• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Intermagazin/Mediji

02.02.2022

21:07

BOCAN-HARČENKO "PRESLIŠAO" AMERIČKOG AMBASADORA U PRIŠTINI! Zar uopšte ne osećate grižu savesti - Kurtija stisnite da Srbima obezbedi ZSO!

Beta/Printskrin

Politika

BOCAN-HARČENKO "PRESLIŠAO" AMERIČKOG AMBASADORA U PRIŠTINI! Zar uopšte ne osećate grižu savesti - Kurtija stisnite da Srbima obezbedi ZSO!

Podeli vest

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je da je autorski tekst američkog ambasadora u Prištini Džefa Hovenijera o situaciji u Ukrajini "skroz lažan rusofobski članak"

- Na nivou izvitoperavanja stvarnosti, verovatno, bi mogli da pozavide čak vodeći vašingtonski propagandisti iz doba „Hladnog rata". Hteli bismo da pitamo - zar uopšte ne osećate grižu savesti - napisao je ambasador na Fejsbuk profilu ruske ambasade u Srbiji.

On je Hovenijeru poručio da bi, umesto širenja antiruskih mitova, trebalo da počne da se bavi svojim neposrednim zadacima.

- Da pokuša da izdejstvuje da Priština napokon ispuni Briselske obaveze o stvaranju Zajednice srpskih opština na Kosovu, čija bi ovlašćenja garantovala pokrajinskim Srbima zaštitu od sve jačeg pritiska i sve učestalijih napada od stranealbanske većine. Da doprinese osiguravanju demokratskog prava svih birača u pokrajini Kosovo i Metohija koji žele da glasaju na izborima u Srbiji planiranim za april ove godine - rekao je Bocan-Harčenko.

(VIDEO) KINA "RASTURILA" AMERE I RUSE - ZA NJIH JE OVO JOŠ NEDOSTIŽNO! PEKING PRAVI "SVEMIRSKI AVION", prvi let planiran za 2024...

Ruski diplomata je dodao da će, možda, tada američkom ambasadoru poći za rukom da barem delimično ispravi najgrublje greške svojih prethodnika, jer ubacivanjem dezinformacija to sigurno neće postići.

Prema njegovim rečima, Rusija će nastaviti da jača uzajamno korisno partnerstvo sa Beogradom, kao i da sarađuje sa drugim balkanskim prestonicama.

- I dalje ćemo podržavati teritorijalni integritet Srbije u vezi sa pokrajinom Kosovo i Metohija, doprinositi traženju rešenja kosovskog pitanja na osnovu rezolucije 1244 SB UN (za koju su, da podsetimo, glasale i SAD). Dosledno ćemo se zalagati za poštovanje prava svih ne-Albanaca koji žive u pokrajini, očuvanje srpske kulturne i verske baštine, strogo ispunjavanje svih mandata od strane međunarodnih prisustava - naveo je ambasador.

ZAHAROVA RASTURILA ŠEFICU BRITANSKE DIPLOMATIJE! Ako je svet od nečega POTREBNO SPASAVATI, onda je to od VAŠE GLUPOSTI!

Bocan-Harčenko je rekao da je budućnost Balkana u rukama samih Balkanaca, a ne nezvanih zapadnih „mentora" sa njihovim sebičnim prioritetima i šablonskim šemama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZN

pre 2 godine

Samo ruska duša može da se pita da li neko ima savesti? Anglosaksonci su sasvim neki drugi svet, materijalni, ostrašćeni, samoživi. Satanizovali su nas i uništili nam trideset godina. Isto to sada rade i Rusiji i svim rusima. Po istom scenariju. Samo što Rusija, hvala Bogu, nije Srbija. Nahuškali Ukrajinu na Rusiju, brata na brata, to najviše vole, pa još pravoslavne. Divota. I naravno, onda će pod parolom da je Rusija agresor, učiniti sve najgore što mogu, jer je krajnji cilj - raskomadati je i staviti alavu šapu na naftu, gas, uranijum, zlato, dijamante i sve što požele. Hoće li više doći kraj tom zlu?

Predragm

pre 2 godine

Da imaju Republiku Srpsku na Kosovu nisu ni siptari toliko ludi. Kosovo nece biti priznato ni sa zajednicon Srpskih opstina.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija