• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.02.2022

16:39

UČK TERORIŠE SRBE NA KOSOVU I METOHIJI! Kamenovali automobile u severnom delu Kosovske Mitrovice!

Politika

UČK TERORIŠE SRBE NA KOSOVU I METOHIJI! Kamenovali automobile u severnom delu Kosovske Mitrovice!

Podeli vest

U severnom delu Kosovske Mitrovice danas je oko 13.30 sati došlo je do provokacije Srba, kada se vozilo sa kosovskim registarskim oznakama i zastavom terorističke UČK na haubi provezlo centrom grada i iz koga je, tom prilikom, kamenovano nekoliko automobila, saopšteno je iz Kancelarije za KiM

Vozilo je primećeno na ulazu u Bošnjačku mahalu, a potom se sa zastavom UČK i upaljenim sirenama provezlo kroz nekoliko ulica u severnom delu Kosovske Mirovice, u pravcu Suvog Dola.

Tom prilikom kamenicama su oštećena parkirana vozila i razbijena stakla na automobilu u blizini PIO fonda.

Takođe, četiri vozila sa zastavama UČK primećena su i u selu Zupče, u opštini Zubin Potok.

Iz kancelarije za KiM objašnjavaju da do ovih opasnih provokacija dolazi baš u danu kada se u Prištini obeležava godišnjica jednostrane i protivpravne secesije, te se na ovaj način demonstira novi pritisak na Srbe, posebno na severu Kosova i Metohije, koji predstavlja opsesiju Aljbina Kurtija i vlasti u Prištini.

- Očigledna je namera albanskih ekstremista da unesu nemir u srpske sredine na Kosovu i Metohiji i izazovu neodmerenu reakciju srpskog naroda u pokrajini, ali su Srbi i ovoga puta pokazali odgovornost i smirenost i nisu naseli na provokacije - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije ističu da su ovakvi incidenti odraz nemoći političara iz Prištine na čelu sa Aljbinom Kurtijem, ali i pokazatelj snažne, ali uzaludne opsesije da zagospodare severom Kosova i Metohije.

Mahanjem zastavama zločinačke organizacije UČK, od koje su Srbi na Kosovu i Metohiji stradali, ne gradi se ni poverenje, ni mir ni suživot, poručuju iz Kancelarije i ukazuju da se na ovakav način grade podele i razdori.

- Krajnje je vreme da međunarodna zajednica pogleda istini u oči i uvidi na koje sve načine Priština na čelu sa Kurtijem pokušava da destabilizuje prilike na prostoru Kosova i Metohije - saopšteno je iz Kancelarije za KiM.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Escuadron de la muerte

pre 2 godine

Onaj mutavi Petković iz DSS (Bakarec ustaša je iz DSS, zar ne?) samo palamudi, a NIJEDNOG Srbina nije spasio. Zna samo da podržava velikog vođu, ali ugrožene Srbe na Kosovu ne ume... Kakva je razlika onda između njega i žute bande? Koliko takvih parazita ima u SNS mafiji? Koliko će trajati to njihovo proseravanje?

Vesko

pre 2 godine

Jel i kad počnu da pucaju Srbi treba da pokažu odgovornost i ne pružaju otpor?

Saradžogla

pre 2 godine

Вучићевићу,пичко издајничка! Рекламираш војника албанских окупационих снага и поред упозорења.Објављујеш њихову песму! Срам те било ако знаш шта је то! Мало ти је Вучићеве апанаже ти узе и проклете албанске новце.РЕКЛАМА КОШТА!ПС.Чекам сутрашњи ИНФОРМЕР.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija