• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. C.

24.01.2022

12:15

Za Vučića spremili najmoderniji snajper RAZORNE MOĆI, IMALI DVA PLANA! OTKRIVAMO ŠTA JE SVE EVROPOL JAVIO NAŠOJ POLICIJI O ATENTATU NA PREDSEDNIKA

Fotoilustracija

Politika

Za Vučića spremili najmoderniji snajper RAZORNE MOĆI, IMALI DVA PLANA! OTKRIVAMO ŠTA JE SVE EVROPOL JAVIO NAŠOJ POLICIJI O ATENTATU NA PREDSEDNIKA

Podeli vest

Atentat na predsednika naručio šef 'kavčana' Radoje Zvicer, koji se krije u Južnoj Americi, a iza njega stoje moćni političari Nabavljena moderna puška, angažovan i snajperista, bivši vojni specijalac, ubistvo planirano za prvu polovinu februara

 

Atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića naručen je iz Južne Amerike, a egzekuciju je u prvoj polovini februara trebalo da izvrši snajperista, bivši vojni specijalac koji je, prema saznanjima Evropola, i ranije odrađivao 'crne operacije' za mafiju i zapadne službe!?!

 

U informaciji policije EU navode se imena zaverenika, svi su pod istragom

Ovo su poverljive informacije do kojih je došla policija jedne države EU i koje su našem MUP-u dostavljene 14. januara. U dojavi koju je naša policija dobila navode se brojni podaci - imena zaverenika, imena i adrese paravan-firmi koje su učestvovale u nabavci i transportu oružja koje je trebalo da bude korišćeno za ubistvo, kao i brojne druge detaljne informacije o planu za likvidaciju šefa naše države.

Dva plana

Prema saznanjima Evropola, atentat na predsednika Srbije neposredno je naručio vođa zloglasnog 'kavačkog klana' Radoje Zvicer, koji se, prema obaveštajnim podacima, trenutno nalazi u Južnoj Americi, najverovatnije u Kolumbiji. On je, preko posrednika, za ubistvo angažovao bivšeg vojnog specijalca.

- Atentator je, prema podacima Evropola, već radio takozvane 'crne operacije' za mafiju i zapadne službe. Za ovaj posao obećan mu je honorar od milion dolara, plus svi troškovi i logistika. Isplanirano je detaljno i njegovo izvlačenje iz Srbije nakon atentata i 'trajno smeštanje' u jednoj zemlji Južne Amerike - prenosi sagovornik Informera koji je upoznat sa dojavom Evropola.

Milion dolara...

Angažovan je plaćenik koji je već radio 'crne operacije' za mafiju i zapadne službe. Obećan mu je honorar od milion dolara, plus svi troškovi i logistika

Iz saznanja evropske policije

U izveštaju koji je dobila naša policija navodi se i da je atentat na predsednika Aleksandra Vučića trebalo da bude izveden u prve dve nedelje februara, i da su se razrađivala dva plana.

- Jedan plan je bio da to bude urađeno na nekom javnom skupu, a u drugi je da se presretne Vučićeva kolona i izazove saobraćajka nakon koje bi došlo do likvidacije - prenosi naš sagovornik, koji kaže da se u informaciji evropske policije pominju i imena dvojice visokopozicioniranih političara iz regiona!

- Oni su u najmanju ruku sve znali, a moguće je i da su aktivno učestvovali u planiranju ubistva Aleksandra Vučića! - precizira izvor Informera.

Kako saznajemo, Evropol je naš MUP obavestio i da je oružje za atentat kupljeno u Slovačkoj, reč je o najmodernijem snajperu velikog dometa i razorne moći, a u Srbiju je trebalo da uđe preko Mađarske i Bugarske.

IDENTIFIKOVAN ČOVEK KOJI JE U KONTAKTU SA ZVICEROM! Srpske službe ispituju ulogu država iz okruženja, Vučiću pojačano obezbeđenje!

- Kretanje oružja pokriveno je papirima firmi koje se legalno bave trgovinom oružjem - otkriva naš sagovornik.

Informaciju o planiranom atentatu na predsednika Srbije saopštio je u petak uveče ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je naveo upravo Radoja Zvicera kao naručioca atentata. Podsećamo, vođa 'kavačkog klana' se od februara prošle godine, od hapšenja grupe Veljka Belivuka u Beogradu, nalazi u bekstvu. Za njim je Srbija raspisala poternicu.

Sam predsednik Vučić je, nakon saznanja da se priprema atentat na njega, rekao da bi povod za to mogao da bude udar na narko-mafiju u Srbiji.

- Mnogo toga smo uradili velikim hapšenjima narko-kartela u Srbiji, a oni ne mogu da funkcionišu ako na širem planu nemaju podršku određenih državnih struktura. Tu nije u pitanju deset miliona evra, već stotine miliona i milijarde evra. U dopisu policije iz zemlje EU video sam sedam imena, ti ljudi su državljani raznih zemalja i nikog od tih lica nisam nikada niti video, niti čuo. Što znači da ne postoji nikakva lična stvar kao razlog za ubistvo. Takođe, destabilizacija Srbije mnogima bi bila u interesu. To su neki mogući razlozi - kaže predsednik Srbije.

Foto: Reuters

Aleksandar Vučić

Komentarišući informacije Evropola, srpski stručnjak za bezbednost Orhan Dragaš kaže da je otkrivanje pokušaja atentata na predsednika Aleksandra Vučića izuzetno zabrinjavajuća vest.

- Ono što ohrabruje jeste to što su naše bezbednosne službe na vreme i efikasno razotkrile taj pokušaj, a naročito što su u tome imale veliku pomoć međunarodnih službi, kao što su Interpol i Evropol. Naše bezbednosne službe već su uradile veliki posao, a uveren sam da će on dovesti do punog rasvetljavanja cele zavereničke linije koja se usudila da preduzme ovakav zločinački poduhvat - kaže Dragaš.

Opasnost traje

Bivši oficir Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan smatra da je pokušaj atentata na predsednika Vučića sada propao, ali upozorava da opasnost nije prošla.

- Sve dok se ne otkriju krajnji naručioci i finansijeri atentata, opasnost postoji. Malo je verovatno da je to Zvicer organizovao sam, tako da naručioce treba tražiti i među regionalnim političko-tajkunskim grupama koje žele nasiljem i prevratom da otmu vlast - zaključuje Karan.

 

Moj ugao

Ivica Dačić, predsednik Skupštine

Državni organi moraju da uhapse sve one koji ugrožavaju ustavni poredak Srbije, sve koji su pripremali atentat i prisluškivali predsednika Aleksandra Vučića. Reč je o ljudima koji se nalaze u državnim strukturama. Ne pričam o političkim protivnicima, nego o svima onima koji žele da ugroze instituciju predsednika republike, sa njima se mora oštro obračunati.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 2 godine

Sreća je da je sve na vreme otkriveno i da je predsednik sada bezbedan.

Aleksandar

pre 2 godine

Brzo sad onog vaseg nesoja na Tv "Pink", Bozu Spasica na "Happy" pa da se iz analizira taj "ubojiti snajper". Samo nemojte kao prosli put da objavite sliku neke pracke za prepelice. Nadjite neku ljudsku pusku.

alekmaric93

pre 2 godine

Nadam se da ce drzava sada odraditi svoj posao i uhapsiti sve koji su ucestvovali u ovome

Prcko

pre 2 godine

Ipak, treba zaslužiti, pa biti ubijen NAJMODERNIJIM snajperom. Takva čast pripada samo posebno zaslužnima.

Sara

pre 2 godine

Sramno je da se neko sa ovako ozbiljnom situacijom šali! Ovo je jako krupna stvar i Vučić mora biti zaštićen.

Njanja

pre 2 godine

Svi mi treba da se udružimo i da maskimalno zaštitimo predsednika Vučića za bolje sutra za bolje naše i budućnosti naše dece.

aca

pre 2 godine

Ista ta grupa je i ubila Djindjica cim se sprema snajper i to nije prvi put da se pokusava

nikola

pre 2 godine

Mafiji vise nije mesto u Srbiji niti onima koji bi snajperima da vrse atentat na predsednika zato se mora biti obazriv kako nam se ne bi ponovio scenario sa Djindjicem

JAna

pre 2 godine

Vucica mozete voleti ili ne, ali udar na predsednika je udar na samu drzavu..

jovan

pre 2 godine

Da li je ovo odgovor na to sto se drzava bori protiv mafije pa to nekome smeta i sad bi da likvidira predsednika, e nece moci

JAna

pre 2 godine

Istina uvek izadje na videlo, pa ce tako i ovde..

Jasno je da je predsednik glavna meta kriminalnih grupa zbog borbe protiv organizovanog kriminala!
Politika

Jasno je da je predsednik glavna meta kriminalnih grupa zbog borbe protiv organizovanog kriminala!

- Informacije koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo posredstvom Evropola o planovima i pripremama atentata na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predstavljaju ozbiljno i zabrinjavajuće upozorenje ugrožavanja bezbednosti predsednika, koji je postao glavna meta kriminalnih grupa kojima stoji na putu ostvaranja prljavih poslova, rekla je potpredsedniceaVlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, povodom upozorenja Evropola o postojanju organizovane kriminalne grupe koja ima za cilj atentat na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića

21.01.2022

23:30

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50