• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.D.

22.01.2022

11:58

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Informacije Europola predstavljaju ozbiljno upozorenje!

Politika

UDRUŽENJE SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE: Informacije Europola predstavljaju ozbiljno upozorenje!

Podeli vest

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pruža punu podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Bezbednosno informativnoj agenciji, od kojih očekuje da u međunarodnoj saradnji sa EUROPOL-om i drugim službama bezbednosti, preventivno deluju i spreče izvršenje krivičnih dela usmerenih protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije, te u potpunosti zaštite građane i državu od aktivnosti organizovanog kriminala

UST podseća da je Tužilaštvo za organizovani kriminal u koordiniranoj akciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, tokom prethodne godine zadalo ozbiljan udarac organizovanom kriminalu i razbilo strukturu jednog klana na teritoriji Republike Srbije, ali da su lica označena kao organizatori kriminalne grupa izbegla hapšenje u susednoj državi i da se nalaze u bekstvu, te da postoji opravdana bojazan da bi isti delovanje grupe mogli usmeriti ka političkim subjektima, te vrhu javnotužilačke organizacije i resora državne i javne bezbednosti Republike Srbije, zbog čega UST poziva da se informacije o ugroženosti Predsednika Republike Srbije shvate ozbiljno, te da se uz odgovarajući stepen njegove zaštite, neizostavno pojača stepen zaštite i najvišim funkcionerima u okviru javnotužilačke organizacije, MUP i BIA. 

UST konstatuje da su prakse drugih zemalja pokazale da otvoreni sukob države sa organizovanim kriminalom za nužnu posledicu ima ugrožavanje života i tela onih lica koji su nosioci te borbe ispred državnih organa, te da kriminalne strukture ne prezaju od akcija koje su usmerene prema državnim organima i visokim funkcionerima koji su označeni kao smetnja u sprovođenju kriminalnih aktivnosti, zbog čega se informacije o aktivnostima organizovanih kriminalnih grupa usmerenim ka pripremi krivičnih dela protiv visokih državnih funkcionera, naročito kada dolaze od organizacije poput EUROPOL-a, moraju tretirati kao krajnje ozbiljne. 
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBIJA NE SME I NEĆE DA DOZVOLI ZVERIMA DA JE METKOM ZAUSTAVI!
Politika

SRBIJA NE SME I NEĆE DA DOZVOLI ZVERIMA DA JE METKOM ZAUSTAVI!

Srbija ne sme i neće da dozvoli zverima da je metkom zaustave, unište, ubiju. Plan okorelih ubica i monstruma iz najopasnijeg kriminalnog klana da ubiju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, o kom je našu državu zvanično obavestio Europol, znači ništa drugo do - planiranu egzekuciju svake šanse za budućnost u ovoj zemlji, rekao je potpredsednik SNS Vladimir Orlić

21.01.2022

23:06

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija