• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.12.2021

13:00

Srbija je jedina zemlja u regionu koja nema problema sa strujom i gasom i U kojoj NEĆE RASTI CENA!

printscreen

Politika

Srbija je jedina zemlja u regionu koja nema problema sa strujom i gasom i U kojoj NEĆE RASTI CENA!

Podeli vest

glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević rekao je za RTV Pink je Srbija je jedina zemlja u regionu koja nema problema sa strujom i gasom. Mi smo jedina zemlja u regionu u kojoj neće rasti cene gasa i struje

Govoreći o gasnoj krizi, rekao je da zahvaljujući saradnji sa Rusijom Srbija najmanje oseća probleme gasne i energetske krize.

- Srbija je jedina zemlja u regionu koja nema problema sa strujom i gasom. Mi smo jedina zemlja u regionu u kojoj neće rasti cene gasa i struje - rekao je on.

Protesti u Tirani

Vučićević je rekao da nije slučajno to što su se juče desili protesti u Tirani kada se održavao samit inicijative 'Otvoreni Balkan' i naveo da su ti protesti maslo Sali Beriše i da je on to sve isplanirao, te da je i on bliski saradnik Aljbina Kurtija.

- Inicijativa 'Otvoreni Balkan' je od suštinske važnosti za nas, to za sve nas znači mnogo bolji život. Kako? Tako što neće biti višem granica, neće postojati granica više između Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Mi sa Albanijom moramo da gradimo mnogo bolje odnose nego što su bili do sada. Ideja predsednika Vučića koja je bila 'Mali Šengen' a sada je preimenovana u 'Otvoreni Balkan' je od najveće koristi za sve nas - rekao je Vučićević.

Vučević je rekao da će uvođenje radnih dozvola kada se implementira biti od izuzetne koristi.

- Mi žemo tako da postnaemo još primamljiviji za strane investicije. Kada dođe investitor na neku teritoriju on gleda infrastrukturu i kapacitete koje ta zemlja ima. Mi smo te naše kapacitete skoro duplirali u odnosu na prethodni period. Najrazvijeniji smo kada posmatramo Albaniju i Severnu Makedoniju - naveo je on.

On je komentarisao pitanje albanskog novinara koji je od Vučića zahtevao da mu na albanskom odgovori na pitanje.

- To je direktna provokacija. Kao što i ovi sa N1 i tajkunskih medija koriste te konferencije za svoju politički agendu. Videli ste odgovor predsedika Vučića i Rame. Vlast Edija Rame treba i te kako pohvaliti - istakao je Vučićević.

Foto: printscreen

- Stotime i desetine srpskih zastava je bilo okačeno u Tirani, imalo je samo nekoliko incidenata. Mi treba da gledamo u budućnost i da pređemo preko prošlosti. Bilo koji srpski proizvod ima otvoren put na tržište Otvorenog Balkana. To je ono što sve tri države nude, a nadam se uskoro i četiri, pet i šest. To će u jednom trenutku da postane najveći razvojni motor ovog dela sveta - rekao je on.

Kako navodi, ova inicijativa može da se ne dopada samo onima koji imaju loše i zle namere.

Kada su u pitanju evrointegracije Vučićević je rekao da je na stranu Srbije i srpskog naroda stala Mađarska.

- Varhelji je rekao da treba da se razgovara sa Srbima, a ne o Srbima. Orban je rekao da Srbiju treba odmah primiti u EU jer Srbija drži ključ Zapadnog Balkana. To razumeju ozbiljni ljudi u EU, a do tog savezništva je dovela uspešna politika Aleksandra Vučića - kaže on i dodaje da pojedini u Srbiji toga izgleda nisu svesni i vode se svojim agendama na kojima bi samo da zarađuju novac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 2 godine

Zapadna Evropa nema sa derivatima problema o cemu ta diskusija u Srbiji Vučić Vam vodi zemlju perfektno ali toliko hvaljenja mislim da je to preterivanje i da bi trebalo skromniji biti pogotovo u komentarima Gospodine VUČIČEVIĆU

VUČIĆ OBJAVIO VAŽNU VEST!
Politika

VUČIĆ OBJAVIO VAŽNU VEST!

Današnji sporazumi su nukleus nečega što će stvoriti da ovaj deo Evrope bude suštinski bez granica, i to mnogo pre nego što smo mislili, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagram nalogu "avucic"

21.12.2021

21:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija