• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.01.2022

12:09

Petković u Gračanici: Da bismo opstali na KiM moramo da gradimo slogu!

Kancelarija za KiM

Politika

Petković u Gračanici: Da bismo opstali na KiM moramo da gradimo slogu!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković prisustvovao je na Božić liturgiji u manastiru Gračanica, koju je služio vladika raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije



"Vascelom srpskom rodu odavde iz srca Kosova i Metohije, iz porte Milutinove Gračanice, čestitam jedan od najradosnijih hrišćanskih praznika, Božić. Posebno čestitke upućujemo našem srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, radosnim pokličem "Mir Božji, Hristos se rodi!", rekao je Petković.

Istakao je da tajna rođenja Hrista predstavlja i sam smisao našeg života, a da je upravo naša osnovna misija na Kosovu i Metohiji da se borimo za život u slobodi, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Petković je ukazao da moramo da gradimo mir, da budemo složni i jedinstveni, ako želimo da ostanemo na Kosovu i Metohiji.

"Svaki naš čovek na KiM predstavlja zenicu oka države Srbije i mi ćemo se, kao i do sada, truditi da pomognemo naš narod na Kosovu i Metohiji i u ovoj godini mnogo više, da gradimo i bolnice i škole i vrtiće i nove puteve, ali i da pomažemo našu Srpsku pravoslavnu crkvu i eparhiju Raško-prizrensku na čelu sa Vladikom Teodosijem", rekao je Petković.

 

Foto: Kancelarija za KiM

On je zahvalio vladiki Teodosiju na gostoprimstvu juče tokom Badnje večeri i danas na Božić, ukazujući da to pokazuje da će, kada su država i crkva zajedno, i za naš narod će biti mnogo bolje, jer i crkva i država predstavljaju stožer opstanka našeg naroda na KiM.

Petković je preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića srpskom narodu na KiM.

"Da imamo snage, sloge, jedinstva, mira, ali i da imamo strpljenja da bismo se izborili da život pobedi ovde na KiM. Mir Božji! Hristos se rodi!", rekao je Petković.

Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica prisustvovali su i predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Dalibor Jevtić, predsednik Privremenog organa Novak Živić, gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić...
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija