prijavi, znači,kaže, da ima razlog za to.

- Policajci nisu obični ljudi, moraju da vode racuna sa kim sede i sa kim se nalaze, i d a ne postanu opravdanje nekom kriminalcu - rekao je ministar.

Na pitanje da li deli mišljenje premijerke Ane Brnabić koja ne isključuje mogućnost sabotaže u termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu, Vulin je rekao da će to komentarisati kada MUP bude imao bilo kakvu informaciju o tom slučaju i naglasio da treba utvrditi odgovornost svih za nestanak struje i grejanja.

Primetio je da je kada je reč o tom problemu fokus ponovo usmeren na Vučića, a ne na resornog ministra i ostale članove vlade.

- Vučić ima veliku manu da dozvoljava da tuđi problemi postjaju njegovi i da ih preuzima na sebe, a sa druge strane spreman je da rešava probleme sa kojima nema nikakve veze. Fokus se ponovo usmerio na njega, niko ne pita resornoh ministra i ostale ministra, na kraju je on kriv za sve - rekao je Vulin i dodao da i kada Vučić obezbedi najpovoljniju cenu gasa u Evropi, kritičari pitaju šta se meša i gde su mu ustavna ovlašćenja, a on rešava probleme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija