• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.01.2022

21:35

OGLASILA SE SPC! Evo o čemu je patrijarh Porfirije razgovarao sa političarima iz Crne Gore!

www.spc.rs

Politika

OGLASILA SE SPC! Evo o čemu je patrijarh Porfirije razgovarao sa političarima iz Crne Gore!

Podeli vest

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore

Patrijarh Porfirije je razgovarao sa potpredsednikom Vlade g. Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta dr Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije g. Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta g. Nebojšom Medojevićem, g. Andrijom Mandićem i g. Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede mr Aleksandrom Stijovićem, kao i donedavnim ministrom pravde dr Vladimirom Leposavićem.

- Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore.

- Sagovornici NJegove Svetosti su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore. Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori - navedeno je u zvaničnom saopštenju Srpske Pravoslavne Crkve. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija