• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.02.2022

08:39

OKOLO SE GINE, A MI GRABIMO I OTIMAMO! Fadila Mujić sa slašću priča o pokolju Srba na Božić: MISLILI SAMO NA PRASETINU, DOK SU KLALI DECU

Fotoilustracija/printscreen/Miodrag Popov/informer

Politika

OKOLO SE GINE, A MI GRABIMO I OTIMAMO! Fadila Mujić sa slašću priča o pokolju Srba na Božić: MISLILI SAMO NA PRASETINU, DOK SU KLALI DECU

Podeli vest

Fadila Mujić, iz Udruženja Majke Srebrenice, je bez trunke kajanja za lokalni MTV Igman govorila o pokolju nad Srbima u selu Kravica 7. januara 1993. godine, zbog čega su nevladine organizacije u Srpskoj, na čelu sa Udruženjem žena žrtava rata RS, pozvale Tužilaštvo i Sud BiH da hitno pokrenu istragu!

U šokantnom intervjuu, Fadila Mujić svedoči o neviđenim zverstvima i pljački koje su počinile snage Nasera Orića, a u koji su učestvovali i civili uključujuči više stotina žena među kojima je bila i ona.

Tog 7. januara na pravoslavni Božić je 3.000 dobro naoružanih muslimana napalo selo koje je branila samo seoska straža. Njih dvadesetak je izginulo štiteći odstupnicu kako bi se spaslo oko 1.000 meštana Kravica, ali i okolnih sela, Šiljkovići, Ježešetnice i Banjevića. 

Ukupno je tog dana ubijeno 49 Srba, od čega većina civila. Najmlađa žrtva, Vladimir Gajić, imao je samo četiri godina, a Novica Bogićević 14 godina. Među žrtvama koljača našli su se i Vladimir Stojanović star 78 godina i Risto Popović star 73 godina, a najstarija stradala od ruku muslimanskih krvnika bila je Mara Božić stara 84 godine.

U intervju, Fadila Mujić na samom početku objašnjava kako je organizovan napad na Kravicu.

- Dešava se da meni moj dever kaže: Fadila, idemo večeras na Kravicu, spremi se! Tako da je svaka kuća, svaka porodica imala po jednog člana muškog koji je rekao da idemo u Kravicu. A Kravica je za nas bila Amerika, obećana zemlja - ispričala je Fadila Mujić i objasnila da su žene iz Srebrenice ušle u Kravicu tokom samih borbi.

Zločinci žele da se prikažu kao žrtve

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić pozvao je Tužilaštvo BiH da ispita Fadilu Mujić.

U ovom javnom svedočenju videli smo da se tu radilo o klasičnom širokom i sitematskom napadu koji predstavlja zločin protiv čovečnosti, jer pored toga što su tu ubijani ljudi, odvedeni u logore, ranjavani, tu su vršene i pljačke i paljene kuća – rekao je Kojić.

Kojić je dodao da druga strana to želi da prikaže da je neko išao da napadne, kako bi prehranio sebe i svoju porodicu, što i u mirnodobskim uslovima predstavlja klasično krivično delo razbojništva.

Ne možete otići da bi od nekoga ukrali hranu, da ubijete to lice i da je to sasvim legitimno, čak naprotiv to je klasično krivično delo – istakao je Kojić.

Fadila Mujić zatim opisuje kako je prisustvovala borbama i ubistvima, ali i da je i sama upala u jednu srpsku kuću gde je u toku bio doručak nakon liturgije u crkvi:

"Ulazimo u jednu kuću. Četnici sede, slave, krmetine kamara na stolu. Ko te pita što je krmetina, nisi je nikad jeo, ali ješćeš, sve ćeš jesti samo da preživiš. Tu su kolači, tu je sve…"

Foto: Miodrag Popov/informer

Rekla sve, a prećutala istinu

Na komentar voditelja da Srbi nisu znali da je ona muslimanka, Fadila Mujić je dodala: "Oni slave Božić, on meni nazdravlja. Daje mi da jedem, daje mi sarmu, pa još i deci da ponesem kući…"

Branimir Kojić, predsednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice kaže da je ova Bošnjakinja rekla sve osim istine, prenose vesti-online.

Prećutala je da su pobili sve što su stigli i da su popalili sve što su opljačkali. Zašto nije rekla da u kući u kojoj je uzela sarmu od "četnika" niko nije ostao živ, da su ih Naserovi koljači ubili na kućnom pragu? Čak u svojoj izjavi bez imalo stida priča kako su u Kravici Srbi ubijali muslimane. A Kravice su čisto srpsko selo koje je bilo trn u oku muslimanima i u Drugom svetskom ratu. Treba je procesuirati i ispitati za zločin u Kravici, ali i za onaj u Zalazju jer verujem da je i tu bila, s obzirom na to da je to njena mesna zajednica – istakao je Kojić.

Fadila Mujić, bez imalo griže savesti, sa ponosom govori kako su za nekoliko sati, na najradosniji hrišćanski praznik, muslimanske snage među kojima su se nalazili i "masa žene i dece" očistili Kravicu od Srba. Ona preskače činjenicu da su tom prilikom zapalili 688 kuća, kao da je 49 ljudi ubijeno, dok je 80 meštana Kravice ranjeno.

Interesantan je podatak da je ovaj snimak svedočenja najverovatnije nastao još 2017. godine, a muslimani ga objavljuju svake godine u vreme pomena u Kravici. Oni to rade svesni da i 30 godina od ovog događaja niko od muslimana nije odgovarao za ove monstruozne zločine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomas gustafsson

pre 2 godine

Балије! ПОТУРИЦЕ! Јел треба још нешто да се каже о тој гамади?

Tina

pre 2 godine

Nemam reci pa sta vise cekaju sto ne uhapse ovog djavola zenskog i njene sve koji su radili gnusne stvari.Gde ce im dusa?Hag je izmisljen samo za Srbe,crkli da Bog da svi

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija