• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2022

11:01

Šapić: Ako pobedimo na izborima, preuzeću odgovornost za vođenje Beograda

Printscreen/TV Insjader

Politika

Šapić: Ako pobedimo na izborima, preuzeću odgovornost za vođenje Beograda

Podeli vest

Ako dobijemo podršku građana na izborima, Grad Beograd ću, sa timom ljudi, voditi ja i za svaku odluku koja bude doneta preuzeću potpunu odgovornost, poručio je Aleksandar Šapić, potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić


On je to rekao gostujući u emisiji Intervju na "TV Insajder", odgovarajući na pitanje da li će Beograd voditi on ili Aleksandar Vučić, navedeno je u saopštenju.


Šapić je istakao da je Vučić apsolutno najveći politički autoritet i najsnažnija figura na ovim prostorima, ne samo u Srbiji, te da će svi njegovi saveti i sugestije koji se tiču Beograda biti uvek poželjni i dobrodošli.

"Uvek ću biti spreman da ga saslušam i poslušam, ali odluke ću donositi ja. Vučić je u meni prepoznao neke kvalitete koji mnogi drugi nisu i činjenica da me danas predlaže kao kandidata za gradonačelnika, dajući mi mehanizam organizacije, kao što je SNS, stvara mi veliku obavezu da to poverenje opravdam i mnoge dobre stvari u Beogradu uradim", rekao je Šapić.

Foto: Printscreen/TV Insjader

Istakao je da će u narednim danima predstaviti detaljan program razvoja Beograda, za sledećih nekoliko godina i da će u središtu tog programa biti Beograđanin i njegove potrebe.

U taj program će, kako je rekao, biti uključeni svi veliki i kapitalni projekti sa čijom se realizacijom se već počelo i koji su rađeni i u prethodnom periodu i naveo zaobilaznicu oko Beograda, izgradnju prve dve linije metroa, gradnju mostova, rekonstrukciju bulevara, izgradnju škola i vrtića, kanalizacije.

Prema njegovim rečima biće, uslovno rečeno, i manjih stvari ali ništa manje bitnih za svakodnevni život ljudi, poput poboljšanja bezbednosti dece, rešavanje pitanja pasa lustalica, dodatnog unapređenja čistoće grada, sređivanja zelenih površina, igrališta, izrade biciklističkih staza, zaštite životne sredine.

Šapić je ponovio da će pokušati da stvori sistem gradske uprave, koji će biti lako dostupan i na usluzi građanima i koji će umeti pre svega da ih sluša i posluša.

Rekao je i da će biti spreman na saradnju sa svima koji Beogradu žele dobro bez obzira na njihove nacionalne politike i da je uvek otvoren i za savete ili sugestije i svojih političkih protivnika, jer u lokalnoj politici nema prostora za ostrašćenost.

Foto: Printscreen/TV Insjader

Govoreći o divljoj gradnji u Beogradu, Šapić je rekao da je to višedecenijski problem i da on može biti rešen onda kada u okviru policije bude postojalo odeljenje čija će to biti direktna nadležnost, jer se nadležnosti gradskih službi u ovom trenutku, nakon podnošenja krivičnih prijava, završavaju i ne postoji sila koja može da zaustavi investitore.

"Kada budemo hapsili ljude zbog divlje gradnje, tada ćemo moći da je zaustavimo. Da bismo mogli da podvučemo liniju mi pre toga moramo da rešimo pitanje 250.000 nelegalnih objekata, a onda da nađemo sistemsko rešenje u kome ćemo biti podržani od strane ministarstva policije, jer kad neko na silu gradi jedini način na koji možete da ga sprečite jeste - na silu", naglasio je Šapić.

Dodao je da je opština Novi Beograd danas sigurno opština sa najmanje bespravnih objekata u odnosu na sve druge u Beogradu, što ga čini izuzetno ponosnim jer je poslednjih 10 godina bio na njenom čelu.

Istakao je da je problem bespravno izgrađenih objekata na Savskom nasipu kompleksan, ali da te objekte neće rušiti, jer ne želi, kako je rekao, da bilo koga ostavi bez krova nad glavom.

"Najveći broj tih objekata, 75 odsto, podignut je do 2014. godine. Naravno da je bilo gradnje i nakon toga, ali je zanimljivo da neko ko na tu temu nije uradio ništa kao gradonačelnik Beograda optužuje neke kako to nisu radili", rekao je Šapić i naveo da je video izjavu Dragana Ðilasa koji je rekao da bi on tamo sve porušio.

"Pa što nisi srušio dok si bio gradonačelnik? Ja neću da rušim. Tamo ljudi žive i to odavno nisu samo vikendice, a mnogo je neodgovornih izjava koje se svode na rušenje tih objekata", rekao je on, i dodao da želi da nađe rešenje da se priobalje sredi ali da ne želi da iko zbog njega ostane na ulici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danijel

pre 2 godine

Šapic je uvek bio odgovoran za sve sto je radio, a posebno ce biti kad pobedi na izborima!

Nemanja

pre 2 godine

Verujem da je ovo pravi čovek za gradonačelnika naše prestonice. Pokazao je da je odgovoran i da ume da radi pod pritiskom.

Milena

pre 2 godine

Ja mislim da će Šapić biti odličan gradonačelnik. Mlad čovek koji je u reprezentaciju Srbije pokazao pravu borbu i istrajnost i dobrom igrom uspevao da osvoji mnoga prvenstva.

Miki

pre 2 godine

Verujem da će Šapić biti dobar izbor i dobar gradonačelnik. Na mladjima svet ostaje.

Krsman

pre 2 godine

Vucic uzima za saradnike cestite ljude.Ne sumnjamo u Sapiceve dobre namere.

Njanja

pre 2 godine

Verujem da će iz Šapića Beograd biti još bolji još napredniji i lepši grad.

Marko

pre 2 godine

Pobeđuju oni, za vreme čije "vladavine" je država Srbija postigla najveće uspehe i pomake, to je evidentno. Narod nije lud.

veljko

pre 2 godine

naravno da ce Sns pobediti, nrod voli Vucica i glasace za njega

Mila

pre 2 godine

Naravno da ćemo pobediti, najbolji su uvek sa najboljima!

Simic Dusica

pre 2 godine

Sigurni smo u to da idemo do pobede i da cete imati prliku kao i do sada da pokazete da su Vam gradjani i njihovi interesi na prvom mestu.

Krsman

pre 2 godine

Ne sumnjamo u Sapica. Vodice dobro prestonicu.

ŠAPIĆ ODGOVORIO ĐILASU: Eto, pa nek sad narod sam proceni ko je od nas dvojice lažov! (VIDEO)
Politika

ŠAPIĆ ODGOVORIO ĐILASU: Eto, pa nek sad narod sam proceni ko je od nas dvojice lažov! (VIDEO)

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda, Aleksandar Šapić, oglasio se danas nakon što ga je lider SSP Dragan Đilas optužio da je lažov, tvrdeći da se on nikad nije zalagao za izmeštanje Glavne železničke stanice u Beogradu sa Savskog trga... Šapić je tim povodom pronašao video snimak na kome se čuje kako Đilas, u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda, jasno govori o potrebi izmeštanja železničke stanice iz centra grada...

09.02.2022

16:29

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija