• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.02.2022

11:10

Vučića možete da volite ili ne volite, ALI OKRENETE SE I POGLEDAJTE ŠTA JE SVE URAĐENO! REZULTATI I DELA GOVORE!

Politika

Vučića možete da volite ili ne volite, ALI OKRENETE SE I POGLEDAJTE ŠTA JE SVE URAĐENO! REZULTATI I DELA GOVORE!

Podeli vest

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju doktorka Danica Grujičić, koja je prva na listi Srpske napredne stranke za parlamentarne izbore 3. aprila, izjavila je u jutarnjem programu "Novo Jutro" na RTV Pink da Aleksandra Vučića neko može da voli ili da ne voli, ali da svako treba da se okrene i pogleda šta je sve urađeno

 

- Sreća da je napravljena ovo Onkologija 2, jer da nismo dobili te nove mašine, sad još dve koje smo dobili u ovom starom delu zgrade, mi bismo prestali da zračimo. Oklologija 2 je bila jedna neophodnost da mi ne prestanemo sa radioterapijom. Ove godine treba da dobijemo još dva linearna akceleratora, Klinički centar treba da dobije magnetni linak, mislim da ćemo ga imati prvi u regionu, što je jedna potpuno nova mašina, potpuno nova tehnologija.

- Apsolutno ću se zalagati za dostojanstveno lečenje svih pacijenata i uslova u kojima se leče. I ne samo u Kliničkim centrima, u bolnicama po unutrašnjosti. Mnogo je urađeno poslednjih 7 godina, izuzetno mnogo. 

- Možete vi nekoga da volite ili ne volite, možete da delite ideologiju neke stranke ili da ne delite, da vam neko bude simpatičan ili aspimpatičan, ali morate da se okrenete i da pogledate šta je urađeno. To su argumenti.

- 40 godina sam u zdravstvu, u prosveti 30 gosina, otkako sam izabrana za asistenta. Uvek može bolje, uvek ima mesta za određenu kritiku, ali kritika mora da bude konstruktivna - vi grešite tu, ja mislim da biste trebali da radite ovako, ane kritika kritike radi - rekla je doktorka Grujičić. 

Grujičić: Želim da se nastavi trend ulaganja u zdravstvo!

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić izjavila je u nedelju da je za nju velika čast što se nalazi prva na listi SNS-a za parlamentarne izbore.

Grujičić je za TV Tanjug izjavila da je odlučila da podrži SNS jer je, kako kaže, primetno da se Srbija razvija i da je poslednjih godina mnogo uloženo u zdravstvo, prosvetu i ostale oblasti."Jutros je bilo iznenađenje za mene kada su mi javili da će to biti predlog. Bio je red, kao što su i uradili, da me pozovu i pitanju za moje mišljenje. Rekla sam da mi je svejedno da li ću biti prva ili poslednja, meni je važno da Srbija nastavi da ide onim pravcem koji je krenula", rekla je Grujičić.

Istakla je da je važno da se u zdravstvo nastavi ulagati koliko se uložilo do sada, da se pokušaju zdržati mladi da ne idu u inostranstvo, da se ulaže sve više u nauku, visoke tehnologije i u poljoprivredu.

"To su oblasti za koje bih se ja borila i nadam se da ću imati prilike da se borim", kazala je Grujičić.

Dodala je da je evidentno da se Srbija razvija i istakla da kao neko ko je u zdravstvu 40 godina može da kaže da su ova vlada i Ministarstvo zdravlja uložili mnogo napora da očuvaju državno zdravstvo.

"Kao neko ko je odrastao u socijalizmu i kao neko ko je navikao na to da i zdravstvo i školstvo treba da budu dostupni svima i da napred idu oni koji su najbolji i najtalentovaniji, tako su nas učili u socijalističko doba, došli smo u jednu situaciju da nekakve veze idu napred, da ko ima novca treba da se leči, da ko nema novca neka mu je Bog u pomoći. To tako ne može", rekla je Grujičić.

Kaže da se Srbija tokom pandemije pokazala kao veoma odgovorna država, a uloženo je mnogo u zdravstvene centre, opšte bolnice, tercijalne zdravstvene centre.

"Želim da se taj trend nastavi i da bude još više ulaganja i da moje kolege rade u boljim uslovima nego što sam ja radila, da im se pruži šansa da daju najsavremenije lekove, da ne moramo da se borimo da lekovi dođu na listu, nego da to bude po nekakvom automatizmu", rekla je Grujičić.

Više pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krsman

pre 2 godine

Aleksandar Vucic delima govori. Stotine kilometara puteva, izgradjene bolnice, skole, otvorene fabrike, podignut rejting zemlje u svetu.

Krsman

pre 2 godine

Koliko gradjana voli svog predsednika to cete vide na izborima. Oni koji predsedniku nalaze mane ne mogu negirati ogromne rezultate postignute na svim poljima. Putevi,fabrike,bolnice skole, ocuvanje Kosova i Metohije, podignut rejting Srbije u svetu...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17