• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.02.2022

12:20

"Đilas kontroliše medije!" Borko Stefanović pokušava da optuži vlast za "uzurpaciju medija", ali reči pokojne Verice Barać OTKRIVAJU ISTINU!

printscreen

Politika

"Đilas kontroliše medije!" Borko Stefanović pokušava da optuži vlast za "uzurpaciju medija", ali reči pokojne Verice Barać OTKRIVAJU ISTINU!

Podeli vest

Borko Stefanović je gostujući na N1 pokušao je još jednom da optuži vlast za svoje kreacije i izmišljotine navodne "korupcije, uzurpacije medija", i obećao da će oni rešiti te "probleme". Ipak, kako su oni videli slobodu medija najbolje svedoče rečenice pokojne Verice Barać, nekadašnje predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, u vreme kada su se Borkove gazde enormno obogatile dok je narod radio za 15.000 dinara

 

- Bolje od svake agencije i svakog istraživanja su razgovori po Srbiji. Tu se vidi da je strah zaista počeo da pada, da je ljudima zaista dozlogrdilo, ova poslupljenja, ova nesigurnost, nestabilnost koja postoji u Srbiji, ovo je katastrofalni ekonomski model, ova korupcija, nasilje, uzurpacija institucija... Mi želimo zaista korenito da promenimo sistem. Svaka od naših stranaka i pokreta u koaliciji ima razrađenje i ekonomske programe, i poljoprivredu, i medijska pitanja i treba da znaju ljudi da ako sada ostanu kod svojih kuća iz nekog razloga, da će to svakako pospešiti zadržavanje sadašnjeg stanja, dalja poskupljenja, dalju korupciju, dalje nasilje, dalju uzurpaciju medija. 

Kako su oni videli slobodu medija najbolje svedoče i rečenice pokojne Verice Barać, nekadašnje predsednice Saveta za borbu protiv korupcije, u vreme kada su se Borkove gazde enormno obogatile dok je narod radio za 15.000 dinara.

- Glavne stvari reklamnih agencija se radi kroz nekoliko agencija koje su vrlo bliske partijama ili su partijske. Na primer, savetnik predsednika Tadića Šaper, potpredsednik stranke, njegove stranke, Đilas i još nekoliko agencija u stvari rade to sve što je kontrola medija. Oni se, naravno, ljute i kažu da to nije tako. Tako što kupuju reklamne minute unapred, kreiraju te pulove, i onda to avansno plaćaju. Time mogu da dobiju manju cenu za svoje klijente, ali time mogu i jako da utiču na medije. To kad se plati avansno, ako medij počne malo da poše nešto što nije u skladu sa interesima tih moćnika na vrhu stranke, onda se onaj drugi deo ne isplati ili se isplati kasnije, čime se medij dovede u ozbiljnu finansijsku situaciju. ja sam čak čula, i ne znam kako to da proverimo, da je Đilas preko svojih preduzeća od Željka Mitrovića na Pinku kupio reklamni prostor 5 godina unapred sa namerom, verovatno, da DS spase Pink, jer, ovde je dozvoljeno da gradonačelnik Beograda ima privatne firme koje se bave ovim medijima, njih nekoliko, koji između sebe neće dati podatke jer su svi u tom krugu - rekla je sada pokojna Verica Barać.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Krsman

pre 2 godine

U Djilasovo vreme opozicija nije imala pristup medijima. Danas je to drugacije.

Krsman

pre 2 godine

U eri Djilasove vladavine opozicija nije imala pristup medijima.

Danka

pre 2 godine

Kada nešto ne ide od toga treba dići ruke. Borko, ne muči sebe više. Nije politika za tebe!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija