• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2022

22:01

DODIK: Važna je briga koju za Republiku Srpsku pokazuje predsednik Aleksandar Vučić!

printskrin/instagram/buducnostsrbijeav

Politika

DODIK: Važna je briga koju za Republiku Srpsku pokazuje predsednik Aleksandar Vučić!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je važna briga koju za Republiku Srpsku pokazuje predsednik Aleksandar Vučić i da, kako kaže, razumeju kontekst u kome je on pozvao da se predstavnici Srpske vrate u institucije BiH

Dodik je u izjavi za RTS rekao da će razgovarati sa koalicionim partnerima u vlasti, ali i sa opozicijom.

- Mi ćemo se u februaru vratiti u Skupštinu i razgovarati o ovoj temi - rekao je Dodik i dodao da je i sam predsednik Vučić iskazao želju da i sa drugima vidi i razgovara na ovu temu.

Dodik je to rekao nakon današnje razgovora sa predsednikom Vučićem u Beogradu i podsetio da su predstavnici Republike Srpske iz institucija BiH izašli zbog nametnute odluke o izmeni krivičnog zakona, koju je doneo bivši visoki predstavnik poslednjeg dana svog mandata, u leto prošle godine, a na šta, ukazao je, nije imao pravo.

Dodik kaže da je BiH "velika nevolja" i jedna "retrogradna ideja".

- Oni nikada nisu pokazali želju da zajedno sarađujuemo na obostranom razvoju i to je dovelo do toga da je međunarodni faktor uveo visokog predstavnika, dao mu neka ovlašćenja navodno, bez ikakvog osnova u sporazumu, danas imamo situaciju da imate (viskogo predstavnika za BiH Kristijana) Šmita koji je došao bez odluke Saveta bezbednosti, a u Dejtonskom sporazumu piše da mora da bude imenovan odlukom Saveta bezbednosti - istakao je Dodik.

Rekao je i da ne oseća odgovornost zbog toga što poslednjih dana stižu kritike iz Evropske unije, SAD, Sarajeva, OEBS-a i zbog uskraćivanja drugog dela pomoći BiH iz EU.

Sva pomoć koja dolazi iz Evropske unije uvek je uslovljena, kaže Dodik.

- Ljudi, pročitajte Ustav. Ali, sve češće čujemo od stranaca da je to jedno, ali da se mora sprovoditi politika. E sad te politike idu ka centralizaciji BiH i uništavanju osnovnog sporazuma i mi nemamo pravo da se ponašamo suprotno Ustavu BiH - naveo je, između ostalog, Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija