• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2022

15:34

KAKO "NEZAVISNI" MEDIJI ZAMIŠLJAJU DRŽAVU? Brnabić razočarana mišljenjem Šolakovih medija o EU, UNDP, EIB i Kraljevini Švedskoj! (video)

printscreen

Politika

KAKO "NEZAVISNI" MEDIJI ZAMIŠLJAJU DRŽAVU? Brnabić razočarana mišljenjem Šolakovih medija o EU, UNDP, EIB i Kraljevini Švedskoj! (video)

Podeli vest

Danas je u Vladi Srbije održana pres konferencija, na kojoj su uz predsednicu Vlade Anu Brnabić i dve ministarke – Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović, učestovovali i parneri iz inostranstva. Tema konferencije bila je projekat “EU za Zelenu agendu u Srbiji”


Iako mediji koji sebe nazivaju nezavisnim uvek imaju pitanja koja nikakve veze sa temom nemaju, danas to nije bio slučaj. Ali iz ove perspektive se čini da je bolje da su se držali svoje ustaljene taktike.

Novinarka Newsmax Adrija, imala je pitanje za premijerku koje je insinuiralo da je ova konferencija sazvana zbog izvesnog dopisa javnih preduzeća od pre četiri dana, o tome da su oni protiv zelene agende. Dakle, postoji jedan novinar u Srbiji misli da je predsednica Vlade pozvala čak četiri visoka strana zvaničnika kako bi reagovala ne neke dopise javnih preduzeća.

Prema mišljenju nezavisnih medija, Fransin Pikap, stalna predstavnica Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Republici Srbiji, Anika Ben David, ambasadorka Kraljevine Švedske, Alesandro Bragonzi, šef regionalnog predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan i Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji su ljudi na dugme, koje premijerka može za četiri dana da okupi kako bi odgovorili na neki dopis. Najbolja reč koja oslikava ovu situaciju je – tragikomično.
 
Premijerka je i sama regovala sledećim rečima:

- Ne znam zašto imate tako nisko mišljenje o našim partnerima, ovo nisu aktivnosti koje se mogu organizovati za četiri dana i ova konferencija je planirana mnogo, mnogo ranije.

Kako je sve to izgledalo, mozete pogledati u video prilogu na kraju teksta.

Brnabić imala savet za N1: pitajte o Rio Tintu one vođe protesta koje svake subote pokrivate

Nastavak konferencije protekao je o diskusiji o Rio Tintu. Iako je Vlada Srbije najavila da je blizu ukidanja svih potpisanih dozvola, još od 2004. godine kada je bivša vlast dovela Rio Tinto u Srbiju, to za neke medije nije dovoljno.

Žaklina Tatalović je pokušavala da dobije odgovor koji ona želi, iako joj je Ana Brnabić više puta rekla da sve obaveze prema Rio Tintu datiraju iz vemena kada SNS nije bio na vlasti.

- A zašto na protestima, koje svake subote pokrivate, ne pitate tog Nebojšu Zelenovića zašto tada nije reagovao protiv Rio Tinta? Zašto ga ne pitate zašto je njegova tadašnja stranka dovela Rio Tinto u Srbiju, zašto kao gradonačelnik Šapca nikada reč nije rekao o tome, iako je iz tog kraja? Imate priliku svake subote, pa možete dobiti odgovore od njih na sva vaša pitanja - rekla je premijerka.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija