• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.12.2021

13:06

Milanović: Kosovo mi je draga država, lićno ću se založiti da je priznaju sve članice EU!

Beta

Politika

Milanović: Kosovo mi je draga država, lićno ću se založiti da je priznaju sve članice EU!

Podeli vest

Hrvatski predsednik Zoran Milanović je jutros stigao u dvodnevnu posetu Prištini gde je izjavio da je njemu "Kosovo draga država" i da ne razume zemlje članice EU koje nisu priznale Kosovo te da će se lično založiti da se to ispravi, prenosi Reporteri

 

On je nakon sastanka sa Vjosom Osmani, na konferenciji za medije, rekao da su ljudi malo informisani o lažnoj državi.

"Meni lično Kosovo je draga država. Kosovo ima prijateljsku državu jer ima živahnu demokratiju. Kosovo je zemlja koja će vrlo brzo u političkom pogledu moći da se pridruži međunarodnim organizacijama. Iznenađujuće je koliko se malo zna o Kosovu čak i u zemljama EU", rekao je Milanović.

Vjosa Osmani rekla je da je sa Milanovićem razgovarala o produbljivanju odličnih odnosa koje imaju tzv. Kosovo i Hrvatska.

"Smatramo Hrvatsku velikim prijateljem Kosova. Zahvalna sam Hrvatskoj zbog vakcina koje su nam donirane i solidarnosti u vezi sa nesrećom u Slavonskom Brodu. Naša zemlja je jasno naznačila da je naša vizija članstvo u evro-atlantskim strukturama, zbog čega cenimo podršku Hrvatske", rekla je Osmani i istakla da se nada da će Hrvatska nastaviti da podržava Kosovo na tom putu.

Foto: Kosovo Online

Zoran Milanović i Vjosa Osmani

Dodala je da posetu Milanovića Priština smatra kao, kako je navela, "važan korak za ojačavanje odnosa dve države i dva naroda".

Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović je jutros stigao u dvodnevnu posetu Prištini, gde se sastao sa Osmanijevom, a najavljen je i susret sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Hrvatski predsednik će se sastati sa stanovnicima Janjeva, gde u najvećem broju žive Hrvati.
Badnje veče po Gregorijanskom kalendaru Milanović će provesti sa pripadnicima Hrvatskih oružanih snaga u okviru misije Kfor na Kosovu i Metohiji.

U trenutku dočeka Milanovića deo prištinskih ulica je bio zatvoren za saobraćaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija