• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2022

14:00

INFORMER SAZNAJE - VUČIĆ U SREDU U PRIBOJU!

Beta

Politika

INFORMER SAZNAJE - VUČIĆ U SREDU U PRIBOJU!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sredu će posetiti Priboj, saznaje Informer

 

Kako naš portal saznaje, zbog niza incidenata koji su tokom proteklih nekoliko dana uznemirili Bošnjake u Priboju, u cilju smirivanja tenzija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u sredu grad na Limu. 

Vučić će tom posetom praktično odgovoriti na poziv koji su mu juče uputili predstavnici lokalne samouprave u Priboju, predsednik opštine Lazar Rvović i sve tri bošnjačke stranke koje participiraju u vlasti, kao i predstavnici Islamske zajednice, da dođe u njihov grad, kako bi zajednički ulili povernje Bošnjacima i potvrdili još jednom da je Srbija i njihova država.

Tenzije u Priboju porasle su kada je se na društvenim mrežama pojavio snimak na kojem pripadnici MUP-a na jednoj proslavi pevaju "Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice", a zatim se uoči Božića dogodio incident u kojem je grupa mladića skandirala "Božić je, Božić je, pucaj u dzamije".

Predsednik Vučić je i pre nekoliko dana rekao da će Bošnjaci u Srbiji biti uvek bezbedni i da je ovo njihova zemlja, dodajući da niko ne moze da misli da je dobro i pametno da se vređaju ili da se preti pripadnicima drugih naroda podsećanjem na ubistva nevinih ljudi, kao i da ne postoji čovek koji to može da opravda.

Inače, policija u Priboju identifikovala je mladića (18) koji je u noći između 6. i 7. januara izazvao incident u kome se vređaju građani druge nacije i vere.

Biće suspendovani svi policajci koji su nedavno učestvovali u incidentu kada su na proslavi u Priboju pevali nacionalističke i ratnohuškačke pesme o Vukovaru, Srebrenici, Sjenici i Novom Pazaru.

Pokrenut disciplinski postupak

Po hitnom postupku utvrđena je odgovornost 12 policajaca, koji će biti sankcionisani, jer su, po mišljenju Radne grupe, koja je formirana baš kako bi se utvrdilo da li je došlo do povrede Kodeksa policijske etike loše postupali sa pripadnicima druge vere i nacionalnosti.

Radna grupa formirana po naređenju ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina konstatovala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika Uprave granične policije u Priboju koji su svojim ponašanjem van službe i uniforme vređali građane druge vere i nacionalnosti pokrenut je disciplinski postupak. Takođe, o svim okolnostima prosleđen je detaljan izveštaj nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Na održanom sastanku radne grupe sa  rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori, naglašeno je da policijski službenici u svom svakodnevnom radu i ponašanju u službi i van službe moraju da postupaju društveno odgovorno, uz puno poštovanje verskih i nacionalnih osećanja, te da su svi policijski službenici dužni da obavljaju policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosledno poštovanje Kodeksa policijske etike.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
denic_dragana

pre 2 godine

Verujemo da ce predsednik naci pravo resenje za novonastalu situaciju.

Nina

pre 2 godine

Bošnjaci u Srbiji jesu bezbedni,kao i svi drugi građani. Srbija nikada nije podržavala versku i nacionalnu netrpeljivost.

Goran

pre 2 godine

Treba da budu sankcionisani svi koji podržavaju ovako nešto. Cilj svih građana i čelnika ove zemlje je da živimo u miru i slozi bez obzira na versku pripadnost.

Njanja

pre 2 godine

Predsednik Vučić će svojim odlaskom u Priboj smanjiti tenziju i regulisati dešavanja bitno je da se celokupna situacija nastavi odvojiti normalno i da se incident stišta radi svih .

Aca

pre 2 godine

Presednik se zalaze za mir. Moramo svi ziveti slozno, svi kao jedan.

Anastasija

pre 2 godine

Predsednik Vucic ce se uvek odazvati na poziv,jer nema cega da se plasi mirna mu je savest.Uvek je bio i bice tu za svoj narod!

Istinic

pre 2 godine

Sve je to fino krasno ali b faktori njihovi mentor ne jebu to ni 5 posto, shvatite da njih boli dzon hocete li doci ili ne, oprostite ali je istina, oni ne bi dosli.

Njanja

pre 2 godine

Poseta predsednika Vučića uliće stečeno poverenje Bošnjacima jer su oni u Srbiji zaista bezbedni i dobro došli, ovo što se desilo je malo nepromišljeno od strane pomenutih porodica ali treba oprostiti to je ljudski i bitno je da nije došlo do nekog većeg incidenta.

Jovana

pre 2 godine

Država i predsednik misle na sve svoje građane, poseta Priboju jos jedan je dokaz za to. Predsednik ce razgovarati sa građanima i pomoci im u rešavanju problema.

Simic Dusica

pre 2 godine

Mirnim putem ce se sve nesuglasice i tenzije resiti, verujemo u to.

Brandži

pre 2 godine

Vučić je hrabar, uvek je spreman da sve probleme rešava direktno.

Brandži

pre 2 godine

Srbiji je i u budućnosti preko potrebna politička stabilnost da bi nastavili da dovodimo poznate svetske kompanije kao i prethodnih godina a tu političku stabilnost nam donosi ostanak Vučića na čelu države.

Brandži

pre 2 godine

Za vreme vladavine Vučića izgradjeno je toliko kilometara autoputeva koliko današnji srpski opozicionari ne mogu ni da blokiraju iako se svojski trude.

Brandži

pre 2 godine

Svako ko vređa bilo koga zbog etničke ili verske različitosti treba da odgovara.

Pribojac

pre 2 godine

Citam saopstenje Dzaferovica o proslavi dana Republike Srpske i jezim se na njegove izjave. Jedini predsednik uregionu koji se istinski zalaze za mir je prrdsednik Vucic. Ttrba sve ispade na nacionalnoj osnovi treba na obe strane sankcionisati

Zečica

pre 2 godine

Verujem da nije teško biti pristojan i poštovati pre svega svoju a onda i tuđu veru.

Zečica

pre 2 godine

Svi smo mi ljudi bez obzira na to koje smo vere. Bošnjaci u Srbiji imaju jednaka prava kao i svi građani Srbije i tu je kraj svake priče.

Zečica

pre 2 godine

Verujem da će se odlaskom Vučića u Priboj i razgovorom sa stanovništvom, praposlavnim sveštenstvom i hodžama smanjiti međunacionalne tenzije koje su poslednjih dana povećane.

zečica

pre 2 godine

Vučić niša ne prepušta slučaju, zato i odlazi u Priboj da, zajedničkim snagama, sa predstavnicima verskih zajednica, organima reda, građanima i lokalnom upravom, predupredi trvenja na verskoj i nacionalnoj osnovi!

kome li se zamerio Ćuruvija

pre 2 godine

Наш велики вођа је миротворац, душа од човека. Сећамо се какав је био пацифиста деведесетих ?

Sanja

pre 2 godine

Nqdajmo se da ce predsednik smiriti situaciju kao sto uvek radi i ya ce sve biti u redu. Kao sto uvek to radi. Zato ga narod i voli jer uvek zna da smiri situaciju.

Ana

pre 2 godine

Srbija je zemlja mira, mnogo je raznih nacija u nasoj drzavi, ali svakako su I oni kao svi ostali srpski drzavljani.

Ivana

pre 2 godine

Narod se oseca sigurnije uz vas, vas dolazak ce mnogo stvari poboljsati! Hvala vam za sve sto radite

Goca

pre 2 godine

Pripadnici nacionalnih manjina u Srbiji imaju isti tretman, ponašanje policajaca je osudu.

Mara

pre 2 godine

Tolerancija medju sugradjanima je najbitnija da svako bude siguran i oseca sa dobro kao deo zajednice.

Milica

pre 2 godine

Ponos Srbije je multinacionalnost a suzivot raznih naroda je njena snaga.

Milanka

pre 2 godine

Predsednik Aleksandar Vučić će svojim odlaskom u Priboj smanjiti tenziju i regulisati dešavanja zbog niza incidenata koji su tokom proteklih nekoliko dana uznemirili Bošnjake u Priboju, u cilju smirivanja tenzija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u sredu grad na Limu.

ljubica

pre 2 godine

Predsednik i jeste prava osoba koja treba da se pojavi u Priboju. Osoba koja može da smiri tenzije. Narodu je potreban mir i sigurnost, niko ne želi zategnutu situaciju. Treba da se slažemo i živimo u slozi ma koje da smo nacionalnost.

MRŽNJA SA JEDNE STRANE IZAZIVA JOŠ VEĆU MRŽNJU SA DRUGE! Formirana Radna grupa zbog incidenata policije u Priboju!
Politika

MRŽNJA SA JEDNE STRANE IZAZIVA JOŠ VEĆU MRŽNJU SA DRUGE! Formirana Radna grupa zbog incidenata policije u Priboju!

Povodom ponovljenih incidenata u Priboju od strane pripadnika Uprave granične policije u kojima se vređaju građani druge nacije i vere, po naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina formirana je radna grupa koju čine rukovodioci Uprave granične policije koji će danas održati sastanak sa rukovodiocima i starešinama Regionalnog centra prema Crnoj Gori u Priboju

09.01.2022

11:43

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija