• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Tomković

01.01.2022

16:03

DAČIĆ SLAVI 56. ROĐENDAN SA INFORMEROM Otkriva: Šta bi mu za rođendan poželeli Boško, Marinika i Đilas KAKVE PORUKE MU ŠALJE VUČIĆ

Marko Đoković

Politika

DAČIĆ SLAVI 56. ROĐENDAN SA INFORMEROM Otkriva: Šta bi mu za rođendan poželeli Boško, Marinika i Đilas KAKVE PORUKE MU ŠALJE VUČIĆ

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić danas je napunio 56. godina. Ekipa Informera posetila ga je u njegovoj kancelariji, gde smo ga obradovali tortom i balonima.

Dačić je zamislio želju, oduvao svećice, a ona nam je otkrio da želi da postane dede, kako je proslavljao u mladosti svoje rođendane, ali i kako mu predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestita. Ivicu smo pitali i kakve čestitke očekuje od opozicionih političara Boška Obradovića, Marinike Tepić i Dragana Đilasa.

Foto: Marko Đoković

Ivica Dačić

Napunili ste danas 56. godina. Da li ste spremni da postanete deda?

- Spreman sam da postanem deda, ali moja žena ima neke primedbe jer joj se ne sviđa da bude baba. Mi se tako šalimo, ali ja bih zaista volela. Sin mi je još mlad, snajka takođe. Sin ima 22, a snajka 20., ako da je to njihova stvar, ali ja bih voleo.
Ja sam se oženio u 27. godini, moja supruga je imala 20. Oni ne razmišljaju sada o tome, proživljavaju svoje najlepše trenutke.

Da li ste slavili rođendane, s obzirom na to da ste rođeni 1. januara?

- Veliki je problem za one koji su rođeni 1. janura da taj dan slave kao svoj rođendan zato što ga svi slave kao svetski praznik. Malo ljudi bude tu, 1. januara u toku dana se uglavnom svi oporavljaju od roslave u novogodišnjoj noći, pa je nezgodno. Sa druge strane je lepo što ste rođeni na Novu godinu.

Foto: Marko Đoković

Ivica Dačić duva svećice

Da li ste dobijali dva poklona, jedan 31. decembra, a drugi 1. januara?

- Nikada nisam dobijao posebne poklone za Novu Godinu i za svoj rođendan i zbog toga sam se uvek žalio. Uvek je bila rasprava zašto ja dobijam samo jedan poklon, a ne dva. Uvek sam bio oštećen. Svi su dobijali posebno poklon za rođendan, a drugi za Novu godinu, a ja samo jedan zajednički.

Kada biste danas slavili 16. a ne 56. rođendan da li biste poželeli da bude pevač ili političar?

- Čekaj prvo da se setim 16. rođendana. To je bilo 1982. godine. U to vreme ne bih poželeo ni jedno, ni drugo. Tada nisam ni razmišljao da ću biti političar. Nama mladima su se političari činili kao dosadni, uštogljeni ljudi. To nam nije bilo primamljivo. Ni pevač nisam želeo da budem, ja nikada nisam školovao glas i nikada nisam hteo da ga iskoristim za neku svoju muzičku karijeru. Od uvek sam mislio da ću biti novinar. Najviše sam bio zaljubljen u sportski sektor. U gimnaziji „Stevan Sremac“ išao sam na smer „kultura i informisanje“. Kasnije, kada sam došao na Fakultet političkih nauka ja sam izabrao smer novinarstvo.

Ako ikada odustanete od politike, mesto u našoj redakciji Vas čeka?

- Držaću vas za reč, odnosno za snimak.  Ja sam dobitnik više novinarskih nagrada kao student. Ja sam dva tri puta dobio nagradu „Borivoje Mirković“ za najbolja studenstska novinarska ostvarenja. Čak sam bio novinar kod Milomira Marića u „Dugi“, Vanja Bulić mi je bio urednik u olmadinskim novinama. Oni su za mene bili face, teško je bilo doći do njih. To je bilo drugačije vreme, sa drugačijim sistemom vrednosti.

 Uz koju pesmu lomište čaše?

- Ne mogu da pevam, ipak je ovo kancelarije predsednika narodne skupštine, u kafani da smo , mogao bih. Ja inače nemam običaj da lomim čaše. Nedavno sam gledao jedan snimak sa nečijeg rođendana. Na snimku su Ceca, njena sestra Lidija i moj sin Luka, koji je bio mali. On se veseli i u nekom momentu neko mu dodaje čašu i on lomi čašu. Pa onda mu dodaje još jednu i on lomi i drugu čašu. Onda sam ja došao i zaustavio ga. Taj koji ga je tome učio bio je Mrka. Ja nemam taj običaj. Ja volim grčke pesme, gde je sastavni deo scenarija da se polomi neki tanjir ii nešto tako. Vrlo često ih zapevam, a posebno volim „Min muti monis“ to je lepa grčka pesma koja govori o srpskom vojniku koji je bio na Krfu, pa je na kraju krenuo za Srbiju, a ostavio je devojku tamo. Tako je nastala ta numera i uz nju nekada polomim neki tanjir, ali čašu nisam nikada.

Mrka je bio boem i legenda

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Milutin Mrkonjić

Ovo je prvi rođendan posle dugo godina da Vas Milutin Mrkonjić neće pozvati i čestitati vam. Koju ste muziku sa njim voleli da slušate?

- On je bio boem, legenda. Mi prosto ne možemo da verujemo da je on stvarno umro. Imam utisak da nas odnekle gleda i da nas opominje da li dobro radimo, da li ga opštujemo. Uz njega je nespojiva neka bolest ili smrt. Veliki je gubitak za sve nas. U kontaktu smo sa Anom i sada se spremamo da 6. januara obežimo 40 dana od njegove smrti. Ja ne mogu da kažem uz koju se pesmu on najviše radovao. On je sve pesme znao i sve ih je voleo. Sahranili smo ga uz pesmu Bekija Bekića „Čubura“, a ja nisam ni znao da on voli tu pesmu. Ona ga je pogađala jer se tu pominje majka. Mrka je bio i ostao legenda. Predsednik Vučić je rekao kada smo imali komemoraciju da ćemo neki infrastrukturni projekat nazvati po njemu. Mislim da je on to zaslužio.  Živeo je život u projektima.

Kada bi Vam danas zazvonio telefon i kada bi Vas pozvao Boško Obradović, šta mislite kako bi Vam čestitao rođendan?

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Boško Obradović

- Pa ja ne verujem da bi mi čestitao. Ja sam se sa njima sada više upoznavao, za vreme ovog višestranačkog dijaloga, mnoge nisam poznavao. I on je tada rekao da ne može tog dana, zato što mu ćerka slavi 18. rođendana. Ja sam ga tada pozvao i čestitao mu. I predsednik Vučić mi je rekao da mu prenesem njegove čestitke. Mislim da je Boško bio malo iznenađen, ali ja smatram da bi to trebalo da bude sastavni deo elementarne ljudske pristojnosti bez obzira na političke razlike. Kad bi mene pozvao sada, mislim da bi mi poželeo što gore rezultate na izborima.

Šta bi Vam poželela Marinika Tepić?

Foto: printscreen

Marinika Tepić

- Za nju verujem da me nikada ne bi pozvala, ali mi svakako sigurno ne bi poželela ništa lepo.

A Dragan Đilas?

Foto: Informer DN

Dragan Đilas

- Ja ni sa njim nemam nikakav kontakt.  Nisam imao ni u ono vreme kada smo bili na vlasti sa Tadićem, on je bio u gradu Beogradu pa nismo ostvarivali neke direktne kontakte, a posebno ne sada kada je vođa ovih opozicionih stranaka.  Ne verujem da će me iko od njih pozvati da mi čestita rođendan.

Onaj ko će Vas sigurno pozvati da Vam čestita rođendan jeste predsednik Srbije Aleksandar Vučić.  Kakve Vam on čestitke upućuje 1. januara?

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić

- Ni Vučić ni ja nismo neki emotivci da pišemo bog zna kakave poruke. Kada su rođendani, slave okrenemo jedan drugog telefonom i čestitamo: „Brate srećna slava, rođendan“. Nema sentimentalnosti i nekih kilometarskih poruka. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GRADINJAR

pre 2 godine

BUCIKA , SREĆAN ROĐENDAN, DA SI SREĆAN JOŠ OVOLIKO PA POSLE ODLUČI SAM KOLIKO !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija