• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2021

16:19

Boljević: Ovo je pitanje svih pitanja - Ja sam bila zaprepašćena da Konvent neće da učestvuje!

Politika

Boljević: Ovo je pitanje svih pitanja - Ja sam bila zaprepašćena da Konvent neće da učestvuje!

Podeli vest

Dragana Boljević iz Društva sudija Srbije kazala je danas na sastanku sa Nacionalnim konventom za EU da je "pitanje evropskih integracija, pitanje broj jedan"


- To je pitanje svih pitanja. Ovaj sastanak mi smo shvatili kao jedan od načina objašnjavanja građanima šta se dešava 16. januara. Naša funkcija je da objasnimo šta se dešava sa promenom Ustava i šta se dešava sa procesom evropskih integracija - izjavila je Boljević.

- Juče smo imali na Javnom servisu debatnu emisiju, očekujemo da će biti još takvih emisija. Ovaj postupak je započet početkom godine. U ovom postupku se znalo da ćemo da idemo na referendum. Kada sam ja lično ušla u Radnu grupu, ja sam ušla sa velikim zazorom. Ja iz radne grupe nisam izašla - dodaje Boljević.

- Ne možemo mi da se ponašamo politički, mi smo strukovno udruženje. Nama je zakonodavac otvorio prostor. Da se ustav piše u laboratoriji, znate kakav bismo ustav napravili... - kaže Boljević.

- Ja sam bila zaprepašćena da Konvent neće da učestvuje. Građani treba da znaju da će evropske integracije biti otežane. Zašto niko od udruženja nije mogao da dođe, zato što bi bili identifikovani kao neko ko pomaže ovu vlast - rekla je Boljević i dodala da će se uvek odazvati.

Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava, rekla je da će "informisanja građana biti, jer je to politička vizija i volja vlade".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SKANDAL! Brnabić: NVO POLITIZUJU OVAJ SUSRET! Građani moraju da znaju, 16. januara glasa se za depolitizaciju sudstva!
Politika

SKANDAL! Brnabić: NVO POLITIZUJU OVAJ SUSRET! Građani moraju da znaju, 16. januara glasa se za depolitizaciju sudstva!

Sastanak predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa Nacionalnim konventom o Evropskoj uniji na temu daljih koraka u procesu evropskih integracija Srbije i predstojeći referendum održan je danas. Na sastanku su učestvovali ministri u Vladi Srbije i predstavnici konventa. Sastanku nisu prisustvovali nemamo članovi Nacionalnog konventa za poglavlje 23. Premijerka Srbije nakon sastanka obratila se medijima

22.12.2021

17:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija