• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MILICA CRNOGORAC

29.01.2022

08:11

OTKRIVAMO! ŠOKANTNI DETALJI IZ ISTRAGE EVROPOLA! Zvicer: Imamo 100.000.000 dolara za ubistvo Vučića!

Fotoilustracija

Politika

OTKRIVAMO! ŠOKANTNI DETALJI IZ ISTRAGE EVROPOLA! Zvicer: Imamo 100.000.000 dolara za ubistvo Vučića!

Podeli vest

Policija EU presrela razgovor u kome šef 'kavčana' Radoje Zvicer saradnicima kaže da je spreman da plati koliko god treba da se 'sašije Vučić'! On u šiframa pominje i 'glavnog šefa koji sve politički podržava i koji je na vezi sa zapadnim službama'!?!

Radoje Zvicer, vođa zloglasnog "kavačkog klana", spreman je da za ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića plati i 100 miliona dolara!?!
To je, kako saznajemo, sam Zvicer rekao u telefonskom razgovoru koji je u decembru prošle godine presrela policija jedne države EU! U komunikaciji sa svojim saradnicima, vođa "kavčana" je u više navrata u šiframa pomenuo i "glavnog šefa" koji sve politički podržava i "na vezi je sa zapadnim službama"!?!

Ko je zaštitnik

Zvicer je svojim saradnicima rekao da ih štiti 'onaj gore', 'onaj glavni' i 'onaj sa kojim smo sve napravili'...
Izvor iz istrage



Pare nisu problem
Naši odlično obavešteni izvori kažu da je MUP Srbije od strane Evropola obavešten o detaljima razgovora i pisane komunikacije Radoja Zvicera, koji je iz Južne Amerike, najverovatnije iz Kolumbije, organizovao atentat na predsednika Srbije.

- U tim razgovorima Zvicer govori da pare nisu nikakav problem i da je spreman da plati koliko god da treba da se, kako on kaže, "sašije Vučić"! U jednom od razgovora sa svojim glavnim logističarom u Evropi, čovekom čiji je nadimak Debeli, rekao je da će ako treba, za Vučićevu glavu da plati i sto miliona dolara! - prenosi naš sagovornik.

Kako saznajemo, šef "kavčana" je u prisluškivanim razgovorima u više navrata u šiframa pominjao i "glavnog šefa" koji sve politički kontroliše.

- Zvicer, naravno, njemu nigde ne pominje ime, ali kaže da je to "onaj naš gore", "onaj glavni" i "onaj sa kojim smo sve napravili"... Taj, kako govori Zvicer, drži sve pod političkom kontrolom i ima na vezi strane službe. Zadatak tog moćnika, rekao je Zvicer u jednom od razgovora, jeste da posle atentata sve politički reši i u Srbiji i u Crnoj Gori - prepričava izvor Informera. Prema njegovim rečima, u istrazi sumnjaju da je politički zaštitnik koga Zvicer pominje zapravo predsednik Crne Gore Milo Đukanović, ali da za to još nema konkretnih dokaza.

Foto: Beta

Milo Đukanović


I dok zvanično juče niko nije hteo da komentariše naša saznanja, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je siguran da Radoje Zvicer ništa nije radio sam, već da ima svog političkog šefa.

- Taj politički šef nije u Srbiji, već je deo struktura vlasti nekih nama bliskih država i on već decenijama rukovodi sličnim ljudima kao što je Zvicer. Ne mogu da izlazim sa imenima pre nego što se podigne optužnica, ali više je nego jasno da ljudi kao što je Zvicer nisu ni nastali, ni postali to što su postali bez aktivnog učešća politike - rekao je Vulin, koji je dodao da postoje "istražne pretpostavke" i gde se trenutno nalazi Zvicer.

- Imamo indicije gde se sada nalaze Zvicer i njegovi najbliži saradnici. Budući da su u pitanju državljani različitih zemalja, nisu svi na jednom mestu, ali oni i pored toga što se skrivaju i što su na poternicama imaju veliku moć, puno novca i sposobnost da dođu do ljudi, i u Srbiji, koji bi bili u stanju da izvedu zločin. Oni su spremni da novac upotrebe za smrt onih koji su učinili da se njihov klan raspadne, a upravo je predsednik Vučić taj čovek koji je tome doprineo. Vučić je poveo borbu protiv mafije i podržao srpsku policiju i BIA u toj borbi. On nam je presudno omogućio da razbijemo jedan od najorganizovanijih i najsurovijih narko-klanova uopšte u Evropi, ne samo u Srbiji - rekao je ministar.

Nije šala

Komentarišući sve ove informacije, stručnjak za bezbednost Darko Trifunović kaže da je sasvim jasno da je predsednik Vučić na meti kriminalne organizacije već duže vreme.

- Radoje Zvicer se, prema informacijama stranih službi, krije u nekoj od zemalja Latinske Amerike, što znači da mu je u bekstvu pomogla neka moćna zemlja koja baš tamo ima jake veze. Smatram da bi tu trebalo tražiti odgovor na pitanje ko je krajnji, najviši nalogodavac. Ja se nadam da ćemo uskoro da dobijemo taj odgovor, a nadam se da će i država da jača kapacitete naših službi, koje su nekada, u vreme stare Jugoslavije dejstvovale na velike daljine i imale mobilne timove i na drugim teritorijama - apeluje Trifunović.
 

Država započela udar i na albansku mafiju

Zaplena 300 kilograma droge u Velikom Trnovcu, kod Bujanovca, veliki je uspeh srpske policije i prva je velika zaplena u tom mestu, poznatom kao centru narko-kriminala, rekao je juče ministar Vulin.

- Iz raznih političkih razloga niko nije smeo da ulazi u Veliki Trnovac već decenijama. To je čisto šiptarska sredina koja je stalno pokušavala politički da se brani otkada se država bori sa kriminalom, a uhapšena grupa je baš albanska mafija. Marihuana koju smo zaplenili išla je iz Albanije, pa je trebalo da se preko Severne Makedonije prebaci u Republiku Srbiju i onda dalje na Zapad i u Tursku - objasnio je ministar Aleksandar Vulin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marcco

pre 2 godine

Meni je najinteresantnija ta neka moćna država koja ima veze i kontrolu nad Južnom Amerikom, a interesantno mi je i ko je tamo na vlasti, ko drži obaveštajne strukture pod svojom rukom nezavisno od toga ko je predsednik i ko je u Srbiji veoma blzak sa tim strukturama... i finansijski i medijski i ideološki.

Zoka

pre 2 godine

Vučić je veliki lider koji je uspeo da u vrlo kratkom roku podigne Srbiju sa dna i modernizuje je. Pokušaj atentata je nedopustiv.

Vesna

pre 2 godine

Postoje mnogi koji bi zaustavili napredak Srbije i zato planiraju atentat na Vučića jer tako bi izazvali haos i sprečili dalji razvoj naše zemlje.

Caka

pre 2 godine

Nema sumnje da će naše bezbednosne snage i policija uspeti da zaštite predsednika Vučića.

Ana

pre 2 godine

Naravno da je Vučić drugima trn u oku, jer niko uspeh ne prašta. Ja se samo nadam da će se pronaći svi oni koji su učestvovali u svemu ovome i da će biti iza rešetaka!

Duka

pre 2 godine

Milo Djukanovic zna da ce uklanjanjem Vucica ponovo moci da kontrolise mafiju na balkanu i uspostavi svoj uticaj u mafiji, ali mu to srecom nece poci za rukom.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija