• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2022

10:43

Ko je Jelena Begović, žena koja je znanjem, pristojnošću i vaspitanjem sinoć osvojila srca građana Srbije?

Politika

Ko je Jelena Begović, žena koja je znanjem, pristojnošću i vaspitanjem sinoć osvojila srca građana Srbije?

Podeli vest

Jelena Begović je doktorka koja je svaki svoj uspeh zaslužila isključivo marljivošću, posvećenošću i mukotrpnim radom punim ljubavi prema nauci

 

Sinoćnjim gostovanjem u emisiji Hit Tvit pažnju i simpatije građana Srbije osvojila je doktorka Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo. Žena koja je ceo svoj zivot posvetila nauci, prošla je sve lestvice u u naučnom radu.

Započela je rad u struci 1998. godine kao istraživač pripravnik upravo na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, pa napredovala kao istraživač saradnik, naučni saradnik i viši naučni saradnik, a paralelno je napredovala i u radnom odnosu kao zamenik šefa Laboratorije za molekularnu genetiku industrijskih mikroorganizama. Zatim 2011. godine postaje zamenik direktora Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, da bi 2013. preuzela vođenje ove domaće prestižne naučne ustanove. Jelena Begović doktorirala je 2008. godine na Biološkom falultetu.

Kada se pogleda njena impresivna biografija, jasno je da je doktorka Begović do svih svojih rezultata došla isključivo radom, marljivošću, potpunom posvećenošću nauci i poslu koji voli.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Doktorka Jelena Begović

Upravo ljubav prema nauci i želja da se taj segment našeg društva unapredi, doktorku Begović su podstakli da se više angažuje u društvenom životu, a napori koje ulažu naša država i predsednik Vučić u tom segmentu bili su joj podsticaj da donese odluku da svojim imenom i učešćem na listi, podrži tok predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na narednim
Izborima.

Ona kaže da je učešće na predstojećim izborima za nju veliki izazov, da je dobila veliku podrsku ljudi u SNS i predsednika Vučića lično i ističe:

Mene interesuju nauka i obrazovanje. Oni postaju stubovi u ozbiljno razvijenim državama. To postaje ekonomska kategorija.

Jasno je da ime dokotorke Jelene Begović predstavlja veliko pojačanje za Srpsku naprednu stranku, ali je pre svega i jasan signal da predsednik Vučić i SNS žele da u narednom periodu jos više ulažu u nauku, obrazovanje i jačanje naše, kako se to popularno kaže, naučne industrije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MILA

pre 2 godine

Stvarno je ostavila utisak. Osvezenje na političkoj sceni.Nije podojena politikanstvom vec strukom i budučnošću.

Moderna Srbija

pre 2 godine

Miloš Obrenović je stvorio modernu Srbiju a bio je nepismen.Nigde u Svetu nije zabeleženo da nauka i politika idu zajedno.

Svetosavska nagrada

pre 2 godine

Bravo.Uz Vučića su i prosvetni radnici.

da

pre 2 godine

doktori treba da lece ljude,a ne da se bave politikom,

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija