• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2022

17:42

SRBIJA I TURSKA SE ODLIČNO RAZUMEJU PO PITANJU DEŠAVANJA U BiH! Vučić i Erdogan o rezultatima sastanka! (Video)

Printscreen

Politika

SRBIJA I TURSKA SE ODLIČNO RAZUMEJU PO PITANJU DEŠAVANJA U BiH! Vučić i Erdogan o rezultatima sastanka! (Video)

Podeli vest

Predsednici Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan nakon sastanka u Ankari obratili su se javnosti

- Ukupna vrednost investicija uvećala se poslednjih nekoliko godina. Želeo bih da se zahvalim svom dragom prijatelju na pomoći koju pruža našim preduzetnicima. Nastavićemo sa radom. Naše dve zemlje imaju direktne letove. Konkretno, iz Srbije iz tri grada imaju direktni letovi - rekao je Erdogan.

Vučić se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio nadu da će uskoro imati priliku da uzvrati na isti način.

- Razgovarali smo o svim regionalnim pitanjima i mislim da je vreme da našu prošlost ostavimo iza nas. Važno je da naša trgovinska razmena raste. Verujem da ću uskoro moći da dočekam dragog prijatelja u Srbiji. Mi smo povezani i gasovodom i verujem da ćemo i dalje da unapređujemo saradnju u svim oblastima. Potpisali smo sporazume i u oblasti kulture i obrazovanja. Mnogo hvala našim domaćim Turcima, danas jako teško možete da pronađete mesto u avionu između Beograda i Istanbula. Nadam se da će i Turci iz Ankare dolaziti češće u Beograd. Pozivam sve Turke da posete i Niš i Novi Pazar i Kopaonik i Zlatibor i Novi Sad, našu prestonicu kulture - rekao je Vučić.

O situaciji u BiH

- Čini mi se da se dobro razumemo po tom pitanju. Srbija poštuje integritet BiH i to sam ponovio predsedniku Erdoganu. Ali jako je teško govoriti o tome jer šta god bih rekao ja, deo bošnjačkih medija bi pogrešno protumačio. Isto tako šta god da kaže predsednik Erdogan, deo srpskih medija bi pogrešno tumačio - rekao je Vučić.

- Ja bih želeo posle izbora u Srbiji da održimo zajednički sastanak sa delegacijom BiH. Imamo male razlike u pogledima oko auto-puta, ukoliko bismo malo izmenili te poglede, mogli bismo da postignemo mnogo. Taj sastanak će biti možda u Beogradu, možda u Istanbulu, ali želim što pre da postignemo saglasnost po tom pitanju - rekao je Erdogan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Simic Dusica

pre 2 godine

Uzajamno poverenje i razumevanje su od velikog znacaja za nasu zemlju.

Goran

pre 2 godine

Prošlost ostaje u prošlosti. Bitno nam je da naša zemlja dobro sarađuje sa svima i da prijateljski odnosi Srbije i Turske ostanu očuvani.

Slobodanka

pre 2 godine

Uzajamno poverenje i razumevanje su od velikog značaja za našu zemlju.Stalo nam je da naša zemlja dobro sarađuje sa svima i da prijateljski odnosi Srbije i Turske ostanu očuvani.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija